Hírmorzsák 2018-10-07 (14:00)

Chris Paul megvédte Carmelo Anthonyt - minden idők egyik legjobbjának tartja barátját. Derrick Rose senki pozícióját nem akarja ellopni, csak segíteni szeretné a Timberwolvest. Gordon Hayward fizikailag jól van, de még nem érzi magát komfortosan a pályán - a második műtétje után volt a mélyponton. Lonnie Walker IV térdét műteni kell. Mikal Bridges legalább egy hetet kihagy (könyök). Marquese Chriss és Isaiah Hartenstein is a bal bokájával bajlódik. DeMarcus Cousins a Pumánál. A Knicks máris kitette Paul Watsont.

Kezdjük a sérülésekkel. Arról tegnap délben beszámoltunk már, hogy Lonnie Walker IV megsérült a San Antonio Spursnél, és sajnos műteni kell, mert a jobb térdében elszakadt a meniscusa. A Phoenix Sunsnál Mikal Bridges legalább egy hetet kihagy, miután a bal könyöke sérült meg csütörtök hajnalban. A Houston Rocketsnél Clint Capela elkezdett edzeni, Marquese Chriss és Isaiah Hartenstein azonban biztosan nem játszanak a Spurs ellen, miután mindketten bal bokájukkal szenvedtek.

Maradjunk a Rocketsnél: a csapat irányítója, Chris Paul az ESPN The Jump című adásában Carmelo Anthonyról beszélt. Paul szerint egyértelmű, hogy némileg elfogult, hiszen az egyik legjobb barátjáról van szó, de hihetetlen, hogy néha mennyire nem tisztelik Melót az emberek. Szerinte minden idők egyik legjobb játékosát szerezhették meg Anthony személyében, így nem volt kérdés, hogy leigazolják-e vagy sem.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Derrick Rose Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy a 11. szezonjának fut neki, már a harmadik évében elszakadt az ACL-térdszalagja, és a legtöbben visszavonultak volna a helyében. Van elég pénze, megtakarított már eleget, úgyhogy csak a játék szeretete miatt játszik - úgy érzi, még mindig képes jó teljesítményre. Minden lehetőséget ki akar használni, ez a célja erre az idényre. Semmilyen mellékzöngére nincs ideje, és a saját történetét szeretné írni - nem akarja senki poziícióját ellopni, nem akar kezdő lenni, csak segíteni akarja az együttest, és mindent megtesz, amit csak kérnek tőle.

A Boston Celtics swingmanje, Gordon Hayward 59 percet játszott eddig az előszezonban, és mindössze 5/20-as mezőnymutatója volt eddig. A súlyos sérülésből visszatérő játékos Zach Lowe-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy fizikailag jól van, de nem érzi még magát komfortosan a parketten. Az egy dolog, hogy egészségileg rendben van, de kosarasként is jónak lenni egy másik téma - vissza kell nyernie a ritmust, amit ha valaki folyamatosan játszik, akkor érez, de egy hosszú kihagyás után nem, főleg úgy, hogy egy új rendszert kell tanulnia. A második műtétet nagy visszaesésként élte meg, mert úgy gondolta, hogy majd egész nyáron 5-az-5-re készülhet, így viszont most esik még át azokon a dolgokon, amiken a nyáron akart, csak nem jött össze. Haywardot egyébként májusban műtötték, és nem volt tervezve a beavatkozás, melynek során kiszedték a csavarokat a bal bokájából. Az érintett úgy érzi, akkor volt a mélyponton, mert nagy fejlődés után újra járógipszet és mankót kellett használnia.

A New York Knicks kitette keretéből a tegnap igazolt Paul Watsont - mivel ún. Exhibit 10 szerződést kötött a klubbal, így ha a G-Ligás fiókcsapatban, a Westchester Knicksnél legalább 60 napot tölt, akkor plusz pénzhez jut, ezért írtak vele alá tegnap.

A végére pedig DeMarcus Cousins maradt, aki többéves szerződést kötött a Pumával - korábban a Nike-val volt szponzori szerződése.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus