Hírmorzsák 2018-12-17 (21:15)

Jabari Parker iránt érdeklődik a Jazz, Derrick Favors lehet az ellenérték? A Bulls Kris Dunn, Denzel Valentine és Bobby Portis jövőjét is vizsgálja. LeBron James számára olyan volt, mikor először találkozott Michael Jordannel, mintha Istennel találkozott volna. Brett Brown Jimmy Butlert, Michael Malone Nikola Jokicot méltatta. Nick Nurse felháborodott Kawhi Leonard 4 büntetője miatt. Sean Marks Spencer Dinwiddie hosszabbításáról beszélt. Nikola Vucevic szerint idén magabiztosabbak, mint a korábbi években. Dwane Casey szerint hosszú a szezon, nem csaphatnak bulit 1-1 győzelem után. Russell Westbrook szerint ha úgy védekezik a Thunder, mint a Clippers ellen, akkor a liga legjobb csapata. A Pacers történelmet írt. James Dolan nem zárja ki, hogy eladja a Knickst. 

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint a Utah Jazz azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek érdeklődnek Jabari Parker iránt - felmerült Derrick Favors neve, mint potenciális cserealap. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi szerint a Chicago Bulls arra is próbál rájönni, hogy Kris Dunn, Denzel Valentine és Bobby Portis mennyire lehetnek majd a jövő csapatának a tagjai - a rotációból teljesen kikerülő Parker mellett ők is távozhatnak akár rövidebb-hosszabb időn belül.

A Los Angeles Lakers nemrég a Charlotte Hornets-cel, Michael Jordan csapatával csapott össze, LeBron Jamesnél pedig rákérdeztek arra, hogy milyen volt Jordannel először találkozni - James 16 éves volt, Jordan pedig 38, amikor ez történt. LeBron szerint olyan volt, mintha először találkozna az ember Istennel, így érezte magát 16 esztendősen, mikor találkozott MJ-jel.

Az is a Lakershez tartozik, hogy Michael Beasley visszatért a csapathoz a kispadra a Washington Wizards elleni meccs második félidejében - Beasley az utóbbi hetekben beteg édesanyjával volt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt mondta Jimmy Butlerről, hogy igazi példaként szolgál a profizmusról a játékosok számára. A tréner azt is hozzátette, hogy Butler eddigi eredménysora önmagáért beszél, és az is világos számára, hogy a swingman imádja a munkáját és a sportágat.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone a Toronto Raptors legyőzése után rövidebben fogalmazott Nikola Jokic-csal kapcsolatban - Malone szerint a szerb center teszi a dolgát, hiszen ő a csapat franchise-playere.

A túloldal mestere, Nick Nurse nem volt ennyire elégedett, méghozzá a játékvezetői tevékenységgel volt problémája. Nurse szerint a Nuggets elleni mérkőzés példa volt arra, amikor egy kiváló játékos, ebben az esetben Kawhi Leonard jól játszik, folyamatosan támadja a gyűrűt, és lökdösik, rángatják, rendszeresen szabálytalankodnak vele, ám ebből semmit nem fújnak le a sporik. Számára hihetetlen volt, hogy a liga egyik legjobb játékosát 100-szor megütik, és összesen négyszer állhat oda a vonalra. Nurse kiemelte, hogy Leonard egyáltalán nem reklamál, a játékvezetők azonban mégis elfordítják a fejüket az ilyen eseteknél, és elindulnak a másik irányba, ráadásul ez történik egész évben.

A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks Spencer Dinwiddie hosszabbításáról annyit mondott, hogy meg akartak jutalmazni valakit, aki teljes mértékben azonosult a klub által képviselni kívánt értékekkel. Az irányítót három éve szerződtették - azóta rengeteget fejlődött, a kultúrájuk része lett, és ezt honorálták.

Az Orlando Magic centere, Nik Vucevic a Utah Jazz elleni sikert követően elmondta, hogy az a nagy különbség idén a korábbi évekkel ellentétben, hogy sokkal magabiztosabbak - amikor nem a szájuk íze szerint alakulnak a dolgok, és a Jazz elleni mérkőzés elején nagyon nem ment nekik a dobás, akkor is maradtak az előre elgondolt taktikánál és játéknál. Azt csinálták, ami a korábbiak során is működött már, és vissza tudtak kapaszkodni, hiába voltak többször is 10 pontnál nagyobb hátrányban.

A Detroit Pistonst irányító Dwane Casey a Boston Celtics legyőzését követően elmondta, hogy játékosainak kihangsúlyozta a győzelmet követően, hogy ez egy maraton, nem örülhetnek túlzottan egy-egy sikernek, még ha természetesen meg is nyugodtak egy kicsit - a Pistons 6 vesztes meccs után nyert. Casey szerint épp ezért nem lehetnek túlságosan maguk alatt akkor sem, amikor egy-egy gyengébb periódusban vannak - rendkívül hosszú a szezon, megesik az ilyen.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook a Los Angeles Clippers elleni találkozó után azt nyilatkozta, hogy ő mindig is megpróbál többféleképpen hatással lenni a játékra, és védekezésben kifejezetten odateszi magát. A 2017-es MVP azt is hozzátette, hogy amikor úgy védekezik a Thunder, mint a Clippers ellen, akkor a liga legjobbja, és mind tudják, hogy ahhoz, hogy bajnokok legyenek, védekezésben kell maradandót alkotniuk.

Az Indiana Pacers történelmet írt: Kelly Krauskopf személyében megvan a liga történetének első női segéd GM-je - korábban 17 évig volt a WNBA-s Indiana Fever GM-je és elnöke.

A végére pedig a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan maradt, aki Ian O'Connornak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem zárja ki, hogy eladja a franchise-t. Dolan saját bevallása szerint vannak már, akik 5 milliárd dollár környékén érdeklődnek a klub iránt, de ahogyan a tőzsdén, úgy itt is csak akkor számítanak a konkrét számok, ha adásvételre kerül a során. Hozzátette, hogy ő nem akarja eladni a csapatot, a családja sem akar megválni a Knickstől, de mint egy cég vezetője, nem mondhatja, hogy nem eladó a klub. O'Connor egy forrása szerint a vesztes meccsek után Dolan a gitárján játszott a csapatgépen, a játékosok és az edzők legnagyobb bánatára - a hírek szerint látszott az arcukon, hogy mindenhol máshol szívesebben lennének. Dolan tagadta ezt, szerinte ez valakinek a kitalációja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus