Hírmorzsák 2019-01-29 (11:15)

A New Orleans Pelicans tampering miatt vizsgálatot kezdeményez a ligánál. Anthony Davis nem szívesen kerülne Bostonba, de a Pelicans csak akkor cseréli el most, ha olyan ajánlatot kap, amit nem tud visszautasítani. A Knicks is bejelentkezik Davisért, a Sixers nem. Kyrie Irving mégsem marad Bostonban? LeBron James csütörtökön visszatérhet. Derrick Jones Jr. legalább 6 hetet kihagy. Victor Oladipót megműtötték. Carmelo Anthony mentálisan jó állapotban van, boldog akar lenni. Trae Young szerint jobb játékos lesz 5-10 év múlva, mint Luka Doncic. Giannis Antetokounmpo és Paul George lettek a hét játékosai.

Természetesen Anthony Davis és a cserekérelme volt a középpontban az éjszaka folyamán is. A New Orleans Pelicans késő este kiadott egy közleményt, amelyben felfedték, hogy Davis és ügynöke, Rich Paul pénteken közölték döntésüket a csapattal, de a közlemény második fele érdekesebb: vizsgálatot kezdeményeznek a ligánál tampering miatt, a cserét pedig úgy és akkor fogják majd végrehajtani, ahogyan az a klubnak a legjobb, és nem fogják hagyni, hogy bárki a franchise-on kívülről nyomás alá helyezze őket.

Adrian Wojnarowski (ESPN) írt egy hosszabb cikket a jelenleg meglévő információkról, és több ligaforrásból is úgy tudja, hogy Davis és Paul hamarosan bejelentik, hogy az erőcsatár csak a Los Angeles Lakersnél hosszabbít - Paul és LeBron James kapcsolata miatt valószínűleg ezért is indíttatott vizsgálatot a Pelicans, ami a hírek szerint meg is kezdődött a liga által.

Wojnarowski azt is hozzátette, hogy információi szerint a New Orleans meg fogja hallgatni az ajánlatokat Davisért a jövő csütörtöki deadline előtt, ám elcserélni nem fogja sztárját, csak abban az esetben, ha olyan csomagot kap, amit nem tud visszautasítani. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Pelicans jó eséllyel azért sem fog a Lakersszel üzletet kötni, mert a vezetőség úgy gondolja, hogy az aranysárga-lilák legjobb ajánlata még a nyáron is az asztalon lesz Davisért, akkor azonban beszállhat a licitbe a Boston Celtics is.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint a Lakers mellett a New York Knicks is ajánlatot fog tenni Davisért, a Philadelphia Sixers viszont nem. Szintén Haynes hozta a hírt, hogy a Boston nem tartozik Davis preferált célállomásai közé - a Celtics egyébként sem cserélhet most a magasemberért, csak ha közben elboltolja valahova Kyrie Irvinget. Haynes úgy tudja, hogy egyre többen úgy gondolják, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Irving hosszabbít Bostonban, hiába nyilatkozta ezt a szezon elején.

Maradjunk még a Lakersnél: LeBron James az utóbbi napokban teljes értékű edzésmunkát végzett, és jelen állás szerint a csapat úgy számol, hogy csütörtök este, a Los Angeles Clippers elleni városi rangadón visszatérhet a sztár ágyéksérüléséből - minden attól függ, hogyan reagál a teste a következő 1-2 napban. A Miami Heatnél Derrick Jones Jr. sérülését tegnap már láthattátok: legalább 6 hetet kihagy, miután két csont is megzúzódott a jobb térdében. Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo sikeres térdműtéten van túl.

Carmelo Anthony-t arról kérdezte Ian Begley (ESPN), hogy hogyan tovább. Melo annyit válaszolt, hogy csak boldog szeretne lenni, és mentálisan olyan állapotban van most, hogy arra koncentrálhat, amire kell. Bármi teszi boldoggá, azt fogja tenni. A Madison Square Gardenben Anthony és jó barátja, Dwyane Wade is vastapsot kapott. Wade annyit mondott Melóról, hogy a kosárlabdát félretéve neki csak az a fontos, hogy Anthony jól legyen mentálisan - jelenleg úgy tűnik neki, hogy minden rendben van.

Az Atlanta Hawks újoncától, Trae Youngtól megkérdezték, hogy 5-10 év múlva ő lesz-e a jobb játékos vagy Luka Doncic, amire Young annyit mondott az ESPN The Jump című műsorában, hogy számára nem is kérdés, egyértelmű, hogy ő - ennyire nagy benne a versenyszellem. Young azt mondta, hogy Doncic nagyon jó szezont fut eddig, ő viszont csak önmagára koncentrál. Úgy érzi, hogy végül a Hawks és a Dallas Mavericks is jól járt a draft napján kötött cserével - mindketten kiválóan teljesítenek.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry új rekordot állított fel: ő a liga történetének első játékosa, aki zsinórban hét szezon során elért legalább 200 bedobott triplát.

A végére pedig ezúttal a hét játékosai maradtak, akik Giannis Antetokounmpo és Paul George. A Milwaukee Bucks sztárja 2-1-es hetet futott csapatával, ami alatt 30.7 pontot, 15.7 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt, míg az Oklahoma City Thunder 4-0-s hetéből George mérkőzésenként 31.5 ponttal, 9.0 pattanóval és 4.5 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus