Hírmorzsák 2019-04-05 (11:45)

Steph Curry szerint LeBron James összeszedi, kipiheni magát a hosszabb nyári szünet alatt - furcsa lesz a PO LeBron nélkül, de a liga megy tovább. James nem nagyon tud nagyobb neveket meggyőzni, hogy szerepeljenek vele a Space Jam 2-ben - nyáron aktívan részt akar venni a szabadügynökök Lakershez csábításában. A Bucks megnyerte az alapszakaszt. Anthony Davist megbüntette a liga. Jusuf Nurkic zsíros bónuszt kapott. Josh Richardson két hetet is kihagyhat (ágyék). Andre Roberson nincs közel a játékhoz (térd). Tyler Johnson befejezte az idényt (térd). A Dallasnak van a legfényesebb jövőképe a jelenlegi lottery csapatok közül? Lonzo Ball ügynököt vált.

A Milwaukee Bucks irányítóját, Eric Bledsoe-t kiszórták ma hajnalban a Philadelphia Sixers elleni mérkőzésről, miután összeakaszkodott Joel Embiiddel - Embiidnek már nem az első ilyen esete volt az elmúlt időszakban. A Bucks trénere, Mike Budenholzer annyit mondott, hogy sajnálatos az ilyen eset, sem sérülés, sem kiállítás miatt nem jó ilyen korán elveszíteni valakit. Abban reménykedik, hogy a későbbiek során csapatként és Bledsoe egyénileg is okosabb lesz, ha ilyen helyzetbe kerül, de jobb, hogy most történt ez, mintha később történt volna.

A Bucks egyébként a Sixers elleni sikerrel bebiztosította, hogy végig pályaelőnye lehet a PO-ban, megnyerte az alapszakaszt.

Az Orlando Magic a szezon végéig szóló szerződést adott Michael Carter-Williamsnek - kétszer 10 nap alatt 9 meccsen 5.4 pontot, 4.8 pattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt az egykori Év Újonca. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Donatas Motiejunas a csütörtöki nap folyamán aláír a San Antonio Spurshöz, és ez meg is történt.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis 15.000 dolláros büntetésben részesült, miután bemutatott egy nézőnek a Charlotte Hornets elleni találkozó során.

A Portland TrailBlazers centerének, Jusuf Nurkicnak nemrég tört el a sípcsontja és a szárkapocscsontja, a bosnyák center azonban jó híreket kapott: a Blazers 50. sikerével 1.25 millió dolláros bónuszban részesült - ezt azért is kapja Nurkic, mert legalább 70 mérkőzésen szerepelt idén. Ez a bónusz egyébként 2.2 millió dolláros kiadást jelent a Portlandnek a luxusadót is beleszámolva

A Miami Heatnél komoly gondok vannak: a csapat a keleti PO-ért harcolt (jelenleg a 9. helyen áll), és mindezt Josh Richardson nélkül kell megtennie - a hátvéd ágyéka a Boston Celtics ellen sérült meg tegnap hajnalban, és a már említett Adrian Wojnarowski forrásai szerint kéthetes kihagyásra kényszerül. Az Oklahoma City Thundernél Andre Roberson még nincs közel a visszatéréshez - tavaly januárban szakadt el a bal térdében egy szalag, de Billy Donovan vezetőedző szerint még közel sincs játékra kész állapotban a védekezőspecialista dobóhátvéd. A Phoenix Suns hátvédje, Tyler Johnson pedig kés alá feküdt a jobb térde miatt, ő kihagyja az idény hátralévő részét.

A Los Angeles Lakers sztárjához, LeBron Jameshez több hír is tartozik. Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy Jamesnek nem nagyon sikerül meggyőznie nagyobb nevű játékosokat, hogy szerepeljenek vele a Space Jam 2-ben - mint ismert, idén nyáron kezdődnek a felvételek. Szorosan ehhez kapcsolható, hogy James Howard Becknek (Bleacher Report) elmondta, hogy olyan aktív lesz a nyár folyamán, amennyire csak szüksége van a klubnak rá ahhoz, hogy fejlődjön. Győzni ment a Lakershez, amihez azonban javítani kell az állományt. Van esélyük erre, sok olyan játékos lesz a piacon, akik segíthetnek nekik, ezért aktív lesz. Fontos nyár elé néz, mert szeretne bajnoki címért küzdeni, méghozzá most azonnal.

Az aranysárga-lilák a Golden State Warriorsszel játszottak ma hajnalban, Steph Curry pedig azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy más lesz LeBron nélkül a PO, de ez van - nyolcszor járt zsinórban a döntőben James, neki is új lesz ez az érzés. Curry azt is hozzátette, hogy a liga megy tovább, sok nagyszerű történet van, amely így kiteljesedhet, és többen küzdenek majd a bajnoki gyűrűért, abban azonban biztos, hogy James ezután a nyár után összeszedi magát, több ideig tud majd pihenni az off-szezonban.

Egy tucat vezetőedzőt, vezetőt és játékosmegfigyelőt kérdezett meg Jordan Brenner (The Athletic) arról, hogy szerintük mely három jelenlegi lottery csapatnak van a legfényesebb jövője. A voksolást a Dallas Mavericks nyerte, általában Luka Doncic és Kristaps Porzingis kettőse volt az indoklás - a második a Sacramento Kings, a harmadik pedig az Atlanta Hawks lett.

A végére pedig Lonzo Ball maradt, aki ügynököt vált, szerződést bontott Harrison Gainesszel - állítólag ennek semmi köze nincs a BBB botrányhoz, mindkét érintett szép szavakkal illette a másikat a válás ellenére is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus