Hírmorzsák 2019-03-24 (11:15)

Mike D'Antoni szerint James Harden Spurs elleni 61 pontos meccse minden idők egyik legnagyobb teljesítménye volt. Pau Gasol is kiesett a Bucksnál egy hónapra (boka). Derrick Rose-t megműtötték (könyök). Justise Winslow talán a jövő héten vissatérhet (comb). Dwane Casey szerint Svi Mykhailiukból irányító lehet. Al Jefferson visszavonult az NBA-ből, a BIG3-ben fog játszani a nyáron. Lonzo Ball minden kapcsolatot megszakított a Big Baller Brand társalapítójával. A Lakers felvetette Ballnak, hogy talán a signature cipői miatt szenvedett több komolyabb bokasérülést is. Donatas Motiejunas a Spursnél. Két új játékos is Houstonban. Justin Bibbs marad a Clippersnél.

Egy újabb sérüléssel kezdünk a Milwaukee Bucksnál: Malcolm Brogdon és Nikola Mirotic után Pau Gasol is kiesett, nagyjából egy hónapot kell kihagynia bal bokasérülése miatt. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Minnesota Timberwolves irányítóját, Derrick Rose-t megműtötték - a jobb könyökéből kellett eltávolítani a csontkinövést, határozatlan ideig nem játszhat. A Miami Heat abban reménykedik, hogy Justise Winslow jövő héten visszatérhet - az elmúlt 5 mérkőzést combsérülése miatt hagyta ki.

Voltak szerződtetések, ezzel kapcsolatos pletykák is. Arról már tegnap este olvashattatok, hogy a San Antonio Spurs Donatas Motiejunas iránt érdeklődik. A Los Angeles Clippers adott egy második 10 napos szerződést is Justin Bibbsnek. Michael Scotto (The Athletic) forrásai szerint a Phoenix Suns kiteszi keretéből a two-way szerződéssel rendelkező Jawun Evanst, akit a Houston Rockets le is fog hívni waiverről. A Houston Chris Chiozzával megegyezett az idény végéig - a Capital City Go-Gónál játszott a G-Ligában, és egy hónapja már kapott egy 10 napos kontraktust a Rocketstől.

Ha már a Houston akkor itt lehet kitérni James Hardenre, akit Mike D'Antoni a Spurs elleni 61 pontos meccse után dicsért. A tréner azt mondta, hogy aki látta a mérkőzést, az olyas valamit tapasztalhatott, amit korábban még soha - D'Antoni úgy gondolja, hogy ez volt minden idők egyik legnagyobb teljesítménye. Gerald Green annyit tett ehhez hozzá, hogy sok helyen játszott már, sok játékost látott, de ilyen tehetséges kosarast még soha - elképesztő dovásokat süllyesztett el. Senki nem tudja megállítani, nincsenek gyengeségei - azok közé a játékosok közé tartozik, akik bármikor rá tudnak emelni egy dobást, és el is tudják süllyeszteni.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey a deadline előtt szerzett Sviatoslav Mykhailiukról azt mondta, hogy folyamatosan fejlődik, és valószínűleg irányítóposzton fogják tudni őt használni a jövőben. Casey úgy gondolja, hogy az ukrán hátvéd elég jól vezet labdát és passzol a poszthoz, a G-Ligás trénerek pedig azt mondták neki, hogy egy shooter egyes lehet Mykhailiukból.

A Los Angeles Lakers irányítója, Lonzo Ball minden kapcsolatot megszakított apjának egyik barátjával és a Big Baller Brand társalapítójával, Alan Fosterrel, mert Lonzo állítása szerint Foster 1.5 millió dollárt lopott tőle. Az úriembert egyébként 2002-ben már egyszer 7 éves börtönre ítélték csalásért és pénzmosásért - akkor 70 befektetőtől összesen 4 millió dollárt csalt ki Foster.

Az szintén Ballhoz tartozik, hogy instagramján kitett egy képet, miszerint egy nagyobbra és jobbra vált, valamint a saját lábára áll. Felmerült, hogy ez azt jelenti, hogy otthagyja az apja által alapított céget, és aláír a Nike-val, főleg azok után, hogy Ramona Shelburne és Paula Lavigne (mindketten ESPN) forrásai szerint a Lakers felvetette az irányítónak, hogy talán a signature cipői is szerepet játszhattak a két szezon alatt elszenvedett három komolyabb bokasérülésében. Ball ezt a hónap korábbi részében már beismerte - akkor azt mondta a klubnak, hogy jól érzi magát a cipőkben, ha nem így lenne, nem hordaná őket. Azt is hozzátette, hogy megmondta a csapatnak, hogy kisebb változtatások iránt nyitott.

A végére pedig Al Jefferson maradt, aki hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul az NBA-től, a BIG3-ben fog játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus