Hírmorzsák 2019-01-30 (08:00)

Kyrie Irving újra összeáll LeBron Jamesszel? Irving egy horrorfilm főszereplője lesz. Hivatalos az újoncok-másodévesek mérkőzés két csapatának kerete. Marc Gasol iránt a Pistons és a Kings is érdeklődik, de a Grizzlies Chandler Parsonst is el akarja passzolni a spanyollal. Anthony Davist 50.000 dollárra büntette a liga. Jrue Holiday 90%-ban Davis miatt hosszabbított New Orleansban, nem haragszik csapattársára. Kevin Garnett szerint Jaren Jackson Jr. rá és Chris Bosh-ra is hasonlít. Steph Curry szerint a Warriors elkezdett PO-fordulatszámon pörögni. Zion Williamson szívesen játszik bárhol, ahol szeretnék őt. "Kánaán" Minnesotában.

Mint arra számítani lehetett, Anthony Davisszel kezdünk most is. A liga 50.000 dollárra büntette a New Orleans Pelicans magasemberét, mert az ügynökén keresztül nyilvánosan cserét kért - ez szigorúan tilos.

Davis csapattársa, Jrue Holiday Andrew Lopezzel (NOLA.com) beszélgetett, és elmondta az újságírónak, hogy 90%-ban Davis miatt hosszabbított az együttessel 2017-ben - akkor 5 évre 131.8 millió dollárt kapott a csapattól. Holiday szerint Davis olyan tehetség, aki generációnként egy van - egy 7 láb magas játékos, aki mindenre képes, annyira képzett. A hátvéd azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem haragszik Davisre, azt kell tennie, ami számára és a családjának a legjobb. Mindig profi volt, és olyan volt a csapattársai számára, mint egy barát vagy testvér. Bármilyen döntést hoz, ő nem fog haragudni rá - ez egy üzlet, ő pedig azt teszi, amit a legjobbnak gondol.

Ric Bucher (Bleacher Report) hozta a hírt, úgyhogy zárójelben kell azért kezelni, de értesülései szerint a Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving elkezdett azon gondolkodni, hogy a nyáron a Los Angeles Lakersnél újra összeáll LeBron Jamesszel - szabadügynök lesz, úgyhogy oda igazol, ahova akar. Mint ismert, Irving anno cserét kért James mellől a Cleveland Cavaliersnél, ám pár hete felhívta volt csapattársát, mert rájött, mennyire nehéz a fiatalokat vezetni.

Szintén Irvinghez kapcsolható egy kis színes: Dave McNary (Variety) jelentette, hogy a Celtics irányítója lesz a főszereplője egy horror filmnek, amit egy olyan Oklahoma City-ben található hotelről fognak forgatni, amelyet úgy ismernek az emberek, hogy megszálltak a szellemek - ez a Skirvin Hotel. Állítólag az 1930-as években kezdődött a kísértetjárás, amikor a hotel akkori tulajdonosa viszonyt kezdett az egyik szobalánnyal, és ennek tragikus következménye lett. Lou Williams a Lakers játékosaként egyszer megtagadta, hogy a szállodában aludjon.

Kevin O'Connor (The Ringer) információi szerint a Detroit Pistons és a Sacramento Kings érdeklődnek Marc Gasol iránt. A csere kialakulását nehezíti, hogy a Memphis Grizzlies állítólag Chandler Parsonsszal együtt akarja "elnyomni" a spanyol centert.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry az Indiana Pacers elleni 32 pontos siker után elmondta, hogy Steve Kerr közölte velük, hogy elérkeztek az 50. meccshez. Ilyenkor az ember belegondol, hogy milyen gyorsan itt van tavasz: az All-Star gála után még van ugyan nagyjából 30 meccs az alapszakaszból, de ilyenkor a játékosok már PO-intenzitással játszanak, elkezdenek felpörögni, ők pedig ezt most egy kicsit előbb elkezdték. Curry DeMarcus Cousinsról annyit mondott, hogy minden mérkőzésen egy kicsit atletikusabbnak tűnik, jobban érzi a ritmust, azt, hogy hol és hogyan kerülhet helyzetbe, és hogy hogyan zárjon vissza például gyorsindításoknál.

Kevin Garnett nemrég a Memphis Grizzliesnél járt, hogy Jaren Jackson Jr.-ral dolgozzon - KG már akkor is ismerte Jacksont, mielőtt utóbbit a negyedik helyen ledraftolták. A legendás magasember azt mondta, hogy szerinte sokban hasonlít rá Jackson, ő a jövő, és nem pazarolta volna rá az idejét, hogy nem így gondolná. A Memphis fiatal magasemberének jól esett a dicséret, és szerinte ez mutatja, mennyire törődik KG a játékosokkal. Egy ideje már abbahagyta az aktív játékot, mégis elutazik és egyénileg képez bizonyos embereket, nemcsak beszél velük. Garnett azt is elmondta, hogy Chris Bosh-ra is emlékezteti Jackson - Bosh is nagyon bízott a tempójában, viszont amíg eleinte ő nem tudta leütni a labdát, addig Jacksonnak ezzel semmi gondja nincs profi karrierje elején sem.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves 10 napos szerződést ad Isaiah Canaannek.

A Duke Egyetem sztárja, az idei draft 1/1-ének várt Zion Williamson azt nyilatkozta Madeline Kenney-nek (Chicago Sun-Times), hogy az osztálytársai egyfolytában mondják neki, hogy menjen Chicagóba, Clevelandbe vagy Los Angelesbe játszani. Ő mindig mindenkinek elmondja, hogy nem lehet tudni, hova kerül, de ott akar játszani, ahol szeretnék őt - ergo bárhol szívesen fog kosarazni, ahol kiválasztják. Azt is hozzátette, hogy nem sok NBA mérkőzést néz, de twitteren például követi a ligát, és ott is sokan szeretnék egyik vagy másik klubnál látni.

A liga bejelentette az All-Star gála zenéjéért felelős fellépőket. Meek Mill fogja adni a "talpalávalót" a játékosok bemutatásánál, J. Cole a félidőben lép fel, Anthony Hamilton fogja énekelni az amerikai, Carly Rae Jepsen pedig a kanadai himnuszt.

A végére pedig az All-Star gála újoncok-másodévesek mérkőzésének két kerete, a Team USA és a Team World maradtak, amelyek így néznek ki jelenleg:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus