Hírmorzsák 2019-04-25 (13:30)

Clint Capela a Warriorst akarja a következő körben, Mike D'Antoni szerint nagyszerű sorozat lenne a tavalyi főcsoportdöntő visszavágója. Blake Griffin bal térdét megműtötték. Damian Lillard nem akarta a játékvezetőkre bízni az utolsó támadást. Marcus Morris nem értette, hogy a Thunder miért így védekezett Lillardon - szerinte Terry Stotts jobb munkát végzett, mint a testvérét mellőző Billy Donovan. D'Angelo Russell akár anyagi áldozatok árán is maradna a Netsnél, de tudja, hogy bármi megtörténhet. A Pelicans nem cseréli Jrue Holiday-t. A Kings egyelőre kiáll Luke Walton mellett.

A Detroit Pistons magasemberét, Blake Griffint megműtötték - a bal térde miatt feküdt kés alá, ami az alapszakasz végén és a rájátszásban is végig problémát okozott neki. A következő idényt megelőző edzőtáborra teljes értékű lesz.

A Houston Rockets ma hajnalban 4-1-gyel búcsúztatta a Utah Jazzt, a texasiak centere, Clint Capela pedig a meccs után kijelentette, hogy a Golden State Warriorst szeretné a következő körben - mint ismert, a kétszeres címvédő újfent elbukott hazai pályán, így még nem tudta lezárni párharcát a Los Angeles Clippers ellen. Capela szerint ahhoz, hogy valaki bajnok legyen, le kell győznie a bajnokot. Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott, hogy ha a Warriors jut tovább, nagyszerű párharcot fog vívni a két együttes. Egész évben arról beszéltek, hogy jó lenne egy visszavágó a tavalyi főcsoportdöntő után - úgy tűnik, most eljött az ideje.

A Portland TrailBlazers az Oklahoma City Thundert ejtette ki Damian Lillard azonnal legendássá váló dobásával. Lillard azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem akarta a játékvezetők kezébe helyezni a döntést, közelebb menni, és esetleg egy nehezebb dobást vállalni azért, mert odaütnek neki, de a sporik nem merik befújni a meccs végén a faultot. Ott állt a gyűrűvel szemben, és úgy érezte, ez most egy jó távolság. Az irányító hozzátette, hogy rengeteg duma volt a sorozat közben, az utolsó szó azonban az övé volt. Arról tegnap este hosszabban is írtunk már, hogy Paul George szerint Lillard dobása egy rossz vállalás volt - részletek ezen a linken.

A Boston Celtics játékosa, Marcus Morris is a Blazers-Thunder párharcról beszélt Jay Kinggel (The Athletic). Morris nem értette, hogy miért így védekezett az OKC Lillardon - 60% környékén dob onnan a Portland irányítója, ahonnan végül a győztes kosarat szórta, úgyhogy nem lepődött meg azon, hogy bement a dobása, de nem értette, hogy miért nem csapdázták be, miért nem érték el, hogy kikerüljön Lillard kezéből a labda. Nem edző, de nem világos számára, miért hagyták szabadon a liga egyik legjobb játékosát. Azt is hozzátette, hogy szerinte az edzők szintjén múlta felül a Portland a Thundert, utóbbi nem használta ki a kispadjában rejlő lehetőségeket. Főleg azt nem értette, hogy testvérét miért nem használta többet Billy Donovan - úgy érzi, hogy Markieff a semmiért igazolt oda.

A Brooklyn Nets is kiesett a Philadelphia Sixers ellen, a rájátszásban finoman szólva is visszafogottan teljesítő D'Angelo Russell pedig azt nyilatkozta Ian Begley-nek (ESPN), hogy szeretne a csapatnál maradni, bár tudja, hogy van egy üzleti oldala is a dolgoknak. Nem fogja eljátszani, hogy nem tudja, mik történhetnek a nyár folyamán - tisztában van vele, hogy akármikor odamehetnek hozzá, hogy egy csomag részeként belekerül egy cserébe, és akkor távoznia kell, éppen ezért próbálja megélni a jelent, és nem akar túl korán kijelenteni semmit. Russell egyébként korlátozott szabadügynök lesz, bármilyen rá érkező ajánlatot tarthat majd a Nets, de a játékos azt is elmondta, hogy mivel egyetlen várost, GM-et, edzőt sem ismer, csak azokat, akik Brooklynban vannak, így anyagi kedvezménybe is belemenne, hogy maradhasson.

Scott Kushner (The Advocate) információi szerint a New Orleans Pelicansnek nem nagyon áll szándékában eladni Jrue Holiday-t - hiába cseréli el a klub Anthony Davist, úgy tűnik, hogy meg akarja tartani irányítóját. A napokban felmerült Holiday neve a Phoenix Sunsszal, az Orlando Magic-kel és a Chicago Bullsszal kapcsolatban.

A végére pedig Luke Walton esete maradt. A bíróságon ugyan feljelentette a Sacramento Kings vezetőedzőjét Kelli Tennant, aki szexuális zaklatással vádolja a trénert, de a Yahoo Sports értesülései szerint a rendőrségre sem az eset időpontjában, sem azóta nem érkezett bejelentés ezzel kapcsolatban. Sam Amick (The Athletic) információi szerint a a csapat egyelőre Walton mögött áll - a ligával karöltve segítik a nyomozást, hogy kiderüljön, mi is történt Walton és Tennant között 2014-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus