Hírmorzsák 2018-10-03 (22:45)

Jimmy Butlerért továbbra is menne a Miami. Jahlil Okafor megúszta a komolyabb sérülést, Dirk Nowitzki viszont szinte biztos, hogy nem lesz ott a szezonnyitón. Jabari Parker kedvelte Milwaukee-t, és megértette az NBA üzleti oldalát – új edzője dicsérte. Brad Stevens igyekszik lehozni a Bostont a földre. Terry Rozier kellemes helyzetben lehet a nyáron. A csapatok megkezdték a G-ligás játékjogok nagyüzemi begyűjtését. 

A Miami Heat továbbra is jó esélyekkel indul a Jimmy Butlerért folytatott versenyfutásban, már ha Wolves rászánja magát az elcserélésére, írja Marc Stein (NY Times). Mivel a Heatnek jelenleg nincs sapka alatti helye jövő nyárra, hogy újraigazolja Butlert, így egyelőre komoly matekozás megy részükről, hogy kit is tehetnének bele a cserébe, aki a Wolvesnak is megfelelő lenne. A Heat mellett továbbra is képben van elvileg a Houston, bár egyrészt a Minnesota nem szívesen erősítene meg egy nyugati bajnokesélyest, másrészt jó eséllyel Eric Gordon, PJ Tucker és néhány draftjog lenne Butler ára, amit nem biztos, hogy Daryl Morey GM bevállal. A Wolvesnak azért lassan igyekeznie kell, mert október 17-én elkezdődik az alapszakasz, és nem úgy néz ki, hogy Butler pályára szeretne még lépni náluk. 

Jahlil Okafor kisebb húzódással megúszta bokasérülését. Az egykori draftharmadik center a Pelicans első előszezonmeccsén dőlt ki, a csapat tájékoztatása szerint 1-2 hetet kell kihagynia. A magasember egyébként 17 perc alatt 8 pontot és 7 pattanót jegyzett a találkozón. 

Dirk Nowitzkiről nincsenek ilyen jó hírek. A német legenda bokáját az edzőtábor előtti héten műtötték meg, és most visszaesés következett be a felépülésében: a Dallas edzőcentrumában játszva  fájlalni kezdte az Achillese környékét, ezért limitált edzésmunkát végezhet, nem is utazik el Kínába a csapattal. Rick Carlisle szerint összességében javul Nowo állapota, de még messze van attól, hogy akár egy hozzávetőleges visszatérési időpontot kitűzzenek számára. 

Jabari Parker a Chicago Sun-Timesnak beszélt arról, hogy előző csapata, a Milwaukee menedzsmentje egyszer sem mondta el egyértelműen, hogy miért akarja visszavonni a qualifying offert. Parker szerint nem az ő dolga mindenféle forgatókönyvet kitalálni és lejátszani, elengedte a zavaró érzést és továbblépett, mert ez már nem fontos. A játékos egyébként élvezte Milwaukee-t, szerette az egész stábot, mert otthon érezte magát – összességében megérti, hogy másfelé indultak, ez a liga üzleti része. Új mestere, Fred Hoiberg egyébként dicsérte, szerinte folyamatosan tanulja, hogy mindkét csatárposzton hasznos legyen, ami nem könnyű egy teljesen új rendszerben – úgy véli, Parkernek még nagyon sok tartaléka van. 

Bár a Celticset nagyon sokan Kelet élére várják, a ma hajnali Cavs elleni vereség után Brad Stevens vezetőedző finoman fogalmazva sem volt elájulva csapata játékától: szerinte egyáltalán nem olyan jók, mint ahogyan „hirdetik” őket, és most már erre bizonyíték is van. A Bostonnál egyébként Terry Rozier helyzete okozhat bizonytalanságot, mivel ha október 15-ig nem hosszabbítanak vele, akkor 2019 nyarán korlátozott szabadügynökké válik, és a Bostonnak nem nagyon van jelenleg mozástere arra, hogy meccselni tudjon ajánlatokat. Csapattársa, Marcus Morris szerint Rozier simán kezdő szintű játékos a mai ligában, így nem nem lenne meglepő, ha sorba állnának érte a csapatok. 

Tegnap leigazolták, ma el is engedték a Kingsnél Taren Sullivant, mindez azonban azt jelenti, hogy megszerezték a G-ligás játékjogát – szinte biztos, hogy szerződést kap a Stockton Kingsnél. Sullivan „kirúgása” után a Sacto Gabe Vincenttel is szerződést kötött, az ő esetében is a G-liga lehet a végállomás. A New York Knicks ugyanezt zongorázta végig Phillip Carr-ral, megszerezve jogait a Westchester Knicks számára – a Nagy Almában a 145 NBA-meccses rutinnal rendelkező John Jenkinst is leigazolták hasonló célból. Jenkins utoljára 2016 decemberében lépett pályára az NBA-ben, tavaly a spanyol Burgosban játszott. A Utah Jazznél Trey Lewistól köszöntek el, de nála is esélyes egy G-ligás ajánlat a Salt Lake City Starstól – felkészül Isaiah Cousins, akit a Kings 2016-ban a második körben draftolt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus