Hírmorzsák 2019-02-04 (21:00)

Anthony Davis kibővített kívánságlistáján sincs ott a Celtics, a Bucks és a Clippers viszont igen. A Lakers ajánlott egy nagyobb csomagot Davisért. Klay Thompson Durant sorsától függetlenül maradni akar a Golden State-nél, de maximum szerződést szeretne. A Warriors tulajdonosának a pénz nem akadály, vannak B terveik, ha valaki távozna. Lehet, hogy LeVert még az All-Star gála előtt visszatér. Marc Gasol iránt nincs kereslet... a jelenlegi áron. Wes Matthewsra a Sixers, a Rockets, a Raptors, a Thunder és a Warriors is rá akar menni, ha kivásárolják. DeAndre Jordan visszatér Los Angelesbe? Dennis Smith Jr. a legtöbbet akarja kihozni jelenlegi lehetőségeiből. A Mavs Aaron Gordon iránt is érdeklődött Porzingis megszerzése előtt. A Dallas, a Utah és a Blazers Otto Porter Jr.-t szeretnék megszerezni.

Mark Medina (San Jose Mercury News) írt hosszabb cikket Klay Thompson és Kevin Durantről, amiben leírta, hogy a Golden State Warriors dobóhátvédje maradni akar az oaklandi együttesnél Durant sorsától függetlenül. Amellett, hogy ez így van, Medina is leírta, hogy forrásai szerint Thompson maximum szerződést akar a Golden State-től, mert egyrészt úgy érzi, bebizonyította, hogy mennyire fontos az együttesnek, másrészt pedig azért, mert azzal, hogy kevesebbért ír alá, nem segíti egy másik sztár érkezését, csak a tulajdonos által kifizetendő luxuadó mértékét csökkenti.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Tim Kawakamival (The Athletic) beszélgetett, akinek elmondta, hogy anyagilag bármire képesek, ez nem lesz akadály a mostani csapat egyben tartásánál vagy abban, hogy a klub továbbra is nagyszerűen teljesítsen. Az ő feladatuk az, hogy megfizessék a játékosaikat annak megfelelően, amit érdemelnek, és ezt meg is fogják tenni. A probléma nem ez, hanem az, hogy meg kell győzni a kosarasokat, hogy akarjanak náluk játszani, ezeknek a körülményeknek a megteremtése pedig szintén az ő feladatuk.

Lacob szerint továbbra is jó, sőt, kiváló csapatuk lehet, amely remélhetőleg olyan hosszú ideig lesz bajnokesélyes, amilyen hosszú ideig csak lehet. Agresszívak lesznek, senki nem fog náluk többet dolgozni vagy többet fizetni. Arra nincs befolyása, hogy mit tesz egy szabadügynök - azt tudja, hogy mit kellene tenniük, a csapatnál maradni, de nem tudja előre megmondani, hogy mi fog történni. Vannak B terveik, ha valaki lelépne - azt fogják tenni, amit kell.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans a Los Angeles Lakers és a New York Knicks mellett több együttest is értesített, hogy Anthony Davis hosszútávon is játszana a csapatnál, ha oda cserélnék, de még ezen a kibővített kívánságlistán sincs ott a Boston Celtics. Wojnarowski hozzátette, hogy Davis sehol nem fog azonnal hosszabbítani, hanem majd 2020 nyarán teszi meg mindezt, amikor kilép a szerződéséből. Davis kibővített listáján ott van a Milwaukee Bucks, de a wisconsiniak nem keresték még meg a Pelicanst, és a keret felépítése nehézkessé teszi a cserét. A New Orleans visszautasította a Knicks megkeresését Davisért, és ha a New York nem nyeri meg a lottery-n az 1/1-et, valószínűleg nem is lesz cserealapja a magasemberért. Shams Charania (The Athletic) hozzátette, hogy Davis listája az alábbi: Lakers, Knicks, Bucks, Los Angeles Clippers.

Wojnarowski úgy tudja, hogy a Clippers sem tett még ajánlatot Davisért, a Lakers viszont igen. Arról tegnap este volt már szó, hogy Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint az aranysárga-liláknak volt egy nagyobb csomagjuk is, amit felajánlottak. Wojnarowski úgy tudja, hogy egy olyan ajánlatot tett Magic Johnson, amelyben több fiatal és több pick is érkezne New Orleansba, emellett több nagyobb és hosszabb fizetést is elvinne a Lakers Davis mellett - márpedig ez a csomag közeledik ahhoz, amit a Pelicans szeretne sztárjáért. Wojnarowski úgy tudja, hogy Dell Demps és Magic többször is beszéltek a nap folyamán - az eredeti ajánlatokat válaszra sem méltatta Demps.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol továbbra is szeretné, ha a csapata elcserélné, de nem sok minden történik ezen a fronton. A hírek szerint a többi együttes arra vár, hogy a Memphis igényei lejjebb menjenek. A spanyol centernek 26 millió dolláros játékosopciója van a következő szezonra.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a Knicks új játékosai körül Wes Matthews valószínűleg távozni fog - a hírek szerint több csapat érdeklődik iránta, köztük a Philadelphia Sixers. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint legalább öt együttes, a Sixers mellett a Houston Rockets, az Oklahoma City Thunder, a Toronto Raptors és a Warriors is szeretné megszerezni Matthewst, amennyiben nem cserére, hanem kivásárlásra kerül a sor.

Berman szerint Matthews mielőbbi távozására több esély van, mint DeAndre Jordanére, de Dan Woike (Los Angeles Times) értesülései szerint valószínű, hogy Jordan (előbb vagy utóbb) visszatér Los Angelesbe - mind a Clippers, mind a Lakers potenciális célpont az esetében. David Fizdale vezetőedző azt nyilatkozta, hogy reményei szerint Matthewsnak és Jordannek is van jövője a csapatnál, bár Berman hozzátette, hogy ez nem fog megtörténni. A tréner szerint mindkét kosaras több kiváló csapatban is játszott már, megfordultak a PO-ban, és ki tudja, mit tartogat számukra a jövő. Most a Knicksnél vannak, az idény végén szabadügynökök lesznek, de szeretné, ha segítenének a fiataloknak.

A Knicks cserepartnere a Dallas Mavericks volt a múlt héten, amelynek egyik alkalmazottja azt mondta Woike-nak, hogy még csak fegyvert és álarcot sem kellett használniuk, hogy megszerezzék Kristaps Porzingist New Yorkból. Az előbb már említett Zach Lowe forrásai szerint a Dallas Aaron Gordon iránt érdeklődött Porzingis megszerzését megelőzően, és a texasiak tárgyaltak is a Magic-kel egy Dennis Smith Jr. köré épülő csomagról - az irányító végül a Knicksnél kötött ki.

Térjünk ki akkor egy kicsit Dennis Smith Jr.-ra is, aki azt nyilatkozta a tegnap esti, Memphis elleni összecsapás után, hogy szüksége volt a váltásra azok után, amik történtek vele. Ismerte Fizdale edzőt a Grizzliesből, nagy rajongója volt - úgy érzi, nagy lehetősége kapott most, amiből ki kell hoznia a legtöbbet. A tréner annyit mondott, hogy szeretné, ha sokat lenne Smith kezében a labda, ha lendületből támadhatna, illetve ha sok lehetősége lenne - hagynia kell, hogy a játékmestere hibázzon, abból tanulhat. Azt is hozzátette Fizdale, hogy kihívásokat akar Smith elé támasztani, azt szeretné, ha a védőoldalon jobban odatenné magát. Kétsége sincs azonban afelől, hogy új játékosa tehetséges, és abban reménykedik, hogy ezt sikerül majd belőle kihozni.

Szintén Lowe hozta a hírt, hogy a Mavs mellett a Utah Jazz és a Portland TrailBlazers is érdeklődik a Washington Wizards kiscsatára, Otto Porter Jr. iránt.

A végére pedig a Brooklyn Nets hátvédje, Caris LeVert maradt. Mint ismert, a fiatal játékos nagyon csúnya lábsérülést szenvedett november közepén, és akkor úgy tűnt, hogy vége a szezonjának. LeVert azonban hamarosan elkezdheti az 5-5 elleni edzéseket, és a hírek szerint még az All-Star gála előtt megpróbál visszatérni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus