Hírmorzsák 2019-01-07 (11:45)

Luke Walton szerint több szenvedély kell Brandon Ingramtől és Lonzo Balltól. A Minnesota kirúgta Tom Thibodeau-t. Chandler Parsons távozik a Memphistől. Brett Brown szerint Jimmy Butler nem lépte át a határt. A Lakers és a Nets két előszezonmeccset játszik Kínában. A Cavs kitette Pat McCaw-t, helyére Cameron Payne érkezik. A Timberwolves és a Sixers is kitett egy embert.

A Los Angeles Lakers ma hajnalban csúnyán kikapott a Minnesota Timberwolvestól, ami után Luke Walton vezetőedző Brandon Ingramről és Lonzo Ballról beszélt. A tréner azt mondta, hogy próbálkoznak, de fiatalok még, és több szenvedélyt kellene mutatniuk - ez nem azt jelenti, hogy több pontot kellene dobniuk, hanem hogy többet kellene harcolniuk a szabadlabdákért, hangosabban kellene kommunikálniuk, és oda kellene tenniük magukat pattanózásban is. Amíg nem lesz teljes a keretük, nagyobb tűzzel kell játszaniuk - egészségesen is nehéz nyerni az NBA-ben, de kettőzött erő szükséges, ha vannak hiányzóik.

Az aranysárga-lilák egyik veteránja, Tyson Chandler azt mondta, hogy jobban fel kellene készülniük a harcra, amikor a pályára lépnek, és küzdeniük kellene mindenhol, mindig és minden labdabirtoklásban - nem tehetik meg, hogy átpihennek néhány támadást vagy védekezést. Az egyik "megszólított", Ball annyit mondott, hogy sok scorerük hiányzik, úgyhogy át kell vennie a feladatkör egy részét, ez meg egyértelműen nem történt meg a Timberwolves ellen.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy LeBron Jamesék és a Brooklyn Nets két előszezonmeccset játszik majd Kínában 2019. október 10-én és 12-én.

A tegnapi nap az elküldésekről szólt. Arról már hajnalban írtunk, hogy a Minnesota menesztette vezetőedzőjét, Tom Thibodeau-t - részletek ezen a linken. A Timberwolves kitette keretéből James Nunnally-t is - 13 mérkőzésen 2.1 pontot átlagolt 4.9 perc alatt, és szerződése garantálttá vált volna, ezért tette ki őt a Minnesota. A Cleveland Cavaliers a nemrég 2 évre 6 millió dollárért igazolt Pat McCaw-tól köszönt el - neki is garantálttá vált volna a kontraktusa, így viszont korlátozások nélkül igazolhat bárhova. A Cavs egyébként 10 napos megállapodást kötött a Chicago Bullstól kirúgott Cameron Payne-nel.

A Philadelphia Sixers Demetrius Jacksontól szabadult meg - neki two-way szerződése volt eddig. Thibodeau mellett pedig a legnagyobb távozó név tegnap Chandler Parsons volt, aki Adrian Wojnarowski és Tim MacMahon (mindketten ESPN) forrásai szerint megegyezett a Memphis Grizzlies-zel, hogy a két fél útjai elválnak egymástól. Parsonsnak még 38 millió dollárja van hátra a szerződéséből - ügynöke, James Dunleavy dolgozik a csapattal a közös megegyezésen. A kiscsatár állítólag odakiabált a GM-nek, Chris Wallace-nak az egyik edzésen, miután beszórt pár triplát - a szakvezető azt akarta, hogy Parsons a G-Ligában is játsszon pár meccset, mielőtt visszatér sérüléséből, állítólag ezen ment a vita.

Arról volt szó a hétvégén többször is, hogy Jimmy Butler panaszkodott a Philadelphia Sixers vezetőedzőjénél, Brett Brownnál a támadójátékban betöltött szerepe miatt. A hírek szerint Butler tiszteletlen volt Brownnal szemben, de a tréner saját elmondása szerint nem érezte úgy, hogy játékosa átlépte volna a határt - Butler nagyon vokális, és teljes mértékben odateszi magát a csapat érdekében, ezért van véleménye a dolgokról, de neki nincs ezzel baja, szerinte nem is kellene meglepődni az ilyen híreken. Szeretné, ha meghallgatnák az ő álláspontját, és ez így is van rendjén - nem lehet mindig a saját elképzelései szerint sikeres az ember.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus