Hírmorzsák 2019-01-06 (11:45)

Bradley Beal példaképe Dwyane Wade, szerinte örökre legenda marad a Heat ikonja - Wade nagyon örül, hogy ilyen hatással van a következő generációra. Enes Kanter nem utazik Londonba a Knicksszel, mert félti az életét. Russell Westbrook személyes feladatának érezte, hogy a Thunder nyerjen végre Portlandben. A Pelicans tulajdonosa szeretne invesztálni a csapatba, de nem marasztalhatja Anthony Davist, ha a játékos menni akar. Danilo Gallinari szerint minden európai magasembert úgy képeznek, hogy jól bánjon a labdával. Quincy Acy 10 napra a Sunsnál.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal a Miami Heat elleni vereség után bevallotta, hogy példaképe, Dwyane Wade miatt viseli a 3-as mezszámot - a mérkőzés után zavarban volt, mikor megkérte a Heat ikonját, hogy cseréljenek mezt, de megtörtént végül a dolog. Beal azt nyilatkozta, hogy próbálta nem elveszíteni az eszét, mikor megkapta a mezt, próbált nem szurkoló lenni, de ő is az. Mindig is szerette volna a játékát egy kicsit Wade után mintázni, aki szerinte örökre legenda marad. Wade annyit mondott a dologról, hogy nagyon tetszik neki, hogy ekkora befolyással van a következő generációra - ez jelent számára mindent. A szurkolók dicsérete is sokat számít, de egy kosaras azt szeretné igazán, hogy a jövő játékosainak fejlődésére ilyen hatással legyen. Rengeteget jelentettek neki Beal szavai, megköszönte neki ezeket, és reméli, hogy jó példakép volt számára.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook a Portland TrailBlazers elleni győzelem után azt mondta, hogy személyes célja volt, hogy Portlandben nyerjen csapata - a Thunder 2014 óta nem győzött az oregoniak otthonában, és Westbrook elmondta, hogy az eszében is volt, amikor a gépük leszállt Portlandben, hogy jó ideje nem nyertek a Blazers vendégeként. Előhozta Nick Collisont, aki valószínűleg otthon volt, hogy remélhetőleg nézte a mérkőzést, és örül, hogy végre győzni tudtak.

A nem olyan rég elhunyt New Orleans Pelicans tulajdonos özvegye, Gayle Benson azt nyilatkozta Larry Holdernek (The Athletic), hogy tetszik neki az az irány, amelybe a csapat halad, és úgy érzi, hogy időt kell adni ennek a keretnek, mert fiatalok még. Több pénzt akar áldozni a csapatra, hogy a nagy játékosokat is meg tudják szerezni, illetve mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy Anthony Davist maradásra bírja. Azt is hozzátette, hogy nagyon szereti Davist, de ha a magasember távozni akar, akkor nem  tarthatják vissza.

A Los Angeles Clippers olasz játékosa, Danilo Gallinari idén 19.6 pontot átlagol 46%-os triplamutatóval, és kifejezetten komoly problémát jelent az ellenfél négyesei számára, mivel sokkal képzettebb, mint egy átlag magasember. Gallinari Mason Bissadának (nba.com) azt nyilatkozta, hogy így képzik a játékosokat Európában - lényegtelen, hogy ki mekkora, a nagyemberek is sokat fejlesztik a labdakezelési képességeiket. Gallinari szerint ez meglátszik az NBA-ben játszó európai magasembereken is, például Nikola Jokicon. A legtöbb európai erőcsatár és center ilyen, ő meg ráadásul irányítóként nőtt fel még akkor is, ha ő volt a csapatban a legmagasabb, soha nem volt korábban magasember.

Arról tegnap este volt szó, hogy már ki lehet osztani 10 napos szerződéseket is. Meg is van az első ilyen kontraktust kapó illető: Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Phoenix Suns 10 napra szerződteti Quincy Acy-t.

A végére pedig a New York Knicks török magasembere, Enes Kanter maradt, aki úgy fogalmazott, hogy nem fog játszani csapata londoni meccsén, mert az "őrült török elnök" miatt megölhetik. Sajnálatos a dolog, mert ő csak segíteni akar a csapatának, de ez most nem lehetséges a diktátor miatt. Mint ismert, Kanter nagyon nem kedveli Recep Tayyip Erdogan török elnököt, az ő Amerikába emigrált ellenfelét támogatja, és ebből volt már gondja Kanter családjának Törökországban, a börtönbe vetett édesapjának ki is kellett tagadnia fiát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus