Hírmorzsák 2018-12-11 (16:15)

Steph Curry és Bradley Beal lettek a hét játékosai. A Warriors lett az Év Sportembere a Sports Illustratednél. Anthony Davis vezeti a PER és az RPM listát is. Draymond Green az Év Védője akar lenni. Nick Young a Nuggetsnél. Új játékos a Sunsnál. Trevor Ariza iránt 8 csapat is érdeklődik. A Kings a PO-ba akar kerülni, cserével erősítene. Allonzo Trier a héten rendes szerződést kap a Knickstől. Kemba Walker nem akar a Knicks játékosa lenni. Mo Bamba 1 meccses eltiltást kapott a Magictől. Jim Boylen ki akarja mozdítani a Bulls játékosait a komfortzónájukból. Dwyane Wade szerint a 2003-as draftosztály átalakította a liga kultúráját. Paul Millsap 4-6 hetet hagy ki (nagylábujj). Miles Plumlee egy hétre kiszállt (térd). Jimmy Butler ágyéka meghúzódott.

Száraz statisztikákkal és tényekkel kezdünk. A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry, illetve a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal lettek a hét játékosai nyugaton is keleten. Curry 3-0-s mutatót hozott a bajnokkal ebben az időszakban, ami alatt 30.7 pont és 5.7 gólpasszt átlagolt. Beal 2-1-s héten van túl a Wizards-dzal, és az ő neve mellé 30 pont, 6 pattanó és 7 gólpassz került a neve mellé mérkőzésenként.

A PER-listán a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis az első 29.3-del, mögötte Giannis Antetokounmpo (28.7) és Steph Curry (27.9) állnak - a Top25-öt ezen a linken láthatjátok. A RPM listán szintén Davis áll az első helyen (+7.04), Nikola Jokic (+6.62) és James Harden (+6.60) vannak mögötte - a teljes listát, amelyet posztra, illetve támadásra és védekezésre is szűkíthettek, ezen a linken találjátok.

Térjünk vissza az oaklandiekhez: a Golden State Warriors nyerte az Év Sportembere díjat a Sports Illustratednél. Negyedjére nyerte meg az elismerést egy csapat: 1980-ban az amerikai jégkorong válogatott, 1999-ben az amerikai női futball válogatott, 2004-ben pedig a Boston Red Sox lett a díjazott.

És még mindig a Golden State: Draymond Green Logan Murdocknak (San Jose Mercury) elmondta, hogy abszolút alkalmasnak tartja magát, hogy megnyerje az Év Védője díjat ebben az idényben is - Green szerint annyi a lényeg, hogy kiemelkedő legyen védőoldalon a szezon hátralévő részében, és erre képes. Az erőcsatár azt is hozzátette, hogy Kawhi Leonard is úgy lett DPOY, hogy 64 meccset játszott, úgyhogy az nem lehet kizáró ok szerinte, hogy 14 találkozón hiányzott. Saját bevallása szerint célja a díj megnyerése.

Vannak sérültek. Az Atlanta Hawksnál Miles Plumlee legalább egy hetet kihagy, mert fáj a bal térde. A Philadelphia Sixersnél Jimmy Butlernek az ágyéka meghúzódott, ezért fejezte be idő előtt a ma hajnali, Detroit Pistons elleni összecsapást - egyelőre nem tudni, mennyire komoly a dolog. A Denver Nuggetsnél Paul Millsap 4-6 hétig lesz oldalvonal mellett, miután eltört a jobb nagylábujja.

Arról volt már szó tegnap, hogy a Nuggets leigazolta Nick Youngot - a coloradóiak ezzel egy időben kitették keretükből Brandon Goodwint.

Michael Scotto (The Athletic) forrásai szerint a Phoenix Suns az utolsó simításokat végzi Eric Moreland szerződésén - a magasember a keret mélységének javítására érkezik az arizoniakahoz.

Másfél napja írtunk arról, hogy Trevor Arizára rámozdult a Lakers. John Gambadoro (Arizona Sports) értesülései szerint legalább 8 csapat kereste már meg Ariza miatt a Phoenixet - közöttük van a Lakers, de a Phoenix nem akarka átvenni Kentavious Caldwell-Pope-ot.

Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings megpróbál cserélni, hogy javítsa a keretét. Windhorst kiemelte, hogy nem érdeke a Kingsnek, hogy veszítsen (nincs meg az első körös pickje), és a klub úgy gondolja, hogy bekerülhet a rájátszásba.

Adam Zagoria (Zagsblog) forrásai szerint a New York Knicks még a héten rendes szerződést ad Allonzo Triernek, akinek jelenleg two-way megállapodása van a klubbal.

A Charlotte Hornets a Knicks otthonában játszott nemrég, úgyhogy megint jött a szokásos kérdés Kemba Walkernek, hogy lesz-e a Knicks játékosa. Walker azt válaszolta Zach Brazillernek (New York Post), hogy esze ágában sincs hazaigazolni. Jól érzi magát a Madison Square Gardenben, jó, hogy a családja és a barátai előtt játszhat, ráadásul az MSG egy legendás csarnok, a Knicks pedig egy hatalmas franchise. Ettől függetlenül nem tudja magát elképzelni a Knicks mezében, főleg azért, mert csak Charlotte-ban játszott.

Az Orlando Magic centerét, Mo Bambát saját csapata tiltotta el egy meccsre, mert megszegte a klub belső szabályzatát a Dallas Mavericks elleni 101-76-os vereség előtt - a texasiak ellen nem is látszott az újonc magasember. Steve Clifford vezetőedző nem nagyon aggódott a dolog miatt, szerinte ez egy tipikus egyszeri alkalom volt, Bamba pedig annyit mondott, hogy jobbnak kell lennie - nehéz a helyzete, mert szeretne befolyással lenni a játékra, ahogyan csak tud, de sokat ül a kispadon, úgyhogy rá kell jönnie, miben és hogyan tud fejlődni.

Arról volt már szó tegnap este, hogy a Chicago Bulls egyre mélyebbre süllyed, a játékosok közül többen feljelentették Jim Boylen vezetőedzőt a Játékosok Szakszervezeténél - részletek ezen a linken. Ehhez kapcsolódik, hogy Boylen azt nyilatkozta a Chicago Tribune munkatársának, hogy neki az a feladata, hogy egy olyan szintre juttassa el a játékosait, ahova maguktól nem képesek eljutni - ki kell őket mozdítani a komfortzónájukból, ezért fizetik Reinsdorfék.

A végére pedig Dwyane Wade maradt, aki a LeBron James elleni utolsó (alapszakasz) meccse után elmondta, hogy szerinte a 2003-as draftosztály alakította a liga kultúráját, ha nem is változtatta meg. Wade kiemelte, hogy megmutatták, hogy úgy is lehetnek egymás ellenfelei, hogy közben jó barátok, együtt járnak enni, moziba, stb. Nem mindenkinek való ez, a Mamba mentalitás is megvan továbbra is, például Giannis Antetokounmpónál, de nekik ez bejött - nagyon jóban voltak, és segítették, motiválták a másikat, hogy minél magasabbra jussanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus