Hírmorzsák 2019-01-25 (13:30)

Kihirdették az All-Star gála kezdőit és hivatalosak a mezek is. Giannis Antetokounmpo maga mellé választaná Joel Embiidet és Russell Westbrookot. Victor Oladipo szezonjának vége (térd). Nikola Mirotic legalább egy hétre kiesett (vádli). Spencer Dinwiddie-nek elszakadt egy szalag az ujjában. Chris Paul és Brandon Knight játéka is kérdésesre "javult" ma estére. A Memphis kapott egy 690 ezer dolláros DPE-t. Kevin Love-ot nem cseréli a Cavs, a játékos sem akar távozni. Tim Hardaway Jr. és Courtney Lee is eladó a Knicksnél. A Clippers csak akkor vesz át hosszabb szerződést, ha olyan játékost kap, akivel a jövőben is javulhat. Devin Booker 25.000 dolláros büntetést kapott. A Suns 230 millió dollárt kapott csarnokfelújításra. Kawhi Leonard Kaliforniában vett nyaralót.

Arról ma reggel olvashattatok már, hogy kihirdették az All-Star kezdőket - részletek ezen a linken! Az egyik kapitány, Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta ezt követően, hogy a lényeg a szeretet, úgyhogy ha lehetősége lesz rá, Joel Embiidet és Russell Westbrookot is ki fogja választani. Mint ismert, a két játékos nemrég egymásnak ment, miután Embiid elmért egy blokkot, Westbrook pedig nagyot esett mellette. Az OKC sztárja az eset után azt mondta, hogy nincsenek rendben a Sixers centerével. Az All-Star mezek is hivatalosak:

Térjünk át a sérülésekre. Arról tegnap este olvashattatok, hogy Victor Oladipo szezonja véget ért, miután elszakadt az egyik térdszalagja. A Brooklyn Nets csereirányítójának, Spencer Dinwiddie-nek a jobb hüvelykujjában elszakadt az egyik szalag - lehet, hogy műteni kell, ezt még nem tudni, ahogy azt sem, hogy pontosan mennyit kell kihagynia. A New Orleans Pelicansnél Nikola Mirotic egy hetet kihagy, miután a Detroit Pistons ellen meghúzódott a jobb vádlija.

A Houston Rocketsnél Chris Paul és Brandon Knight játéka is kérdésesre módosult a Toronto Raptors elleni ma esti összecsapásra - előbbi december 20. óta nem játszik a combhajlítója miatt, utóbbi az elmúlt hat találkozót hagyta ki, mert fáj a térde. A Memphis Grizzlies kapott egy 689.000 dolláros DPE kivételt Dillon Brooks sérülése miatt - a fiatal játékos nagy lábujjában szakadt el egy szalag, emiatt az egész idényt ki fogja hagyni, ezért kapta meg ezt a kivételt a Memphis.

Két cserepletyka látott napvilágot az este. Az egyik az, hogy a Cleveland Cavaliers nem akarja elpasszolni Kevin Love-ot, aki szívesen maradna az ohiói együttesnél - ezt többször is elmondta már. A másik az, hogy a New York Knicks Enes Kanter mellett elérhetővé tette Tim Hardaway Jr.-t és Courtney Lee-t is - mindkettőtől azért szabadulna a csapat, mert maximalizálni akarja a sapka alatti helyét a nyárra, amikor megpróbál rámenni Kevin Durantre, Kemba Walkerre és Kyrie Irvingre.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Jovan Buhának (The Athletic) elmondta, hogy nem fognak hosszútávú szerződést átvenni a deadline előtt, csak ha ezzel a jövőben is javulni tudnak. Rivers szerint a bajnokesélyes együtteseknél könnyű a döntés, mert az ember mindent megtesz azért, hogy javuljon, abban a szituációban azonban, amiben ők vannak, ilyenkor nagyon óvatosan kell cselekedni - bármi, amivel megnyomják a sapkát, rossz lépésnek minősülhet végül, kivétel ha olyan ember érkezik, akivel hosszútávon is előrelépnek. Milos Teodosic jelenleg nem tartózkodik a csapattal, és szívesen cserélné őt a Clippers, de a hírek szerint a klub nem fogja kirakni az irányítót.

Arról tegnap írtunk, hogy Devin Booker és Gorgui Dieng egymásnak estek a Phoenix Suns és a Minnesota Timberwolves meccsén - előbbit 25.000 dollárra büntette emiatt a liga.

Phoenix város önkormányzata megszavazta a Sunsnak a 230 millió dolláros támogatást, amelyből a klub felújíthatja a Talking Stick Arenát - ezzel az is eldőlt, hogy a franchise legalább 2037-ig ebben az épületben fog játszani.

A végére pedig egy kis bulvár: Kawhi Leonard 13.3 millió dollárért házat vásárolt Kaliforniában, San Diegóban. Leonard a San Diego State-re járt egyetemre, és sokat pletykálnak arról, hogy esetleg a Lakershez vagy a Clippershez szerződhet a nyár folyamán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus