Hírmorzsák 2019-03-04 (14:45)

James Harden szerint pont jókor, a rájátszás előtt tudnak felpörögni, végre teljes a keretük. Már alig fizet valamit az, ha valaki arra fogad, hogy a Lakers nem kerül a PO-ba. Kris Dunn szerint nem kellett volna kiállítani Trae Youngot. Kareem Abdul-Jabbar emléktárgyai összesen 3 millió dollárért keltek el. A Celtics tulajdonosa úgy érzi, hogy a Boston képes döntőt játszani, de akár az első körben is kieshet a csapat. Brett Brown szerint kevés ideje vannak még együtt, ezért vannak olyan helyzetek, amiket egyáltalán nem tudtak még gyakorolni. Pau Gasol hivatalosan is a Bucksnál, Isaiah Canaan távozott Milwaukee-ból. Terrence Jones még 10 napra Houstonban.

A Houston Rockets sztárja, James Harden a ma hajnali, Boston Celtics elleni győztes meccs után elmondta, hogy nagyon jó, hogy teljes keretük van, így rá tudnak találni a saját ritmusukra. Eddig nem volt meg a lehetőségük, de így van esélyük felpörögni a rájátszás előtt.

Ha már a Houston: a Rockets adott egy második 10 napos szerződést is Terrence Jonesnak - egy meccsen 78 másodpercet játszott az első 10 napja során. A Milwaukee Bucks hivatalosan is leigazolta Pau Gasolt, és kitette keretéből Isaiah Canaant - 4 mérkőzésen átlagosan 7.6 percet töltött a pályán.

A Buckshoz kapcsolható, hogy arról volt már szó a napokban, hogy Kareem Abdul-Jabbar több bajnoki gyűrűjét is elárverezi, hogy a Skyhook Foundationön keresztül segítse a rászoruló gyerekeket. A 236 tárgyból álló gyűjtemény összesen majdnem 3 millió dollárért (2.95 millió) kelt el a Goldin Auctionön. A legdrágább az 1987-es bajnoki gyűrű volt, amely közel 400.000 dollárt ért - az öt legtöbbért elkelő tárgy közül négy bajnoki gyűrű volt, az ötödik pedig egy 1989-es, az utolsó meccséről egy aláírt labda, azért 270.000 dollárt fizetett a "nyertes".

Reggel megmutattuk már, hogy az Atlanta Hawks újoncát, Trae Youngot kiállították tegnap este, a Chicago Bulls elleni összecsapás során. Young a harmadik negyedben egy tripla után ránézett Kris Dunnra csípőre tett kezekkel, ezért szórtak ki a bírók. Erre annyit mondott az érintett, hogy a játékvezetők hoztak egy döntést, ő kénytelen ezzel együtt élni, ennyi - ránézett valaki, ennyit csinált csak. Dunn azt mondta, hogy nem tudja pontosan, mi történt, de azt igen, hogy Youngot kiállították, ő pedig úgy gondolja, hogy nem kellett volna. Az a bizonyos spori, Mark Ayotte annyival kommentálta az esetet, hogy a ligában tiltott "taunting" egy bizonyos ellenfél felé irányul, az ünneplés pedig nem.

A Celtics társtulajdonosa, Wyc Grousbeck az MIT/Sloan Sports Analytics konferencián azt mondta, hogy a csapat a legrosszabb februárját produkálta, mióta ő átvette az irányítást 2002-ben. Grousbeck azt is hozzátette, hogy nem aggódik amiatt, hogy nem a Celticsé a legjobb mérleg keleten, mivel a gárda így is képes arra, hogy bejusson nagydöntőbe. A tulaj úgy gondolja, hogy ettől függetlenül az is benne van a pakliban, hogy az első körben kiesnek, mert kiváló ellenfeleik vannak, és mindnyájuktól kikaptak az elmúlt hónap során. Szerinte senki nem akar a Celticsszel játszani a PO-ban, és a ligában eltöltött 16 éves tapasztalata alapján igazán hiszi, hogy van esélye ennek a gárdának.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Golden State Warriors elleni zakó után elmondta, hogy rengeteg olyan helyzet volt még, amit egyáltalán nem tudtak gyakorolni ezzel az új társasággal. Sok ezek közül nem a játékosok hibája vagy bárki másé, egyszerűen nagyon kevés ideje vannak még együtt, és ez ilyen szituációknál visszaüt.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt, amelynek elég komolyan változtak az oddsai a PO-ba kerülésre a Phoenix Suns elleni vereséget követően: most már 7-szeres pénzt fizetnek arra, hogy rájátszásba jutnak LeBron Jamesék, és 1.11-szeres pénz járhat az alapszakasz végén annak, aki azt teszi meg, hogy az aranysárga-lilák lemaradnak a legjobb nyolcról nyugaton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus