Hírmorzsák 2019-02-28 (16:45)

Dwyane Wade szerint szüksége volt a ma hajnali győztes triplára. Dirk Nowtizki továbbra sem döntött arról, hogy folytatja-e. Trae Young Michael Jordan és Allen Iverson nyomdokaiban, szerinte még nem dőlt el az Év Újonca verseny. Brad Stevens és Marcus Smart szerint azért kapott ki ma hajnalban a Celtics, mert siettették a dobásokat, de legalább egységesen játszottak. Dairis Bertans a Pelicansnél, Spencer Hawes a G-Ligában. Frank Kaminsky-t és JR Smith-t sem vásárolja ki csapata. A Suns elkezdte keresni új GM-jét.

Ma hajnalban Dwyane Wade győztes triplát dobott a Golden State Warriors ellen, amiről annyit mondott, hogy ez különleges számára, szüksége volt rá. A csapatának nagyon kellett ez a siker. Ő pályafutása során rengeteg alkalommal került ilyen helyzetbe, hogy el kellett döntenie egy mérkőzés végét - sokszor nem sikerült neki, ami meg igen, az egy egy lábról, csípő mellől elengedett hajítás volt. Nagyon örült neki, hogy ez összejött neki, és hogy a fiatalok is láthattak tőle egy ilyet - sokat hallottak arról, hogy korábban miket csinált, de más az, amikor testközelből láthatja is az ember. Ez volt a legnehezebb meccsnyerő dobása - pár éve Kobe Bryant dobott róla egy palánkos hármast, akkor nem értette, hogyan lehet ez, most viszont neki sikerült egy ugyanilyen kosár.

A másik idén sokat búcsúztatott Dirk Nowitzki újra elmondta, hogy továbbra sem döntötte még el, hogy visszavonul-e a szezon végén vagy sem - szeretne még egy évet segíteni a fiataloknak, de minden attól függ, hogyan érzi majd magát fizikailag a nyáron, és ezt előre nem tudja megmondani. Fájt a térde az elmúlt hetekben, az All-Star szünet előtt, úgyhogy nincs teljesen rendben minden, de egy kicsit jobban, erősebbnek érzi magát, mint korábban.

Az Atlanta Hawks újonca, Trae Young Allen Iverson óta az első elsőéves játékos, aki back-to-back (egymás utáni napokon rendezett) mérkőzések mindkét felén elért legalább 35 pontot és 5 gólpasszt. Egymás utáni meccseken is csak Iversonnak és Michael Jordannek sikerült újoncként a 35 pontis, 5 gólpasszos számsor az 1976/77-es szezon óta. Young egyébként azt mondta még tegnap, hogy szerinte nem dőlt még el az Év Újonca verseny, de nem erre koncentrál - szerinte Doncicnak nagyszerű szezonja van, megérdemelten kapta az elismerő szavakat, de volt már olyan, hogy megosztva nyerte két játékos a trófeát, és olyan is, hogy valaki az idény második felében előzte meg a másikat.

A Los Angeles Lakersnél ma nézik meg Lonzo Ball bokáját, pontosabban azt, hogy játszhat-e vagy sem - január 19-én egy elég komoly sérülést szenvedett az irányító.

A Boston Celtics újabb vereséget szenvedett, zsinórban a negyediket, Brad Stevens vezetőedző azonban a találkozót követően azt nyilatkozta, hogy az bizakodásra adhat okot, hogy amiatt vesztettek ezúttal, hogy nem tudták bedobni a helyzeteiket. Stevens szerint elsiették a támadásaikat - csalódtak magukban, és nagyon akartak nyerni, de nem sikerült. A tréner szerint nagyon kéne egy siker a csapatának, hogy egy kicsit megnyugodjanak. Marcus Smart gyakorlatilag megismételte Stevens nyilatkozatát, egyetértett edzőjével - ő inkább ezt választja, hogy kiteszik a szívüket-lelküket a pályára, megcsinálják egymásnak a helyzetet, csak ezek kimaradnak, mint azt, hogy egyénieskedve kosárlabdázzanak.

Volt egy igazolás: a New Orleans Pelicans kitette keretéből Tim Fraziert, és a helyére leszerződtette az Olimpia Milanótól Dairis Bertanst, aki 2 éves szerződést kapott - a második éve csapatopciós. A lett válogatott játékosnak élő szerződése volt az olaszokkal, de volt NBA kilépési lehetősége - a vezetékneve nem véletlenül lehet ismerős, a Spurs játékosának, Davis Bertansnak a bátyjáról van szó.

Spencer Hawes utoljára a 2016/17-es idényben játszott az NBA-ben, most azonban aláírt a G-Ligába - le lehet hívni waiverről.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Charlotte Hornets magasembere, Frank Kaminsky megpróbálta elérni csapatánál, hogy vásárolják ki a holnapi deadline előtt - ha még ma vagy holnap kerülne waiverre, akkor aláírhatna más együtteshez, és játszhatna a PO-ban, de aki március 1. után kerül szabadlistára, az már hiába ír alá új klubhoz, annál biztosan nem léphet pályára a rájátszásban. Az újságíró úgy tudja, hogy a Hornetsnek esze ágában sincs kirakni Kaminsky-t.

Joe Vardon (The Athletic) információi szerint a Cleveland Cavaliers sem fogja kivásárolni JR Smith-t, az ohióiak megpróbálják majd a nyáron elcserélni a dobóhátvédet, akinek a következő, utolsó idényében csak 3.6 millió dollár garantált pénze lesz.

Adrian Wojnarowski (ESPN) a napokban elég éles kritikát fogalmazott meg a Phoenix Sunsszal szemben - az újságíró szerint egyre lejjebb kerül a franchise minden szinten, és nem úgy tűnik, hogy Robert Sarver tulajdonos túl sok mindent tanult volna az elmúlt években arról, hogy kell működtetni egy klubot. John Gambadoro (98.7 FM) jelentette, hogy az arizonai csapat másnap el is kezdte keresni új GM-jét - Ryan McDonough menesztése óta James Jones és Trevor Bukstein voltak az ideiglenesen kinevezett általános igazgatók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus