Hírmorzsák 2018-12-06 (21:15)

Whiteside-nak hasmenése volt a Magic elleni meccs legvégén. LeBron James azt javasolta a Cavsnek, hogy Irvinget cseréljék el Damian Lillardra. LeBron nem foglalkozik a kritikusaival. Lowry úgy érezte DeRozan cseréjénél, hogy elárulták, Masai Ujiri szerint semmi rosszat nem tett Lowry-val. Tristan Thompson 15.000 dolláros büntetést kapott. Draymond Green szerint az előző években a Warriors ideje jött el, nem a Cavsé. Steph Curry szerint történelmi csataként fognak emlékezni az emberek a Golden State - Cleveland rivalizálásra. Jayson Tatum szerint túlságosan elhitték, hogy jók, és nem számoltak azzal, hogy céltábla került a hátukra. A Sixers nagyon mérges Fultz ügynökére. Noah az utóbbi időben rájött, mennyire szereti a kosárlabdát. Brandon Knight 2017 márciusa óta először végzett teljes tréninget, hamarosan visszatérhet.

Azt már láthattátok a délután folyamán, hogy Joakim Noah bemutatkozott a Memphis Grizzliesnél, január óta első NBA mérkőzését játszotta az egykori Év Védője. Noah azt nyilatkozta a találkozót követően, hogy alig két napja érkezett az együtteshez, és azt hitte, hogy JB Bickerstaff vezetőedző legalább azt megvárja, hogy ismerje a játékokat, de nagyon örül neki, hogy edzője bízik benne, és bevetette egy ilyen mérkőzésen, ez sokat jelent számára. Egyáltalán nem veszi már készpénznek azt, hogy kosarazhat, és az elmúlt időszak rádöbbentette, mennyire imádja még mindig ezt a játékot. Egyedül van Memphisben, hátrahagyta a családját, és mindez a sportág iránti szeretete miatt van így, nem a pénz vagy bármi más miatt. Szereti a játékot, és egy jó társaság tagja akart lenni - nagyon élvezi ezeket a pillanatokat.

Lehet hamarosan egy másik nagy visszatérő is: Jonathan Feigen (Houston Chronicle) jelentette, hogy Brandon Knight 2017 márciusa óta először edzett teljes intenzitással a csapattal együtt. Knightnak több mint másfél éve volt egy ACL-szakadása még a Phoenix Sunsnál, azóta nemhogy meccsen nem szerepelt, de még edzésen sem láthatta senki. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, rehabja végén jár - nem sokára tehát bevethető lesz.

Tegnap délelőtt láthattátok már, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside egyszerűen kisétált az Orlando Magic elleni mérkőzés végéről. Tegnap este volt is szó arról, hogy Erik Spoelstra azt hitte, hogy dühében vonult ki a center a meccsről 40 másodperccel a vége előtt, de úgy tűnik, ő sem tudta, hogy Whiteside-nak egészségügyi gondja volt. A center Tim Reynoldsnak (Associated Press) elmondta, hogy a gyomrával volt problémája, de történt már ilyen korábban is, hogy hamarabb elhagyta a kispadot, és az öltözőbe vonult - csak amiatt csináltak ebből nagyobb ügyet, mert 15 pontos hátrányban voltak. Nem is gondolta volna, hogy ebből ekkora hír lesz, de nem tudta már tovább tartogatni (gyakorlatilag hasmenése volt) - sajnálja, ha emiatt most ő a rosszfiú. Whiteside szerint egyébként azért lett hír ebből, mert róla volt szó.

A Toronto Raptorsnál még mindig téma a DeMar DeRozan-féle csere. A csapat irányítója, Kyle Lowry nemrég azt nyilatkozta, hogy úgy érezte, átverték, mert a legjobb barátja, DeRozan is így érzett. Masai Ujiri elnök erre válaszul azt mondta az ESPN The Jump című műsorában, hogy ő semmi rosszat nem tett Lowry-val, de ha DeRozan cseréje rossz lépés volt, akkor igen, azért vállalja a felelősséget. Ujiri szerint két nehéz helyzet van egy vezetőnél: az, amikor egy játékos távozik, illetve az, amikor el kell cserélni egy kosarast - ez utóbbi helyzetben nem mehet oda és nem mondhatja, hogy "el fogunk passzolni". Lowry azt is elmondta, hogy Ujiri az elnök - ő végzi a saját dolgát és Ujiri is a sajátját. Ujiri úgy gondolja, hogy jobbak akartak lenni, ezért léptek, de azon kívül semmi rosszat nem csinált, hogy elcserélte DeRozant, már amennyiben ezt rossz dologként kell kezelni. Hozzátette, hogy mindig ilyen volt a viszonyuk Lowry-val - semleges, de profi, imádja az irányítót, és semmi rosszat nem tett vele, nem cserélte el. Egyébként mindent kiad magából a pályán, és nagyon jó szívű embernek tartja a játékost - poénkodott is egyet, mondván egyfolytában mérges rá Lowry, minden évben ez a helyzet.

Egy kicsit révedjünk a még régebbi múltba: óvatosan kell kezelni, mert nem a legmegbízhatóbb forrás, de Ric Bucher (Bleacher Report) információi szerint LeBron James azt javasolta a Cleveland Cavaliersnek Kyrie Irving cserekérelmét követően, hogy cseréljék el az irányítót Damian Lillardért - ez a feltevés egyébként még igaz is lehet, de James korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte meg kellett volna tartani Irvinget. Ez a Lillard-féle szál felveti, hogy a Los Angeles Lakers esetleg megpróbál majd cserélni a Portland TrailBlazers sztárjáért, de több probléma is van. Az egyik az, hogy Lillard 2021-ig nem lesz szabadügynök, a másik pedig az, hogy esze ágában sincs elmenni Portlandből, és többször is elmondta már, hogy csak úgy távozik a Blazerstől, ha a csapat úgy dönt, nincs rá szükség - tehát elcseréli.

Ma délben írtunk már arról, hogy Kevin Durant megosztotta gondolatait arról, hogy szerinte miért nem szeretnek a játékosok LeBron James csapattársaként játszani. James a ma hajnali 42 pontja után azt mondta, hogy nem foglalkozik az utóbbi napokban kapott kritikákkal, minek tenné? Túl van már azon, hogy felvegye mások vele kapcsolatos negatív megnyilvánulásait. Mindenre képes: nyugodtan a hátára tudja venni a csapatot, de ha kell, akkor a háttérbe is tud húzódni, neki ez nem számít. Az a lényeg számára, hogy a csapattársai fontos kosarakat értékesítettek a negyedik negyedben - ez a fontos, az meg nem érdekli, hogy kinek mi a véleménye róla.

Térjünk vissza a Cavshez: az ohióiak centere, Tristan Thompson 15.000 dolláros büntetést kapott, mert bemutatott egy nézőnek a Brooklyn Nets elleni összecsapáson.

Szintén volt szó ma délben arról, hogy Klay Thompsonnak volt néhány kerestlen szava a Clevelandhez. Draymond Greent is megkérdezte Anthony Slater (The Athletic) a Cavsről és a nagy ellenfél teljes széteséséről. Green annyit mondott, hogy eljött a Warriors ideje, ami még mindig tart - ő soha nem gondolt bele abba, hogy ha nincs a Golden State, akkor milyen jó lett volna a Cavsnek, mivel az előző évek az övék voltak. Az erőcsatár azt is elmondta, hogy valószínűleg minden máshogy alakul, ha a Warriors nem emelkedik ki pár évvel ezelőtt - 1-gyel több bajnoki címe lett volna az ohióiaknak, Kyrie Irving nem kér cserét, és sokkal másabb lenne most a helyzet, de ez van, a pofonokat állni kell.

A bajnok irányítója, Steph Curry a Cavs elleni ma hajnali, 24 ponttal megnyert összecsapás után mondta el, hogy az elmúlt négy év ütközetei után furcsa volt egy ilyen egyoldalú mérkőzés. Szerinte a későbbiek során történelmi csataként fognak emlékezni az emberek erre a négyéves periódusra, de most még nem telt el annyi idő. Ők továbbra is a bajnoki címért hajtanak, és jó esély van rá, hogy nem a Cleveland ellen fogják vívni a finálét, de nincs nagyon idejük ezen gondolkodni. Nagyszerű és kevésbé kellemes emlékeik is vannak a Quicken Loans Arenából - 10-12 év múlva, mikor befejezi pályafutását, biztosan fel fogja eleveníteni, hogy milyen volt Clevelandben játszani, és milyen óriási tétre menő küzdelmeket vívtak minden egyes alkalommal, mikor ebben a városban jártak.

A Boston Celtics feltörekvő sztárja, Jayson Tatum a csapat vártnál gyengébb kezdéséről beszélt Tom Westerholmnak (Mass Live). Tatum úgy gondolja, hogy több oka is van ennek: talán túlságosan hittek abban a hype-ban, ami körülvette az együttest - elhitték, hogy mennyire jók már most, és egyszerűen nem teljesítettek ilyen szinten a pályán. Elég nagy céltábla volt a hátukra festve, a többi gárda mindig kapart ellenük, és az elején nem esett le nekik, hogy ez így lesz - a múlttal azonban már nem tudnak mit kezdeni, a jövőre kell koncentrálniuk. A kiscsatár azt nyilatkozta, hogy annyi a titok az utóbbi időben, hogy jobban játszanak, sokkal jobb teljesítményt nyújtanak egyénileg a találkozók elején. Remélhetőleg Jaylen Brown is hamarosan visszatér, most nyerő szériában vannak, úgyhogy megpróbálnak erre építeni a továbbiakban.

A végére pedig a Philadelphia Sixers maradt, amely Howard Eskin (Sports Radio 94 WIP) forrásai szerint nagyon mérges Markelle Fultz ügynökére, Raymond Brothersre azért, ahogyan bejelentették az irányító sérülését - Brothers az ESPN-nel közölte a hírt, a csapattal nem is osztotta meg a diagnózist, a gárda is a hírekből tudta meg, hogy mi a helyzet, mint a mezei szurkolók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus