Hírmorzsák 2019-01-24 (14:15)

LeBron James ma este sem játszik még, talán vasárnap igen. Lehet, hogy Anthony Davis már a jövő héten visszatérhet. Victor Oladipo súlyos térdsérülést szenvedett. James Harden több történelmet írt a Madison Square Gardenben. Enes Kanter nagyon szeretne játszani. Kevin Durant gyerekeken segít.

Kezdjük a sérülésekkel.

Arról reggel beszámoltunk már, hogy Victor Oladipo súlyos térdsérülést szenvedett - részletek ezen a linken. A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James ma este sem fog játszani, még nem edzett ütközésekkel együtt. Luke Walton vezetőedző annyit mondott, hogy az nincs kizárva, hogy vasárnap este, a Phoenix Suns ellen pályára fog lépni James - minden azon múlik, hogy hogyan érzi magát edzésen, majd másnap. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Anthony Davis akár jövő héten is visszatérhet - a New Orleans Pelicans magasembere elment egy kézspecialistához, ezt követően jött ez a diagnózis.

Amint azt láthattátok, a Houston Rockets MVP-je, James Harden 61 pontot szórt ma hajnalban a Madison Square Gardenben - ez a karriercsúcsa, és beállította Kobe Bryant MSG-rekordját is, ennél többet vendégjátékos még sosem dobott a Knicks szentélyében (hazai már igen, Carmelo Anthony egyszer 62-t). Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy a Garden a sportág egyik ikonikus helyszíne, és az itteni szurkolók is a legjobbak közé tartoznak, úgyhogy nagyon örül, hogy szórakoztathatta a közönséget. Harden egyébként a liga történetének első játékosa lett, aki egy mérkőzésen legalább 20-szor vállalkozott a triplavonalon túlról és a büntetővonalról is - 5/20 volt hármasból és 22/25 büntetőből. Ő lett az NBA történetében az ötödik kosaras, akinek több mint egy legalább 60 pontos meccse van.

A túloldalon, a Knicksnél Enes Kanter megint nem játszott, aminek újra hangot is adott - arról tegnap írtunk már, hogy a török magasember nem túl elégedett a jelenlegi helyzetével, miután kikerült a rotációból. Kanter kerek-perec kijelentette, hogy játszani akar, úgyhogy vagy a pályára küldjék ki vagy cseréljék el más csapathoz. Kanter azt is hozzátette, hogy David Fizdale vezetőedző azt mondta neki, hogy kezdeni fog Luke Kornet sérülése miatt, aztán a szakmai stáb mégis megváltoztatta a döntését. A török szerint azt kérik tőle, hogy biztassa a csapattársait, viselkedjen jól, de szerinte elég rosszul bánnak vele, ő jóval többet érdemelne ennél.

A végére pedig Kevin Durant maradt, aki megnyitotta a College Track at The Durant Centert szülőhelyén, a marylandi Prince George megyében. A Golden State Warriors sztárja 10 millió dollárt fektetett ebbe a létesítménybe, amely ösztöndíjakat, taníttatást, érzelmi és anyagi segítséget nyújt az egyetemen továbbtanulni kívánó diákok számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus