Hírmorzsák 2018-10-24 (21:30)

Joel Embiid és Andre Drummond a ma hajnali meccs után egyre keményebb szavakkal illették egymást. Ha 0-5-tel kezd a Lakers, Kobe Bryant visszatér. Blake Griffin mindig hitt abban, hogy a kemény munka kifizetődik - az elmúlt 2-3 évet nézve idén volt először olyan nyara, ahol nem arra kellett koncentrálnia, hogy minél előbb felépüljön. Dwane Casey méltatta Griffint. Egyre több csapat készít össze csomagot Anthony Davisért. A liga 15.000 dollárra büntette Luke Waltont. JR Smith és Kyle Korver visszakerültek a Cavs aktív rotációjába. Ben Simmonsnak hátfájdalmai vannak. Dewayne Dedmon és Delon Wright ma, Harrison Barnes pénteken, John Collins pedig november második hetében léphet pályára. Jabari Parkernek felső légúti fertőzése van. Steph és Dell Curry a második helyre lépett előre az apa-fia örökranglistán.

A Detroit Pistons sztárja, Blake Griffin 50 pontos karriercsúcsot dobott a Philadelphia Sixers elleni győzelem során. A találkozót követően azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 2-3 évben csak azt hallgatta, hogy milyen gyenge játékos és hogy mennyire sérülékeny, ő azonban mondta már korábban is, hogy idén nyáron végre a játékán és a fizikai felkészültségén tudott dolgozni. Az elmúlt 2-3 évben az off-szezonjai azzal teltek, hogy megpróbált felépülni az idény kezdetére, most azonban sokkal inkább a munkán volt a hangsúly, ő pedig mindig is hitt abban, hogy a kemény munka kifizetődik.

Vezetőedzője, Dwane Casey szerint támadásban és védekezésben is kiválóan játszik Griffin - kommunikál a többiekkel, és jó döntéseket hoz. Nagyszerű játékosokkal dolgozott a korábbiak során, Dirk Nowitzkivel, Kyle Lowry-val, Kevin Garnett-tel, Shawn Kemppel, és Griffin most az ő szintjükön játszik. Casey úgy érzi, hogy Griffin szintet lépett, csapata vezére, és hátára vette a gárdát. A tréner hozzátette, hogy ezt is várják el az erőcsatártól, mert tudták, hogy ennyire jó játékos.

A Sixers centere, Joel Embiid még a találkozó után is Andre Drummondot cukkolta - Embiid úgy érzi, teljesen belemászott Drummond fejébe. Tudja, hogy kikaptak, úgyhogy hagynia kellene a trash talkot, de szerinte Drummond is tudja, hogy nem tudja őt levédekezni. A Pistons nagyszerű munkát végzett csapatként, Blake Griffin kiváló volt, be is húzták az összecsapást, úgyhogy következőleg jobban kell teljesíteniük. Azt már láthattátok a délután folyamán, hogy Embiid eljátszotta a nagyhalált, amiért Drummondot egy második technikaival kiszórták. Erről annyit mondott a Sixers sztárja, hogy Drummond keze hozzáért az arcához, és rengeteg kis alattomos megmozdulás volt az összecsapáson, ami miatt a játékvezetők figyelmeztettek mindenkit: a következő technikaival fog járni - Embiid szerint ezért küldték ki Drummondot.

A Detroit középjátékosa twitteren és instagramon is válaszolt, hogy ha ennyire belemászott volna Embiid a fejébe, és mentálisan ennyire megborult volna tőle, akkor a Philly játékosa nem örült volna ennyire, mikor el kellett hagynia a parkettát - szerinte egyébként nagyon is jól védekezett Embiiden, aki kezdett teljesen kifogyni a szuflából a végére. Neki a győzelem a fontos, Embiidnek pedig azt üzente, hogy "jó utat, haza, Emmy-díjas színész". Drummond egy másik tweetjében feltette a kérdést, hogy "akkor megegyezhetünk abban, hogy Embiid egy p*csa?"

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Ben Simmons hátfájdalmai miatt nem játszott a Pistons ellen - már az Orlando Magic ellen vasárnap hajnalban is csak 7 percet töltött a parketten. Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) forrásai szerint az Atlanta Hawks magasembere, John Collins még pár hetet kénytelen lesz kihagyni bokasérülése miatt, és valamikor november második hetében kezdheti majd el az idényt - egyelőre még nem edz pályán. A Hawks centere, Dewayne Dedmon, a Toronto Raptorsnál pedig Delon Wright ma megkezdi a szezont, a Dallas Mavericksnél pedig Harrison Barnes pénteken, a Toronto Raptors ellen teheti majd meg ugyanezt, legalábbis reményei szerint. A Chicago Bullsnál Jabari Parker felső légúti fertőzése miatt kihagyta a mai edzést, játéka kérdéses ma éjszaka, a Charlotte Hornets ellen.

Steph Curry és Dell Curry ma hajnalban az NBA történetének második legeredményesebb apa-fiú párosa lettek 27226 ponttal, Dolph és Danny Schayest előzték meg - az első helyen Kobe és Joe Bryant állnak 38895 ponttal.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint több csapat is elkezdett azon gondolkodni, hogy milyen csomagot tud összerakni Anthony Davisért, amennyiben a magasember nem írja alá az idő előtti szupermax hosszabbítást a New Orleans Pelicansszel a jövő nyár folyamán. Volt már erről szó a napokban, ám Windhorst úgy tudja, hogy a Pelicans nagyszerű szezonkezdete és Davis bombaformája sem nagyon érdekli a riválisokat, mindenre felkészülnek, hátha alkalom adódik.

Joe Vardon (The Athletic) információi szerint a Cleveland Cavaliers vezetősége megmondta JR Smith-nek, Kyle Korvernek és Channing Frye-nak, hogy nem lesznek az aktív rotációban, Tyronn Lue-nak azonban 3 meccsből 3 vereség kellett, hogy előbbi kettőt visszarakja a mérkőzésen használt keretbe - a tegnapi edzésen mindketten ott voltak a rotációban. Kevin Love azt nyilatkozta Vardonnak, hogy annak érdekében, hogy segítsék néhány játékos fejlődését, meg kell tanítani nekik, hogyan tudnak nyerni, márpedig Korver, Smith és Frye tudják, mi kell a sikerhez - azzal, hogy játszanak, másoknak is segítenek, ezért Love szerint használniuk kell őket.

A Los Angeles Lakers trénerét, Luke Waltont 15.000 dollárra büntette a liga a San Antonio Spurs elleni mérkőzés utáni kommentjeiért - tegnap este írtunk arról, mit gondolt Walton a Spurs elleni összecsapást követően.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki a Jimmy Kimmel Live műsorban azt mondta, hogy ha 0-5-tel kezd a jelenleg 0-3-mal álló Lakers, akkor visszatér - persze hozzátette, hogy csak viccel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus