Hírmorzsák 2018-10-09 (12:50)

Devin Booker szeretne visszatérni kézműtétjéből a Suns szezonnyitóján. Kevin McHale is esélyes a Phoenix GM posztjára. Elképzelhető, hogy Dwight Howard nem játszik az alapszakasz elején, mert fáj a háta. Courtney Lee a teljes előszezont kihagyja (nyak). Chris Bosh az All-Star szünetig dönt arról, hogy mi legyen a karrierjével. Steve Kerr beszélt ma hajnali kiállításáról. Rostermozgások: Sixers, Rockets, Grizzlies, Mavs, Nuggets.

Candace Buckner (Washington Post) értesülései szerint a Washington Wizards új centere, Dwight Howard hétfőn visszatért Washingtonba, hogy fájdalomcsillapító injekciót kapjon a hátába. A center szombaton könnyített edzésen vett részt, amelyen elvileg nem sérült meg, de vasárnap úgy kelt, hogy fájdalmai voltak. Scott Brooks vezetőedző elmondása szerint remélhetőleg a jövő hét elején visszatérhet Howard, és játékra készen lesz, de azt nem tudja, hogy az első alapszakaszmeccsre vonatkoztatva ez mit jelent - napról napra vizsgálják majd Howard állapotát és a lehetőségeket.

Maradjunk még a sérüléseknél. A Phoenix Suns sztárjának, Devin Bookernek a kezét műtötték nemrég, de Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint abban reménykedik Booker, hogy pályára léphet a Suns szezonnyitóján a Dallas Mavericks ellen október 17-én. A New York Knicksnél Courtney Lee egy nyaksérülés miatt kihagyja a teljes hátralévő előszezont. A dobóhátvéddel egyébként nagyon elégedett David Fizdale vezetőedző - a klub árulta Lee-t az off-szezon során, de úgy néz ki, hogy játszani fog Fizdale-nél, amíg marad.

A tegnapi nap egyik eseménye a Phoenix Sunsé volt, az arizonai együttes menesztette Ryan McDonough GM-et. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint James Jones mellett Kevin McHale is esélyes lehet a megüresedő posztra.

Voltak rostermozgások természetesen ma is. A Denver Nuggets kitette keretéből Emanuel Terry-t, a Houston Rockets Rob Gray Jr-nak köszönte meg a részvételt, a Memphis Grizzlies pedig Ismaila Kane-től vett érzékeny búcsút. A Dallas Mavericks Donte Ingramet és Rashad Vaughnt szerződtette, ezzel egy időben waiverre pakolták Jalen Jonest és Codi Miller-McIntyre-t. Michael Scotto (The Athletic) információi szerint a Philadelphia Sixers Exhibit 10 megállapodást akar kötni DJ Hoggnak.

Chris Bosh New Yorkban járt a Knicks és a Wizards ma hajnali összecsapásán, és Stefan Bondy (New York Daily News) kérdésére elmondta, hogy a most következő szezon All-Star szünetéig dönt arról, hogy mi legyen a pályafutásával. Mint ismert, Bosh vissza szeretne térni, miután kétszer is vérrögöket találtak a szervezetében, de egyelőre egyetlen csapat és orvosi stábja sem szeretnék megkockáztatni játékát - úgy tűnik, Bosh is kezdi lezárni karrierjét.

A végére pedig a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr maradt - azt már láthattátok ma reggel, hogy Kerrt kiállították a Phoenix elleni ma hajnali előszezon találkozón. A vezetőedzőnek az nem tetszett, hogy Steph Curry-re ráfújták a második támadóhibáját a harmadik negyed kilencedik másodpercében, majd kapott egy technikait is reklamálásért - ekkor jött képbe a tréner, aki a pályára ment, ezért azonnal kiszórták. Kerr jól láthatóan azt is elmondta a játékvezetőknek, hogy "amúgy sem akarok itt lenni" - annyit mondott erről, hogy próbálta megvédeni játékosát, és elege lett abból, hogy folyamatosan kapták a támadóhibákat. Azt is hozzátette, hogy persze nem cselekedett helyesen, meg is kapta a méltó büntetését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus