Hírmorzsák 2019-02-27 (11:45)

Marcus Smart szerint nem egységes a Celtics, Brad Stevens egyetértett vele, Kyrie Irving nem annyira. A liga visszavonta DeMarcus Cousins Charlotte ellen kapott technikaiját. Boban Marjanovic még az alapszakasz vége előtt visszatér? Gregg Popovich elégedett volt a Spurs Brooklyn ellen nyújtott teljesítményével. Kenny Anderson stroke miatt kórházba került. Kareem Abdul-Jabbar négy bajnoki gyűrűjét is árverésre bocsájtja rászoruló gyerekek érdekében. 10 napos szerződések: Timberwolves, Nets, Hawks.

A ma hajnali, Toronto Raptors elleni vereség után a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart elmondta, hogy nem egységes a csapat, emiatt vannak az összeomlásaik, ennyire egyszerű - ha egységesek lennének, nem tudnának így szétesni, úgyhogy bár régóta beszélnek erről, tovább kell dolgozniuk azon, hogy ebben a szegmensben javuljanak. Kyrie Irving annyit mondott Smart felvetésére, hogy ez Marcus véleménye és tiszteletben tartja, Brad Stevens azonban egyetértett, szerinte jó ideje az a helyzet, hogy jobban össze kellene tartaniuk.

A liga visszavonta DeMarcus Cousins technikaiját, amit azért kapott a Charlotte Hornets elleni győzelem során, mert kidobta a pályáról Jeremy Lamb cipőjét. Az NBA állítólag nagyon óvatos a nézők felé repülő tárgyakkal kapcsolatban, de a videófelvételek megtekintése után úgy döntöttek az illetékesek, hogy nincs értelme büntetni a Golden State Warriors centerét. Cousins amúgy nagyon dühös volt a technikai miatt: azt mondta, hogy következőleg hagyják ott a cipőt a pályán, majd rálép, kimegy a bokája, újra elszakad az Achillese, úgyis ezt szeretnék.

A szerb Sport Klub számolt be róla, hogy a tegnap hajnalban megsérülő Boban Marjanovic térdével nincs nagyobb gond, az MRI nem mutatott ki komoly problémát. A Philadelphia Sixers centerének ügynöke, Misko Raznatovic azt nyilatkozta, hogy ügyfele valószínűleg még az alapszakasz vége előtt visszatér majd.

A San Antonio Spurs a Brooklyn Netstől kapott ki tegnap hajnalban, ám Gregg Popovich a találkozó után elmondta, hogy elégedett volt csapatával - a Spurs 86 pontot dobott 4/24-es triplamutatóval. A trénerlegenda elmondása szerint a New York Knicks elleni zakó miatt nagyon zabos volt, de most egy jó csapatot tartottak 101 ponton, és ha ezt hozzák a továbbiakban is, rendben lesznek. Popovich szerint a dobóforma nem lehet mindig a legjobb, ezért összességében örül annak, ahogyan játszottak.

Kiosztottak pár 10 napos szerződést. A Minnesota Timberwolves Cam Reynoldsnak adott egy ilyen kontraktust - ő a Stockton Kingsnél játszott eddig -, míg a Brooklyn Nets saját fiókcsapatából, a Long Island Netstől hozott egy embert, Tahjere McCallt. Az Atlanta Hawks BJ Johnsonnal készül ugyanilyen megállapodást kötni - ő jelenleg a Lakeland Magic játékosa.

A korábbi All-Star játékos, Kenny Anderson kórházban van, miután a hétvégén stroke-ot kapott - a felesége megköszönte a sok megkeresést, férje gyógyul, de semmit nem árult el állapotáról.

A végére pedig Kareem Abdul-Jabbar maradt, aki 4 bajnoki gyűrűjét árverezi el, hogy alapítványán, a Skyhook Foundationön keresztül segítse a rászoruló gyerekeket abban, hogy matematikát, tudományokat és több más dolgot tanulhassanak - az 1971-es, Bucksszal nyert, illetve az 1982-es Lakerses bajnoki gyűrű nincs ebben a kollekcióban. KAJ blogbejegyzésében azt írta, hogy ha aközött kell választani, hogy egy szobában tárolja a bajnoki gyűrűit vagy segítsen a gyerekeknek változtatni az életükön, akkor a választás könnyű, el kell adni mindegyik gyűrűt. KAJ azt is kiemelte, hogy nincs anyagi gondja, nem emiatt árverezteti el a tárgyait.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus