Hírmorzsák 2018-11-07 (11:15)

John Wall elcserélése nem olyan egyszerű ebben az idényben - a Suns érdeklődik iránta? Michael Malone szerint semmi újat nem talált ki a Nuggets, egyszerűen keményebben, jobban és hosszabb ideig védekeznek. Kyrie Irvinget 25.000 dollárra büntette a liga, ő és Jamal Murray is beszélt a Denver-Boston végjátékáról. Jimmy Butler hárította a jövőjét firtató kérdéseket. A Lakers hivatalosan is leszerződtette Tyson Chandlert. Dirk Nowitzki Luka Doncic játékáról és kettejük összehasonlításáról beszélt. David Fizdale szerint Enes Kanter versenyben lehet az Év Hatodik Embere díjra. Russell Westbrook (boka) és Draymond Green (lábfej) sérülése sem súlyos. Sam Dekker 2-4 hetet kihagy (boka). Elfrid Payton valószínűleg szombaton visszatér.

A Denver Nuggetsnek nagyon megy idén, 9-1-gyel áll a coloradói alakulat 10 mérkőzés után, Michael Malone pedig az okokról beszélt. A vezetőedző Tim Bontempsnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ha egy együttes két egymást követő évben 1-1 meccsel marad le a rájátszásról, a támadójátéka Top5-ben van, a védekezése pedig az 5 leggyengébb között, akkor valamit csinálni kell ezzel, mert ugyanazt a hibát nem követhetik el újra és újra. Egyáltalán nincs meglepődve a történteken, és a játékosai minden elismerést megérdemelnek. Nem találtak ki semmi újdonságot, ugyanazt játsszák, mint eddig, csak keményebben, jobban és hosszabb ideig védekeznek. A Nuggets egyébként egyelőre a harmadik védekezésben 101.8 kapott ponttal 100 támadásra vetítve.

Ha már Denver: tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving kidobta a labdát a közönségbe, miután leszedte a pattanót Jamal Murray meccsvégi dobása után. Irving az eset miatt 25.000 dolláros büntetésben részesült. Megszólalt mindkét érintett. Murray azt mondta, hogy oda se figyelt, amikor elvállalta a végén a dobást - az volt a gond szerinte, hogy mindenki tudta, hogy az 50 pontra megy rá. Egyáltalán nem akart tiszteletlen lenni, egyszerűen csak eluralkodtak rajta az érzelmei, mint tavaly a Lakers ellen - akkor Lonzo Ballt figurázta ki kétszer is. Irving azt mondta, hogy teljesen megérdemelte a büntetést, mert nem viselkedett profin, de ettől függetlenül még úgy érzi, hogy jogosan dobta ki a labdát. Van egy megállapodás, egy hagyomány az NBA-ben, hogy ilyen szituációban nem próbál már senki kosarat szerezni - szerinte éretlenül viselkedett Murray. Irving szerint a mérkőzés érdemi részében kellett volna Murray-nek megszereznie az 50 pontot, vagy kiharcolnia két büntetőt, amit aztán értékesíthet, de nem így próbálkozni.

A Washington Wizards reménytelenül kosarazik mostanában, és fel is merült John Wall cseréje. Zach Lowe (ESPN) legutóbbi cikkében azt írta, hogy ha a fővárosi alakulat elcseréli irányítóját, akkor is valószínűleg csak jövő nyáron, vagy azt követően teszi ezt meg. Az ok Wall 15%-os trade kickere, ami 15%-kal megdobja a pénzét, amennyiben elcserélik. A trade kicker azonban nem viheti egy játékos fizetését a maximum fölé abban az évben, amikor elcserélik, és mivel Wallnak jövő nyáron indul a szupermax hosszabbítása, így a trade kickerből érkező plusz milliók nem terhelnék a sapkát és a pénztárcát sem, vagy csak nagyon kis mértékben - különben hatalmas mennyiségű plusz lóvét kellene fizetniük idén Wallnak, ha most postáznák egy másik csapatba. Lowe megemlítette a cikkben, hogy Wallt régóta emlegetik a Phoenix Sunsszal kapcsolatban.

A Minnesota Timberwolves tegnap hajnali veresége után megkérdezték arról Jimmy Butlert, hogy mekkora esélyt lát arra, hogy a Los Angeles Clippersnél folytatja pályafutását - mint ismert, Butler cserét kért, és a Clippers is azok között a csapatok között van, amelyeknél szívesen hosszabbítana, ráadásul a Clippersnek és a másik Los Angeles-i gárdának, a Lakersnek is lesz elég sapka alatti helye Butler szerződtetésére. A swingman hárította a kérdést, és annyit mondott, hogy ő jelenleg a Minnesota játékosa. Ő csak kosarazik, és csak a győzelmek megszerzése érdekli hazai pályán és idegenben is, semmi más. Sok mindent kérdezhetnek tőle a riporterek, de ez nem változtat a hozzáállásán és azon a módon, ahogyan a többiekkel kommunikál az öltözőben.

Ha már a Lakers: a klub az éjszaka folyamán hivatalosan is leigazolta Tyson Chandlert. Rob Pelinka GM azt nyilatkozta, hogy a szezon első 10 meccsét vizsgálva meg akarták erősíteni a csapat védekezését a gyűrű környékén, illetve a pattanózásban szerettek volna előrelépni - Chandler személyében ezt megkapták, és még sokkal többet is.

Az Oklahoma City Thundernél Russell Westbrook bal bokája kificamodott - a vizsgálatok alapján törése nincs. Paul George annyit mondott az esetről, hogy tudta, hogy komolyabb a gond, mert Westbrooknak elég nagy a fájdalomtűrő képessége - ő annak örül, hogy nem az irányító térdével van gond. Annyi biztos, hogy a játékmester a Cleveland Cavaliers elleni ma éjszakai mérkőzést kihagyja. A Cavsnél Sam Dekker 2-4 hétre kidőlt, neki is a bal bokájával vannak gondok. A Golden State Warriorsnél Draymond Green jobb lábfeje a Memphis Grizzlies elleni találkozón sérült meg - egyelőre annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett, az ő esetében sincs törés. A New Orleans Pelicansnél pedig Alvin Gentry vezetőedző azt mondta, hogy Elfrid Payton játékára ma még nem számít, de szombat este, a Suns ellen reális a visszatérése.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a texasiak új sztárjáról, Luka Doncicról beszélt Marc Steinnek (New York Times). A német legenda azt mondta a szlovén tiniről, hogy már most is nagyon magabiztos játékos, 14 éves kora óta a profi játékra és létre nevelik. Már külföldön élt azelőtt is, hogy megérkezett az NBA-be, nagyon jó az angolja, és fejben már úgy gondolja, hogy képes vezetni a gárdát. Úgy viselkedik, mint egy igazi tapasztalt öregróka. Nagyszerűen érzi magát, és jó srác Doncic Nowitzki szerint, igaz, nem sokat kérdezett eddig tőle, csak a saját játékát játssza. Ő egyáltalán nem volt ennyire magabiztos, azt sem tudta, hogy hosszútávon megragad-e a ligában, míg a szlovén egyáltalán nem fél, ebben teljesen különböznek. Nowitzki szerint a játék változása is fekszik Doncicnak, mert 20 éve, mikor ő a ligába került, még sokkal fizikálisabb volt az NBA. A magasemberek rengeteget löktek és húzták vissza az ellenfelet, ma pedig mindent lefújnak. A szabályok is Doncic malmára hajtják a vizet, úgyhogy nem is lehet összehasonlítani kettejüket.

A végére pedig a New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale maradt, aki a Chicago Bulls ellen 23 pontot és 24 pattanót elérő Enes Kantert dicsérte. A tréner úgy érezte, hogy a török magasember nagyszerűen játszott, és eddig fantasztikus a hozzáállása az egész szezonban. Fizdale azt is hozzátette, hogy a továbbiakban is megpróbálják csereként bevetni, és ha hasonló produkciókra képes, akkor simán ott lesz az Év Hatodik Embere díj legnagyobb esélyesei között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus