Hírmorzsák 2018-12-17 (11:30)

Markelle Fultzért jó helyre szóló elsőköröst és lejárót akar a Sixers, de egyelőre azt sem akarja a csapat, hogy végig kelljen nézni, hogy máshol sztár lesz az irányítóból. A Heat nem akar tankolni - John Wall Miamiben köthet ki? Dave Joerger szerint Luka Doncicnak a határ a csillagos ég, Rick Carlise De'Aaron Fox sebességét méltatta. LeBron James a saját és Lonzo Ball játéka közötti hasonlóságról beszélt. A Denver Nuggets újra leigazolja Brandon Goodwint.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixers elsőkörös draftjogot akar Markelle Fultzért, méghozzá olyat, ami nem túlságosan hátra szól. Állítólag nincs egyetértés csapaton belül arról, hogy leírják-e a veszteséget Fultz elcserélésével, vagy megpróbáljanak neki időt adni, hátha összeszedi magát, de a hírek szerint a legtöbb vezető úgy gondolja, hogy sokkal rosszabb eset az, ha máshol látják sztárrá válni a játékmestert, mintha náluk szenved a továbbiakban - előbbi esetben többeknek nehéz lenne tükörbe nézniük. A ligában dolgozó vezetők úgy spekulálnak, hogy a Philly lejjebb fogja vinni Fultz árát a deadline előtt, de a hírek szerint a Sixers arra is várni akar, mire a csapatok elkezdenek kiesni a PO-versenyből. A Philly lejáró szerződésű játékost akar visszakapni a pick mellett, hogy minél több sapka alatti helye legyen Jimmy Butler megtartására. 

A Sacramento Kings ma hajnalban legyőzte a Dallas Maverickset, az összecsapás után pedig a Kings vezetőedzője, Dave Joerger Luka Doncic-ot dicsérte. A tréner szerint a szlovén számára a következő lépés az, hogy jó shooter legyen, és ha ez megvan, az gyorsabbá is fogja tenni. Joerger úgy gondolja, hogy hiába hitték azt sokan, hogy a Doncicban lévő lehetőségeknek van egy határa, szerinte egyáltalán nincs, ami nem is túl jó hír számukra - a Dallasnak és a ligának viszont annál inkább. A másik oldalról Rick Carlisle De'Aaron Foxot méltatta - szerinte lélegzetelállító sebessége van az iránytónak.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Chris Mannixnek (Sports Illustrated) a tankolás, illetve a Miami "kapcsolatáról" azt mondta, hogy jobb, ha mindenki utánanéz, hogy az elmúlt 24 év során mely klubok voltak a legsikeresebbek hosszútávon. A tréner szerint a Heat ott van a 3-4 legjobb csapat között - azokról nem tud semmit, akik évekig tankoltak, de szerinte a sikerhez nem egyféle úton lehet eljutni, több módja is van a győzelem elérésének. Más vezetők szerint a Miamin az sem segít, hogy nincs mozgástere - Josh Richardson a franchise legnagyobb értéke, de őt meg csak sztárért adja fel Pat Riley. Mannix megjegyezte, hogy John Wall nevét sokszor szóba hozzák a Heattel, mert a klub úgy gondolja, hogy olyan a csapaton belüli kultúra, hogy bárkit képes rendbe hozni.

Arról tegnap írtunk már, hogy LeBron James és Lonzo Ball ugyanazon a meccsen értek el tripla-duplát. A Los Angeles Lakers sztárjától, Jamestől erre kérdeztek rá a Charlotte Hornets elleni sikert követően, amire annyit mondott, hogy a játék minden elemében szeretnének hozzátenni csapatuk sikerének érdekében. LeBron úgy érzi, hogy játékszervezői képességekben ugyanazt képviselik - mindketten a többiek kiszolgálását helyezik előtérbe, és az okozza a legnagyobb örömet számukra, ha látják az egyik csapattársukat pontot szerezni. Posztjukhoz képes kiváló lepattanózók, és a pontszerzés sem áll messze egyiküktől sem. Agresszíven támadják a gyűrűt, és kintről is tudnak büntetni, ha nem tiszteli őket a védőjük - ezt mutatták meg a Hornets ellen.

A Denver Nuggets újra leigazolja Brandon Goodwint, aki egy two-way szerződést kap - még akkor rakta ki a keretből a coloradói alakulat, amikor leszerződtette Nick Youngot. Egyelőre nem tudni, hogy DeVaughn Akoon-Purcell vagy Thomas Welsh távozik az együttestől, de valamelyiküknek muszáj lesz, hiszen egy csapatban csak két two-way játékos lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus