Hírmorzsák 2018-12-10 (11:00)

Áll a bál a Bullsnál: a játékosok bojkottálták a tegnapi edzést, Jim Boylen sem tudja, merre van arccal. A Lakers és a Suns Trevor Arizáról tárgyalnak. DeMarcus Cousins már a Warriors G-Ligás csapatával edz. Kevin Knox LeBron James nyomdokaiba lépett. Kenny Atkinson szerint a Netsnek fejlődnie kell, nem léphet vissza. Luka Doncic szerint nem volt jó meccse tegnap, de a végére megjött az önbizalma.

Tegnap blogbejegyzés keretein belül taglaltuk a Chicago Bulls gondjait, amik este sem lettek kisebbek: Jim Boylen a Boston Celtics elleni történelmi, 56 pontos vereség során kétszer is pillanatok alatt lecserélte kezdőit, akik Zach LaVine és Justin Holiday vezetésével egy csak játékosoknak szóló meetinget tartottak a délutánra kiírt edzés időpontjában! A játékosok utána találkoztak a szakmai stábbal is, és Wendell Carter Jr. elmondása szerint őszinte beszélgetést folytattak. LaVine annyit mondott, hogy szükségük volt erre a beszélgetésre, sok mindent közölniük kellett egymással, több mindent ki kellett mondaniuk.

KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a játékosok közül többen azt is fontolgatták, hogy el sem mennek az edzésre - ez végül nem történt meg, de ott mondták az edzőknek, hogy akkor ők most félrevonulnának, és nem edzenének a back-to-back utáni napon. Boylen próbálta tompítani a dolog élét: szerinte pont erre volt szüksége a csapatnak - a tréner Malika Andrewsnak (ESPN) azt sugallta, hogy nem is a játékosok szervezték ezt a meetinget, hanem ő kezdeményezte. Boylen azt is hozzátette, hogy még szokniuk kell egymást a játékosokkal, hiszen ő új még a vezetőedzői szerepkörben, de nincs ezzel semmi probléma. Johnson úgy tudja, hogy Gar Forman és John Paxson is jelen voltak, amikor az edzők és a játékosok találkoztak egymással.

Egy másik hírről hajnalban már beszámoltunk: a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns Trevor Arizáról tárgyalnak, részletek ezen a linken.

A Golden State Warriors centere, DeMarcus Cousins már a G-Ligás fiókcsapattal, a Santa Cruz Warriorsszal edz - valószínűleg játszik pár mérkőzést a G-Ligában, mielőtt megkezdené a szezont Achilles-szakadásából felépülve.

A New York Knicks újonca, Kevin Knox LeBron James mellett a liga egyetlen tinédzsere lett, aki eljutott egy meccsen legalább 25 pontig és 15 pattanóig - emellett az elmúlt 35 év során Patrick Ewing mellett az egyetlen elsőéves Knicks játékos, akinek sikerült ez.

A Brooklyn Nets egy gyenge periódus után megnyerte előző két mérkőzését, így 10-18-cal áll jelenleg a tabellán. Kenny Atkinson vezetőedző Michael Scottónak (The Athletic) azt mondta, hogy ha megint 28 győzelmet szereznek az alapszakaszban, azzal nem lesz elégedett senki - fejlődni akarnak, nem visszalépni.

A végére pedig a tegnapi nap egyik hőse, a Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic maradt, aki meccset eldöntő produkciója után azt nyilatkozta, hogy egyébként nem volt jó meccse (3/13 volt mezőnyből a 11-0-s egyéni futását megelőzően), nem játszott jól, de a végén magabiztos volt, és egyre jobban érezte magát a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus