Hírmorzsák 2018-12-14 (14:15)

A Lakers játékosai hátratett kézzel védekeztek James Harden ellen a fújások miatt - Luke Walton szerint higgadtabbnak kellett volna maradniuk. A Nets hosszabbított Spencer Dinwiddie-vel. Harrison Barnes az elmaradt büntetői miatt panaszkodik. Robert Sarver kijelentette, hogy a Suns marad Phoenixben. Jabari Parker kikerült a Bulls aktív rotációjából. A Pistons érdeklődik Markelle Fultz iránt. Jonas Valanciunas hüvelykujját megműtötték (4 hét). Joakim Noah-nak a bulizás miatt nem sikerült a New York-i kaland, Memphis a tökéletes hely számára.

Arról külön is beszámoltunk, hogy a Brooklyn Nets szerződést hosszabbított Spencer Dinwiddie-vel - részletek ezen a linken.

Több kritika is irányult a játékvezetők felé. Egyrészt a Los Angeles Lakers részéről, amelynél LeBron James, Lonzo Ball és Kyle Kuzma is hátratett kézzel védekezett a James Hardennek befújt faultok miatt. LeBron azt mondta, hogy Chris Paul és Harden személyében olyan játékosai vannak a Houston Rocketsnek, akik jól el tudják adni a szabálytalanságokat, így jobb megoldásnak tűnt, ha a kezeiket minél kevesebbszer használják - Ball és Kuzma annyit tettek hozzá, hogy védekezésben nem lehet a houstoni játékosokhoz érni.

Luke Walton vezetőedző annyit mondott a dologról, hogy higgadtabbak is maradhattak volna - nagyszerű tapasztalat volt a mai meccs olyan szempontból, hogy ezt majd hasznosítani tudják annak érdekében, hogy a szezon végén, a rájátszásban is sikeresek legyenek. Akkor is tudni kell győzni, amikor nehéz körülmények vannak, és nem az ember elképzelése szerint alakulnak a dolgok - csak úgy lehet ezt megtanulni, ha valaki átéli az ilyen helyzeteket. Walton szerint a ma hajnali meccs egy olyan példa volt, amikor sokkal jobban is teljesíthettek volna.

A Dallas Mavericks sztárja, Harrison Barnes még az Atlanta Hawks elleni győzelem után mondta el, hogy tök jó lenne, ha többször állhatna a büntetővonalra. Rick Carlisle vezetőedzőt ki is állították a harmadik negyedben, mikor azért reklamált, mert szerinte nem fújnak be elég faultot a Barnes ellen elkövetett szabálytalanságokból. Barnes azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy minden egyes labdabirtoklásnál megkérdezi a játékvezetőktől, hogy mit kellene még csinálnia, hogy lefújják az ellenfél szabálytalankodását, de sosem kap választ. Ettől függetlenül megpróbál agresszív maradni és eljutni a pálya azon pontjaira, ahova szeretne.

Arról volt szó tegnap délben, hogy egyes sajtóhírek szerint a Phoenix Suns Seattle-be vagy Las Vegasba költözhet. A Suns tulajdonosa, Robert Sarver egy videóüzenetben közölte, hogy sehova nem megy a csapat - az elmúlt négy évben minden követ megmozgatott azért, hogy a klub Phoenix belvárosában maradhasson, ahova tartozik.

Malika Andrews (ESPN) jelentette, hogy Jabari Parker kikerült a Chicago Bulls aktív rotációjából - ma hajnalban már csak 4 percet játszott az Orlando Magic ellen, azt is az első félidőben.

Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons érdeklődik Markelle Fultz iránt, az autóvárosiak szívesen megszereznék a Sixers tavalyi 1/1-es játékmesterét.

A Toronto Raptors centerének, Jonas Valanciunasnak megműtötték a bal hüvelykujját, amely a Golden State Warriors elleni találkozó második negyedének végén ment ki - négy hetet lesz kénytelen kihagyni a litván középjátékos.

A végére a Memphis Grizzlies centere, Joakim Noah maradt, aki azt nyilatkozta a Chris Vernon Show-ban, hogy mondhatná, hogy készen állt New Yorkra, de ez nem így volt, egyszerűen nem bírta el a nyomást. Az első Knicks meccse után 60 ember volt a házában - túlságosan forr a vére New Yorkhoz, Memphis viszont tökéletes hely számára. Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint Frank Ntilikinának és más Knicks játékosoknak is megmondták, hogy ne járjanak el Noah-val partizni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus