Hírmorzsák 2019-03-12 (10:45)

Boban Marjanovic egy másik bolygóról jött - ha visszavonul, elrepül a Földről. Tobias Harris a kapcsolat a Sixers négy sztárja között. Russell Westbrook veréssel fenyegetett egy Jazz-szurkolót és a feleségét. Marquese Chriss és Serge Ibaka összeverekedtek. Lou Williams történelmet írt. Steve Kerr szerint tévedtek a szájról olvasók a Draymond Greennel kapcsolatos kommentjénél. Klay Thompson több lelkesedést vár a Warriors szurkolóitól. Thaddeus Young szerint vissza kell kapcsolniuk Pacer-módba. Al Horford 40 éves koráig akar játszani, ha egészséges lesz. Trae Young számára lelassult a játék. Mark Cuban szerint az elég nagy branddel rendelkező és elég jó játékosoknak a G-Ligába kellene menniük az egyetem helyett.

Amint azt a mai Visszajátszásból láthattátok már, Russell Westbrook rendesen összeszólalkozott a Utah Jazz egyik szurkolójával a ma hajnali mérkőzésen. Westbrook azt kiabálta a nézőnek, hogy "esküszöm mindenre, ami szent és amit szeretek, hogy ki foglak csinálni téged és a feleséged is". Westbrook azt mondta, hogy a szurkoló azt mondta neki, hogy térdeljen le, ahogy korábban is, de a néző állítása szerint annyit mondott, hogy üljön le és jegelje a térdét.

Volt egy másik érdekesség is, amit szintén láthattatok nemréga Toronto Raptors és a Cleveland Cavaliers meccsén Serge Ibaka és Marquese Chriss mentek egymásnak - a harmadik negyed legvégén egy bedobásnál mindketten pozíciót akartak fognak, amikor Ibaka a földre került, felállt, átkarolta Chriss nyakát, majd ütött, erre pedig Chriss válaszolt. Egyik játékos sem nyilatkozott az esetről - Chrissnek egyébként volt egy komolyabb faultja Ibakán a második negyedben.

A napi statisztikáról is írtunk már ma reggel: Lou Williams lett minden idők legeredményesebb cserejátékosa 11153 ponttal, mai 34 egységével 6 pontot vert az eddigi listavezető Dell Curry-re. Williams annyit mondott, hogy bármiben kerül az ember neve mellé az, hogy "minden idők legjobbja", az különleges dolog.

Tegnap délután írtunk arról, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr elejtett egy olyan mondatot a Phoenix Suns elleni összecsapáson, hogy elege van Draymond Greenből. Kerr tegnap este a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a szájról olvasók tévedtek, ő pontosan azt mondta, hogy nem ért egyet Draymond mai hozzáállásával. A trénert kérdezték arról, hogy beszélt-e a videóról Greennel, amire nem reagált, csak annyit, hogy ez belső ügy.

A Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson azt mondta csapata Suns ellen mutatott 10/43-as triplaszázalékáról, hogy elég csúnya volt, valószínűleg ez volt a legrosszabb vereségük a szezon során. Azt is hozzátette Thompson, hogy 5 éve folyamatosan játszanak, nem lesznek mindig, az összes 82 mérkőzés során tökéletesek, de 19 meccse először buktak a Phoenix ellen. Nem volt szép, amit a pályán nyújtottak, de ő személy szerint többet vár a közönségtől is - tudja, hogy ez nem a PO még, de ez az utolsó szezonjuk az Oracle-ben, úgyhogy felállhatnának vagy valami történhetne, ha csinálnak néhány szép dolgot, főleg a találkozó elején. Szükségük van erre az energiára, főleg az idény ezen szakaszában - nehéz felpörögni, mert már mindenki a rájátszást várja.

A Philadelphia Sixers játékosa, Tobias Harris Shams Charaniának (The Athletic) elmondta, hogy nagyon izgatott volt, mikor megtudta, hogy a Sixershez cserélték - nem érte meglepetésként, de olyan tehetséges a keret, hogy nagyon megörült a hírnek. Látta, hogy milyen állományt rakott össze a Philly Joel Embiiddel, Ben Simmonsszal és Jimmy Butlerrel, úgyhogy tudta, hogy össze kell csiszolni a játékukat, de boldog volt. Azt is elmondta, hogy ő a kapcsolat a csapat 4 legjobb játékosa között - szerinte a többiek pontosan látják, miért van az együttesnél, és nagyra értékelik azt a munkát, amit elvégez a siker érdekében. Nyolc éve van a ligában, sokféle csapattársa volt, sokfajta személyiséget megismert, pontosan tudja, kivel hogyan kell kommunikálni.

Az is a Phillyhez kapcsolódik, hogy a csapat centere, Boban Marjanovic David Gardnernek (Bleacher Report) elárulta, ő egy másik bolygóról érkezett, mint ahogy Superman a Kriptonról - nem mutatja meg az erejét és a képességeit, mert szeretne kosarazni, de ha visszavonul, elrepül majd. A szerb játékos azt is elmondta, hogy mindig is a szurkolók kedvence volt, mindenki vele akar(t) kezet fogni, pacsizni. Szerinte több emberrel rázott kezet élete során, mint bárki más.

Az Indiana Pacers játékosa, Thaddeus Young épp a tegnap hajnali, Sixers elleni vereség után mondta el, hogy rá kell jönniük arra, hogyan tudnak visszakapcsolni a Pacer-módba, újra önmagukra kell találniuk - 7 meccs alatt az 5. vereségüket szedték be. Young szerint járnia kellene a labdának, betörések után azonnal keresniük kellene a kiosztás lehetőségét, egymásnak kellene helyzetet teremteniük. Jelenleg teljesen ritmustalanul, formán kívül játszanak, ezen változtatniuk kell.

A Boston Celtics magasembere, Al Horford Brian Robb-bal (Boston Sports Journal) beszélgetett, és azt mondta, hogy amíg minden rendben van és egészséges, addig tervei szerint 40 éves koráig akar játszani, mert miért ne? Nem akar a pályán szenvedni vagy komolyabb sérülést beszedni, de rengeteg időt tölt azzal, hogy a testét minél jobban felkészítse, élvezi a játékot, úgyhogy miért ne folytathatná. Nem akar semmilyen határt kiszabni magának, addig fog kosarazni, amíg jól érzi magát.

Az Atlanta Hawks egyik nagy reménysége, Trae Young Alex Kennedynek (Hoops Hype) adott interjút, amelyben azt nyilatkozta, hogy kezd lelassulni számára a játék. Most már látta, hogy a csapatok hogyan próbálják meg védeni, majdnem minden együttessel többször is találkozott - jobban tudja, ki ellen kell pályára lépnie. Sokkal jobban alkalmazkodott már az NBA stílusához is - egyre jobban és kényelmesebben érzi magát, főleg az első hónaphoz viszonyítva, amikor 19%-kal dobta a triplát, ami pocsék volt.

A végére pedig a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki Ben Standignek (NBA Sports) azt nyilatkozta, hogy szerinte azoknak a fiataloknak, akiknek elég komoly brandjük van, és elég jó játékosok, a G-Ligában kellene játszaniuk az egyetem helyett. Cuban szerint az ilyen kosarasok már online/instagram "influencernek" tekinthetőek, komoly közösség- és véleményformáló befolyásuk van, úgyhogy hülyék lennének nem zsebre rakni az évi 125.000 dolláros fizetést, illetve a reklámszerződésekkel járó bevételeket - a G-Ligásokat semmilyen korlátozás nem köti marketing szempontból, olyan üzleteket írnak alá, amilyeneket akarnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus