Hírmorzsák 2019-04-26 (20:15)

Steve Kerr szerint Patrick Beverley floppol, de imádja a Clippers játékosát és a mentalitását. Újabb pletyka, hogy Kevin Durant nyáron a Knickshez igazol. A Rockets már a Golden State otthonában edz. Egy félrement email miatt mondott le Magic Johnson? Kurt Rambisnek komoly szerepe lehet a Lakersnél. LeBron James és a Lakers a mezeladási listák élén. Malcolm Brogdon a Celtics elleni párharc első két meccsét biztosan kihagyja. A Cavs Alex Jensennel tárgyal. A Bulls ki akarja szedni Omer Asik 3 milliós bérét a sapka alól. A Magic megtartaná Nikola Vucevicet. Elhunyt a liga és a Celtics legendája, John Havlicek.

Némi pletykával kezdünk: Ian Begley (ESPN) értesülései szerint liga szerte az az általános vélekedés, hogy Kevin Durant a New York Knickshez igazol a nyáron - volt csapattársai ezt jósolják, jelenlegi csapattársai közel pedig többen is azt mondták barátaiknak, hogy szintén ezen a véleményen vannak. Durant a hírek szerint úgy látja, hogy ha a Knicksszel nyerni tud, az megváltoztatja a róla kialakult összképet - egyes források szerint gyakorlatilag csak az aláírás hiányzik a megállapodásról, kész tény, hogy KD a New Yorkhoz igazol.

A Warriorsnál van konkrét nyilatkozat is: Steve Kerr vezetőedző Patrick Beverley-ről beszélt a flopja miatt a Los Angeles Clippers elleni ötödik találkozót követően - a jelenet után Draymond Green technikait kapott. Kerr szerint Beverley egyszerűen feldobta magát - Green ugyan fordult, de úgy nézett ki, mintha Tyson ütötte volna ki Beverley-t. Kerr szerint a Clippers hátvédje jó ebben, akkorát nyekken a földön, hogy a játékvezetők sokszor hisznek neki, főleg hogy kistermetű ember - aggódott is, hogy a flopja miatt meg ne sérüljön. Kerr szerint tudniuk kell, kivel állnak szemben: Beverley keményen küzd folyamatosan, ezzel keresi a kenyerét, ezzel maradt a ligában. Imádja egyébként, szerinte minden edző szeretne magának egy ilyen játékost a keretébe, és muszáj ugyanilyen energiákkal játszani ellene, ez hibádzott az ötödik mérkőzésen.

Az is ide kapcsolható, hogy bár még nincs vége a Warriors-Clippers párharcnak, a Houston Rockets már elutazott a Bay Areába - alkalmazkodni akarnak a csendes-óceáni időzónához, és az Oracle Arenában fognak edzeni. Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy a Rockets nem akar tiszteletlen lenni a Clippersszel - ha Doc Riversék jutnak tovább, akkor a Houston otthon játssza első meccsét.

Ha már pletyka, akkor nem maradhat ki a Lakers sem: Ric Bucher Colin Cowherd adásában elmondta, hogy értesülései szerint egy Rob Pelinka és Jeanie Buss közötti emailváltás lehetett Magic Johnson lemondásának az oka. Ezekben a levelekben Pelinka arról írt, hogy mit csinált és nem csinált Magic, kritikus hangot ütött meg az exelnökkel szemben, Buss kisasszony viszont se azt nem mondta a GM-nek, hogy beszélje meg ezt vele, se nem védte meg Johnsont - berakta viszont titkos másolatba, hogy véletlenül vagy sem, azt nem tudni. Magic állítólag erre gondolhatott, amikor hátba szúrásról beszélt a lemondásakor, twitteren pedig sejtelmesen annyit írt ki, hogy "az igazságra mindig fény derül".

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Bill Plaschke (Los Angeles Times) információi szerint Kurt Rambisnek nagyobb szerepe lehet a klubnál - a hírek szerint a felesége, Linda Rambis Jeanie Buss egyik legbizalmasabb tanácsadója. Rambis első számú segédedző lehet, vagy ha nem, akkor segéd GM-ként dolgozik majd tovább Rob Pelinka mellett - az interjúkon ott van egyébként most is.

Még mindig a Lakers: LeBron James és az aranysárga-lilák átvették az első helyet Steph Curry-től és a Golden State Warriorstól mezeladásokban - LeBron mögött Curry, Giannis Antetokounmpo, Kyrie Irving és Joel Embiid vannak az első öt helyen, míg a Lakerst a Warriors, a Celtics, a Sixers és a Bucks követi a listán.

Az ESPN forrásai szerint a Milwaukee Bucks hátvédje, Malcolm Brogdon a Boston elleni széria első két mérkőzését egészen biztosan kihagyja - hogy játszhat-e utána, az még kérdéses, állapotát a második meccs után megvizsgálják. Brogdon talpínszalag-szakadás miatt március 15. óta nem játszik.

Joe Vardon és Tony Jones (mindketten The Athletic) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers Alex Jensennel interjúzik a vezetőedzői posztért - 2013 óta a Utah Jazz segédedzője.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Chicago Bulls kérvényezte a ligánál, hogy kiírhassan Omer Asik 3 milliós fizetését a 2019/20-as sapka alól - ennyi volt Asik szerződéséből a garantált rész. Mint ismert, a kivásárolt török centernek több súlyos problémája is volt, fertőzéssel is küzdött, és a Bulls arra alapozva kéri a ligától a cap alóli mentességet, hogy Asiknak olyan gondja volt, ami miatt be kellett fejeznie a pályafutását.

Az Orlando Magicnél nem meglepetés, de Nikola Vucevic megtartása lesz az első számú nyári feladat. Jeff Weltman ezt el is mondta Roy Parrynek (Orlando Sentinel), de hozzátette, hogy a montenegrói centernek rengeteg kérője lesz, sok csapat kívánságlistáján lesz az első - a megfelelő időben le fognak ülni tárgyalni a képviselőivel. Remélhetőleg meg tudnak egyezni, de rengeteg minden elhangzik az NBA-ben, amiből végül nem lesz semmi. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy nagyszerű hét évet töltött eddig Orlandóban, maradna, de kettőn áll a vásár, nem csak rajta. A csapatnak kell eldöntenie, mit akar csinálni, onnan lehet elindulni - bárcsak tudná, mi fog történni, és bárcsak lenne már egy szerződés a kezében.

A végére pedig egy szomorú hír, amiről reggel beszámoltunk már: 79 éves korában elhunyt a Boston Celtics egyik legnagyobb legendája, John Havlicek. Isten nyugosztalja!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus