Hírmorzsák 2018-12-18 (14:15)

Dave Joerger szerint a Fox-Bagley páros a következő Westbrook-Durant duó. A Suns kivásárolta Austin Riverst. A Thunder lehívta Billy Donovan 2019/20-as csapatopcióját. A Rockets megvált egyik játékosától. Thaddeus Young és James Harden lettek a hét játékosai. Chris Paul soha nem látott még olyan támadójátékost, mint Harden.

Kezdjük száraz tényekkel a morzsát.

A Houston Rockets kitette keretéből Zhou Qit, aki az elmúlt két év nagy részét a G-Ligában töltötte, miután a 2016-os draft 46. helyén draftolta őt a texasi együttes.

A Phoenix Suns kivásárolta a napokban Trevor Arizáért szerzett Austin Riverst - a hátvéd két nap múlva szabadügynök lesz, ha lekerül a waiverről. 12.6 millió dolláros lejáró szerződése volt, és az arizonaiak úgy ítélték meg, hogy jobb lesz neki egy PO-csapatban.

Az Oklahoma City Thunder lehívta Billy Donovan 2019/20-as csapatopcióját - az lesz Donovan ötödik és utolsó éve jelenlegi kontraktusából. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a hosszabbítás is terítékre kerülhet a nyár folyamán, ha a Thunder sokáig jut a rájátszásban.

Az Indiana Pacers erőcsatára, Thaddeus Young, illetve a Houston sztárja, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Young a Pacers 4-0-s hete közben 18.8 pontot, 9.8 pattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt, míg Harden 3-0-t ment csapatával, ami alatt 37.0 pontot, 8.3 gólpasszt és 7.7 pattanót tett a közösbe mérkőzésenként.

A Houston irányítója, Chris Paul Harden Utah Jazznek dobott 47 pontja után azt nyilatkozta csapattársáról, hogy ő a legjobb támadó, akit valaha látott - a betörései és a dobása mellett a labdakezelése is megvan, és bárki számára borzasztóan nehéz ellenfél. Harden annyit tett ehhez hozzá, hogy tudja, mitől van ekkora sorozatban, de senkinek nem fogja elmondani.

A végére pedig a Sacramento Kings trénere maradt. Arról tegnap írtunk már, hogy Dave Joerger vezetőedző Luka Doncicot dicsérte, ami Marvin Bagley draftolása miatt érdekes - a trénernek van némi problémája a vezetőséggel, mint ismert, a segéd GM-mel nem túl jó a viszonyuk. Joerger azt nyilatkozta, hogy senkinek nem akart beszólni - amikor ledraftolták Bagley-t, ment a pacsizás, mert a megfelelő embert választották. Három nap múlva semmi nem lesz ebből a történetből, 5 év múlva meg biztosan nem, amikor majd náluk játszik az új Westbrook-Durant páros De'Aaron Fox és Bagley személyében - ennyire jónak tartja a két játékost.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus