Hírmorzsák 2019-01-31 (20:30)

A Boston Tatum bevonása nélkül próbálja megszerezni Anthony Davist - a Pelicans akár 2020 nyaráig is "jegeli" sztárját, hogy ne kerüljön korábban a Lakershez. Porzingis jelezte a Knicksnek, hogy nem tetszik neki a klub által felvett irány. A Wizards a Wall-Beal-Porter trió egyik tagját sem cseréli el a deadline előtt. Danny Ainge szerint az NBA-ben inkább a szappanoperákra kíváncsiak az emberek. Ingram nem izgul a cserepletykák miatt, Corey Brewert méltatta. LeBron valószínűleg nem játszik ma. Dwight Howard még egy hónapot kihagy. Steve Kerr Cousinst és Draymond Greent dicsérte. Hield és Bogdan Bogdanovic segítenek Marvin Bagley-nek a külső dobását fejleszteni. Embiid a Lakers elleni 6 triplájáról beszélt. A Sixers agresszív lesz a deadline előtt. Shannon Brown és Kendrick Perkins a BIG3-ben.

Az aktuális Anthony Davis-hírekről ma reggel már olvashattatok, mint ahogy tegnap este arról is, hogy Dell Demps GM egyelőre nem veszi fel a telefont - mint kiderült, a Los Angeles Lakersnek. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette nemrég, hogy a Lakers és a New Orleans Pelicans beszéltek egymással telefonon Davisről, és fognak is még a jövő heti cserehatáridő előtt. Broderick Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy Magic Johnson 5 különböző cserecsomagot ajánlott fel Davisért, most azt várja, hogy melyik tetszik a legjobban Dempsnek.

Szorosan ide tartozik, hogy Wojnarowski és Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Boston Celtics úgy próbálja majd megszerezni a New Orleans sztárját, hogy közben meg akarja tartani Jayson Tatumot. Danny Ainge Jaylen Brownt, Terry Roziert (sign-and-trade-del), Marcus Smartot, Gordon Haywardot, az összes bostoni picket, valamint a Memphis, a Sacramento és a Clippers első köröseit adhatja (különböző védettségekkel bírnak a draftjogok), és a hírek szerint akár az összeset oda is adja. Kérdés, hogy ez elég-e, és mi van, ha nem, akkor Tatum bekerül-e a csomagba.

A két újságíró úgy tudja, hogy a Celtics úgy gondolkodik, hogy Davis nem fog lelépni 2020 nyarán, ha idén meg tudják szerezni, hiába hozta most már kész tényként a hírt Wojnarowski, hogy a magasember jövő nyáron a Lakershez akar igazolni. Ezzel a lépéssel ügynökével azt "üzenik" a többi gárdának, hogy csak másfél, vagy ha nyáron távozik a Pelicanstől, akkor egy évre vennék kölcsönbe, így próbálják meg lenyomni az árát - úgy tűnik, hogy a Celtics ellen ez nem működik, vagy egyelőre nem. Wojnarowski azt is megemlítette, hogy a New Orleans azt is megcsinálja, ha kell, hogy 2020 nyaráig parkolópályára teszi Davist, csak ne kerüljön korábban az aranysárga-lilákhoz - már ha a Lakers nem ad olyan csomagot, ami nekik is megfelel.

A megemlített Danny Ainge azt mondta a The Toucher & Rich Show-ban, hogy úgy érzi, a mai NBA sokszor sokkal inkább a pályán kívüli történetekről szól, mint magáról a kosárlabdáról. Az elmúlt 15 mérkőzésen kifejezetten jól játszottak, 11-4-et produkáltak még a kulcsjátékosok sérüléseivel együtt is, jó irányba haladnak. Azt is hozzátette, hogy nem haragszik a világra amiatt, hogy a bulvár fontosabb, megérti ezt, mert érdekesebb az ilyen Kardashian-féle sztorikról beszélni, mint magáról a sportról.

A Davis-témakörhöz kapcsolható Brandon Ingram is, aki lehet, hogy szintén távozik a Lakerstől, ha az aranysárga-lilák szerzik meg végül Davist. Ingram azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy megtanulta, hogy a cserepletykák is részei az NBA-nek, tudja ezt. Rengeteg hír lát napvilágot arról, hova kerülhet a Pelicans magasembere, ő viszont csak azt tudja befolyásolni, amire hatással van - minden nap a lehető legjobb akar lenni a pályán, ki akarja magából hozni a maximumot. Ingram legutóbb a Philadelphia Sixers ellen 36 pontos karriercsúcsot dobott, és ahogy azt már láthattátok, volt egy elég komoly húzása Corey Breweren. Ingram elmondása szerint semmi negatív érzése nincs Brewerrel szemben, főleg hogy ő volt az egyik mentora, amikor egy csapatban játszottak. Rengeteget mesélt neki Brewer a háttérben történő eseményekről, olyan dolgokról is, amik nem kerülhetnek ki az öltözőből. Thin Twinsnek hívták kettejük duóját, mert egyikük sem érte el a 85 kilót. Ingram elmondta, hogy nagyon kedveli Brewert, mindig jó volt hozzá a Sixers nemrég igazolt swingmanje.

A Lakers sztárja, LeBron James valószínűleg nem tér vissza ma este a városi rivális Clippers ellen - korábban úgy volt, hogy a csapat nagyon reménykedik abban, hogy ma már tud játszani James, de úgy néz ki, hogy ez mégsem fog megtörténni, bár a csapat "valószínűleg nem"-re változtatta a "biztosan nem"-et esetében. A Washington Wizards centere, Dwight Howard még egy hónapot kihagy, legalábbis Chase Hughes (NBC Sports) értesülései szerint. Howardot november 30-án műtötték, akkor 2-3 hónapos felépülési időt jósoltak neki, de semmi jel nem mutat arra, hogy közel lenne a visszatérése.

A Wizards tulajdonosa, Ted Leonsis a WTOP egyik adásában kijelentette, hogy a John Wall, Bradley Beal, Otto Porter trió egyik tagját sem cseréli el a fővárosi együttes a deadline előtt.

A Detroit Pistons tulajdonosa, Tom Gores is megszólalt. Gores Blake Griffinről annyit mondott, hogy szerinte mindenki egyetért abban, hogy az erőcsatár fantasztikusan teljesít, senkinek nem okozott csalódást, ráadásul igazi vezér is. A tulaj Dwane Casey vezetőedzőről elmondta, hogy a liga egyik legjobb trénere, aki próbálja összerakni a puzzle darabkákat, egyszerre egyet. Gores úgy gondolja, hogy nem sok hiányzik ahhoz, hogy összeálljon a Pistons, jobban kell dobniuk, ennyi.

A Golden State Warriors mestere, Steve Kerr Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy DeMarcus Cousins rengeteget segített a csapatnak átjutni egy alapvetően nehéz szakaszon - a 11 meccses győzelmi sorozat közben új lendületet adott az együttesnek. Az idény eleje nehezen alakult a sérülésekkel és a különböző mellékzöngékkel, úgyhogy más most a helyzet januárban és februárban, mint általában. Sokkal frissebbek, mint alapvetően szoktak lenni, és ez nagyban Cousinsnak köszönhető. Kerr azt is kiemelte, hogy Draymond Greent is felszabadította a center jelenléte. A tréner úgy gondolja, hogy Green egyik, ha nem a legjobb játékát nyújtja, mióta a csapatnál van - kitűnő a gólpassz/eladott labda mutatója, és folyamatosan nyomás alá tudja helyezni a védelmeket úgy, hogy ha semmi helyzet nem adódik, nem ül a labdán, hanem azonnal továbbpasszolja. Kerr úgy érzi, ez kifejezetten alulértékelt tulajdonság.

A triplák is a középpontba kerültek. A Sacramento Kingsnél Bogdan Bogdanovic és Buddy Hield próbálnak segíteni Marvin Bagley-nek, hogy javuljon a külső dobása - a szerb 35.6%-kal, Hield 45.7%-kal szórja a hármasokat, míg Bagley csak 26.8%-kal. Hield annyit mondott James Hamnek (NBC Sports), hogy szeretnék Bagley önbizalmát növelni, ez egy csapattárs dolga, és szerinte hasznos az erőcsatár számára, hogy két jó shooterrel dobál együtt. Azt is hozzátette a dobóhátvéd, hogy Bagley kifejezetten jól dob edzéseken, jól néz ki a mozdulata, és ez is a fejlődés része.

A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid mérkőzésenként 3.9 hármast emel rá, amiket 31%-kal értékesít eddig ebben a szezonban, a Lakers ellen azonban 6 triplát süllyesztett el. A center azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem szeret hármasokat dobálni, de senki nem fog vele tiszteletlenül viselkedni azzal, hogy ennyi helyet hagy neki, mert ebben az esetben el fogja dobni a kintit. Kiemelte, hogy ő Joel Embiid, vele senki nem lehet tiszteletlen, ő tiszteletlen másokkal. Embiid egy kisebb hátsérülést szenvedett a mérkőzés végén, de azt mondta, hogy nincs semmi baja a hátának.

Az is a Sixershez tartozik, hogy Brett Brown vezetőedző elmondása szerint teljesen mindegy, mi történik a cserehatáridő előtt, a Philly elégedett a jelenlegi maggal, viszont azt mindannyian tudják, hogy kellene még erősítés. Brown szerint Elton Brand GM agresszív lesz a cserepiacon, hogy megerősítse a mostani keretet - tegnap már volt róla szó, hogy Dewayne Dedmon iránt érdeklődik a Sixers.

Arról szintén volt szó tegnap, hogy a New York Knicks magasemberét, Enes Kantert gyakorlatilag boldog-boldogtalan biztatja, hogy ne adja fel annak ellenére sem, hogy a csapat nem küldi pályára. Ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen megtört a jég, Kanter azonnal megcsókolta a Knicks logót a pálya közepén. A török játékos annyit mondott, hogy szerette volna kimutatni a szeretetét. Nehéz három héten van túl a török kormánnyal folytatott szócsatája (aminek az lett a vége, hogy Törökország nemzetközi elfogatóparancsot akar Kanterre kiadni) és a kosárlabdával kapcsolatos események miatt is. Sokat jelentett neki a szurkolók támogatása, és ezzel szerette volna viszonozni. Szólt a Madison Square Gardenben a "Kantert akarjuk!" rigmus, de David Fizdale vezetőedző elmondta, hogy nem a szurkolók miatt, hanem csapata gyenge teljesítménye okán küldte a pályára Kantert.

A Knickshez kapcsolódik az is, hogy a már többször említett Adrian Wojnarowski és Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint Kristaps Porzingis jelezte a klub vezetőségének, hogy aggódik a gyenge teljesítmény és amiatt is, hogy milyen irányba halad a franchise. A lett magasember nem biztos abban, hogy olyan kultúra alakul ki a csapat körül, ami hosszútávon fenntartható sikerekhez vezet. Az ESPN újságírói úgy tudják, hogy Porzingis a saját jövőbeli szerepét is tisztázni akarja amellett, hogy szeretné látni, mik a tervek a továbbiakra nézve - a nyáron korlátozott szabadügynök lesz.

A Brooklyn Netsnél D'Angelo Russellnek sokkal jobb időszaka van, de őt is ültette Kenny Atkinson vezetőedző a legutóbbi találkozón. Russell azt nyilatkozta, hogy rengeteget köszönhet mestere tanításainak és nevelő célzatú intézkedéseinek. A játékintelligenciája egy teljesen másik szintre lépett azzal, hogy tanul a hibáiból, Atkinson pedig segít neki kijavítani azokat azzal, hogy együtt lebontják a videózásoknál.

A végére pedig a BIG3 maradt, amely Shannon Brownnal és Kendrick Perkinsszel is leszerződött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus