Hírmorzsák 2018-11-21 (20:00)

Kevin Love csak a következő naptári év elején tér vissza. Kevin Durant szerint a Draymond Green-féle balhé nem lesz hatással a nyári döntésére. Giannis Antetokounmpo szerint annyira tehetséges a keretük, hogy 10-15 pontos hátrányokat is bármikor eltüntethetnek. Scott Brooks beszélt a Wizards problémáiról - sem Bradley Beal, sem Markieff Morris nem volt túl lelkes a Clippers elleni siker után, és Marcin Gortat is elmondta véleményét. Új játékos Washingtonban. Nem tudni, mikor tér vissza Markelle Fultz. Zhaire Smith másfél hónap alatt több mint 10 kilót fogyott, kihagyhatja a teljes idényt. Jimmy Butler szerint Allen Iverson minden idők egyik legjobbja. Dirk Nowitzki megkapja Dallas város kulcsát. Brandon Jennings, Ramon Sessions és Jordan Crawford rövid tengerentúli kalandjai.

A Cleveland Cavaliers erőcsatárát, Kevin Love-ot a lábujja miatt műtötték ebben a hónapban, és akkor azt kommunikálta a klub, hogy 6 hetes felépülés várható a magasember esetében. Love Rachel Nicholsnak (ESPN) elmondta, hogy több időre van szüksége - még két hétig járógipszben lesz, és valamikor a következő naptári év elején térhet vissza a pályára. Azt is hozzátette, hogy nem tudja pontosan megmondani, mikor léphet újra parkettre.

Egy rövidebb távú sérültjelentés: az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo nem játszik ma este, a Charlotte Hornets ellen sem a fájó jobb térde miatt.

A Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Yahoo Sports), hogy nem fogja befolyásolni a nyári döntését a Draymond Greennel történt balhé. Ő kosaras, ezért neki az a legfontosabb, hogy a lehető legjobb környezetben tudjon játszani és fejleszteni a képességeit. Durant szerint teljes mértékben tetszik neki a jelenlegi környezete, amiben saját maga lehet. KD sosem érezte, hogy ez akkora probléma lett volna, mert ismeri Greent, és tudja, hogy csapattársa néha mond őrültségeket, viszont rengeteg kérdésre kellett választ adniuk emiatt. Feldúlta, amit Greentől hallott, de nem haragudhat túl sokáig, és nem is tette, mert annak hatása lett volna a teljesítményére.

A Milwaukee Bucks nemrég 22 pontos hátrányból fordítva verte 19-cel a Chicago Bullst, a Denver Nuggets személyében azonban egy sokkal jobb csapat ellen is fordítani tudott a wisconsini együttes, hiába volt 17 pontos lemaradása. Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta jelenleg 12-4-gyel álló együtteséről, illetve a coloradóiak elleni ütközetről, hogy szerinte jobban játszottak már, de még mindig tudnak fejlődni. A görög úgy gondolja, hogy sokszor a keret tehetsége húzza ki őket a gödörből - annyira nagy potenciál van a játékosokban, hogy még 10-15 pontos hátrányból is bármikor képesek megfordítani egy találkozót.

A pocsék állapotban lévő Washington Wizards 24 pontos deficitet dolgozott le ma hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen, és végül nyert is a teljesen szétesőben lévő franchise. Markieff Morris a mérkőzést követően elmondta, hogy elég nagy szívás, ami most a csapat környékén zajlik, úgyhogy nem tudja tiszta szívből azt mondani, hogy sokat segített volna a Clippers elleni siker - továbbra is megoldást kell találniuk a problémáikra. Morrisnak azzal van gondja, hogy az öltözőből milyen vélemények kerültek ki, és szerinte egyetlen másik sportágban sem látni ilyet. Bradley Bealtől is kérdezték, hogy mi lehet ennek a győzelemnek a hatása a továbbiakra, amire annyit mondott Beal, hogy ő nem jós, nem látja a jövőt, ahogy senki sem. Ő mindig csak az adott napra gondol, folyamatosan próbál fejlődni, és szépen fokozatosan akarja megoldani a gondokat.

A Wizards vezetőedzőjét, Scott Brookst még tegnap kérdezték meg a csapaton belüli balhéról, amire azt mondta Brooks, hogy ugyanúgy túl kell lépni ezeken a vitákon, mint egy családnak. A tréner felhozta a Hálaadást, amikor az esti vacsoránál volt már neki is komoly vitája a családján belül, és szerinte valószínűleg mindenkinek, de a legtöbb esetben az emberek kibékülnek egymással, mire elérkezik a desszert. Brooks azt is hozzátette, hogy az 1994-es Houston Rocketsnél is voltak ilyen gondok - nem minden nap, de volt pár nagyon heves veszekedésük. Ő sem büszke arra, amit mondott, valószínűleg John Wall és a többiek sem azok a saját kijelentéseikre, de el kell fogadniuk a történteket, és túl kell lépniük rajta. Brooks beszélt a konkrét problémákról is: szerinte jobban oda kell tenniük magukat, több energiával és jobban kell játszaniuk. Nem véletlenül tartanak ott, ahol, és ki kell találniuk, hogyan tudnak kimászni ebből - ha valaki eltökélt, akkor tud magának esélyt adni, egyébként nem.

A nyáron a Los Angeles Clippershez cserélt Marcin Gortat annyit mondott, hogy nyáron úgy cserélték el, mintha ő lett volna minden baj okozója - mindenki így könyvelte el, aztán tessék, most is ugyanaz megy a Wizardsnál.

Még mindig Washington: Shams Charania (The Athletic) információi szerint Okaro White-ot akarja leigazolni a fővárosi együttes az utolsó üres rosterhelyére.

A Philadelphia Sixersnél Markelle Fultz sztorija nem teljesen egyértelmű még a főszereplők számára sem. Arról délelőtt már olvashattatok, hogy Brett Brownt és Elton Brandet teljesen meglepte a hír, hogy Fultz vállspecialistához megy, és addig nem edz, illetve nem is játszik a csapattal. Brand azt is elmondta, hogy a vizsgálat időpontját sem érti - hétfőn megy majd Fultz az orvoshoz. A GM megkérdezte, hogy miért ez lett a döntés, amire azt mondták neki, hogy akkorra tudtak időpontot foglalni. Egy félmosollyal a száján felvetette, hogy azt hitte, előre tudják hozni ezt a vizsgálatot, majd azzal zárt, hogy úgy látszik, mégsem. Brand szerint hétfőn lesz a vizsgálat, utána majd többet fognak tudni, de egyelőre fogalma sincs arról, hogy Fultz mikor térhet vissza.

Ugyancsak a Phillyhez kapcsolható, hogy John Gonzalez (The Ringer) információi szerint Zhaire Smith nemcsak a naptári évet, hanem a teljes idényt kihagyhatja, miután allergiás reakciók miatt újra kés alá feküdt, a lábfejét operálták. Gonzalez úgy tudja, hogy Smith több mint 10 kilót veszített az elmúlt másfél hónapban - pedig egyébként is alig volt 90 kiló.

Még mindig Philly: a klub új sztárja, Jimmy Butler a franchise legendájával, Allen Iversonnal találkozott. Butler elmondta, hogy mindig is felnézett arra, ahogyan Iverson kosarazott, és amilyen szenvedéllyel játszott - minden idők egyik legjobbjaként aposztrofálta.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki ma éjszaka, a Brooklyn Nets elleni találkozó félidejében megkapja Dallas város kulcsát Mike Rawlings polgármestertől

A végére pedig a ligától (ideiglenesen vagy véglegesen) elbúcsúzókról essen néhány szó. A Zenit Szentpétervár megvált Brandon Jenningstől, miután a játékmester instagramon jelezte, hogy soha életében nem fog még egyszer olyan csapatban kosarazni, ahol az édesapa a vezetőedző, a fia pedig játékos - Sergey Karasev a Zenit játékosa, Vasily Karasev pedig a gárda trénere. Az Alba Berlin elállt Jordan Crawford szerződtetésétől, miután megbukott az orvosi vizsgálatokon - egy hónapra érkezett volna Németországba a fővárosiak sérült hátvédjeit helyettesíteni. A Maccabi Tel-Aviv pedig 17 napnyi közös munka után kitette keretéből Ramon Sessionst - a játékos személyes okokra hivatkozva kérte, hogy bontsák fel a megállapodást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus