Hírmorzsák 2018-11-11 (12:30)

Carmelo Anthony és a Rockets arról tárgyalnak, hogy mi legyen a játékos szerepe a szezon hátralévő részében - nem is játszott Anthony ma hajnalban. Jimmy Butlert Philadelphiába cserélte a Timberwolves, részletek. Ben Simmons szerint Butler gyorsan be fog illeszkedni a Sixersbe. Embiid is örül, de nem fog megváltozni Butler érkezése miatt. Cody Zeller szerint Embiid ellen a legnehezebb védekezni. A Bucks GM-je szerint Giannis Antetokounmpo idén vagy jövőre triplákat is elkezd majd dobálni. Al Horford Jayson Tatum gyengélkedéséről beszélt. Luke Walton szerint a Kingst a védekezésével győzte le a Lakers.

A tegnap este híréről külön is beszámoltunk már: Jimmy Butler a Philadelphia Sixershez került - volt szó az első reakciókról, illetve reggel olvashattatok már egy rövid elemzést is, hogy ez mivel járhat a két gárda szempontjából.

Ugyanehhez a témához kapcsolódik, hogy a Sixers két sztárja, Ben Simmons és Joel Embiid is elmondták véleményüket a cseréről. Az ausztrál szerint egy újabb All-Star játékost szereztek, aki segíthet nekik a pontszerzésben és tapasztalt, úgyhogy be fog illeszkedni. Simmons szerint a csapat kultúrája a siker, az egységes csapatjáték és az, hogy keményen odateszik magukat - Butler is ezeket tartja fontosnak. Simmons kiemelte, hogy úgy hallotta, Butler csak nyerni szeretne, márpedig nekik is ez a fő céljuk

Embiid annyit tett ehhez hozzá, hogy nagyon várja már, hogy együtt játszanak, mert úgy érzi, valami különlegeset hozhatnak létre. Szereztek még valakit, aki képes a gárda élére állni, úgyhogy remélhetőleg döntőbe jutnak, és ott lesz lehetőségük a végső győzelemre is. Embiid azonban azt is hozzátette, hogy önmagát fogja adni, Joel Embiidet, úgyhogy semmi nem fog változni - ha valaki beszól neki a közösségi médiában, arra ugyanúgy válaszolni fog, mint eddig.

Embiid a minap 42 ponttal zárt a Charlotte Hornets ellen, és a Hornets centere, Cody Zeller nyilatkozott Embiidről a mérkőzés után. Zeller szerint rettenetesen nehéz Embiidet megakadályozni abban, hogy ne jusson el legalább a büntetőkig (amikből egyébként 19/22 volt a Charlotte ellen), annyira fizikálisan játszik, be tudja dobni a triplát, leütésből is meg tud indulni a gyűrű felé, a palánk alatt pedig egy hatalmas test. Zeller szerint Embiid ellen a legnehezebb védekezni, mert a pálya minden pontjáról veszélyes.

A Milwaukee Bucks GM-je, Jon Horst az ESPN The Jump című műsorában a klub sztárjáról, Giannis Antetokounmpóról beszélt. Horst azt mondta, hogy a görög játékos minden évben úgy jött vissza a nyári szünetről, hogy valami pluszt adott a játékához. A szakvezető azt is hozzátette, hogy vagy ebben a szezonban, vagy a következőben a triplákat is elkezdi majd szórni Giannis, és a liga többi része fél attól, hogy mi lesz, ha ez megtörténik.

A Boston Celticsnél Jayson Tatumnak eddig nem nagyon megy a játék idén, a tavalyi 47%-os mezőnymutatója után idén csak 40%-kal dolgozik mezőnyből. Csapattársa, Al Horford azt mondta, hogy megérti, hogy mindenki türelmetlen, és azt akarja, hogy működjenek a dolgok, de nem csak Tatumról van szó - az egész csapatnak, mindenkinek rá kell jönni, hogyan kell játszaniuk, mit kell csinálniuk. Horford szerint Tatum rendkívül gyorsan tanul az idény közben - tavaly is ez volt a helyzet, és idén is rendben lesz.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton a ma hajnali, Sacramento Kings elleni győzelem után elmondta, hogy ma a védekezésük miatt nyertek. A tréner úgy érzi, hogy látható volt már a fejlődés korábban is, de jó volt ezt megtapasztalni egy egész mérkőzésen keresztül is. Az olyan mérkőzéseken, mikor olyan támadójátékot produkálnak, mint ma is, esélyük nincs nyerni jó védekezés nélkül.

A végére pedig Carmelo Anthony maradt: Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets és a játékos arról tárgyalnak egymással, hogy mi lesz Melo szerepe a szezon hátralévő részében, és hogyan tudnak együttműködni ebben az idényben. Anthony nem játszott ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen, és a hivatalos indoklás szerint betegség miatt, Shams Charania (The Athletic) azonban jelentette, hogy Melo pénteken már teljes értékű edzésmunkát végzett - ezután hagyta ki a Spurs elleni összecsapást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus