Hírmorzsák 2019-05-05 (14:00)

LeBron James nem hitte el, hogy Magic Johnson lemondott, hogy épp akkor és ott mondott le, amikor és ahol, illetve hogy nem szólt neki semmit. Pascal Siakam (vádli) és Enes Kanter (váll) is megsérültek - Kanter kéri a ligát, hogy vizsgálja meg Nikola Jokic ellene elkövetett mozdulatát, Michael Malone szerint normál kosárlabda mozdulat volt. Malone elnézését kért Jokictól, hogy ennyit játszatta - a szerb center szerint kiváló formában van fizikailag. Steph Curry szerint egyszerűen nem az ő estéje volt a Rockets elleni harmadik meccs. JJ Redick szerint Kyle Lowry direkt nyomta a fenekét Ben Simmons arcába. A Knicks 16 az 1-hez nyitott a jövő évi bajnoki címért.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James a The Shopban elmesélte, hogy milyen volt, amikor meghallotta, hogy Magic Johnson lemondott a csapat elnöki posztjáról. James azt mondta, hogy üzlettársa, Randy Mims újságolta el neki a hírt, amit egyszerűen nem hitt el. Ő már ugyan nem játszott, de a Lakers számára még tartott a szezon - úgy érzi, hogy mindennek megvan a maga helye és ideje, ő pedig sem a helyet, sem az időzítést nem értette Magic döntésénél. Johnson azt mondta neki tavaly nyáron, hogy az első év nehéz lesz, amivel tisztában is volt. Az is furcsa volt neki, hogy még csak annyit sem mondott neki Magic, hogy "Szevasz, Bron, csókold meg a s*ggem, lelépek".

Tegnap este volt arról szó, hogy a Toronto Raptorsnál Pascal Siakam, a Portland TrailBlazersnél pedig Enes Kanter hiányozhat a következő összecsapásról.

Kanternek volt egy érdekes esete Nikola Jokic ellen - a Denver Nuggets szerb sztárja lekönyökölte a sérült vállát az egyik büntetőnél, amit egyébként Kanter ki is tett twitterre, és megkérte a ligát és a játékvezetőket, hogy ugyan vizsgálják már meg, mi történt. Edzője, Terry Stotts is azt nyilatkozta, hogy szerinte ez egyáltalán nem volt fair mozdulat Jokictól, a coloradóiak trénere, Michael Malone azonban azt mondta, hogy teljesen normális kosárlabda mozdulat volt, semmi kirívó nem volt benne, ahogy a Blazers első két meccsen adott elzárásai is azok. Ez a rájátszás, mindannyian nagy fiúk, úgyhogy játszanak ennek megfelelően.

Jokic 65 percet játszott egyébként a Portland elleni négyhosszabbításos harmadik összecsapáson, amely után természetesen felmerült, hogy milyen állapotban van. Malone a mérkőzés után elnézést kért játékosától - szerinte hallatlan és nevetséges, hogy ennyit volt a pályán Jokic, nem teheti ezt vele, ez túl sok volt. Maga az érintett azt mondta, hogy sokan beszéltek arról, hogy nincs jó formában, pedig ez egyáltalán nem igaz, nagyon is jó formában van, úgyhogy nem tudja, miről beszélnek az emberek. Amikor átment Amerikában Szerbiából, akkor is volt rajta súlyfelesleg, nincs változás - ez kosárlabda, és nagyon is jól érzi magát.

Arról tegnap délelőtt volt szó, hogy a liga 20.000 dollárra és egy Flagrant 1-re büntette Ben Simmonst, amiért odaütött egyet Kyle Lowry ágyékára. Simmons a döntés után azt nyilatkozta, hogy nem nagyon izgatja ez, hiszen nyertek, JJ Redick pedig annyit tett még hozzá, hogy olyan volt, mintha Lowry direkt nyomta volna a fenekét Simmons fejéhez, furcsa eset volt.

A Golden State Warriorsnél Steph Curry 7/23 volt mezőnyből ma hajnalban, a Houston Rockets elleni hosszabbításos vereség alkalmával. Curry annyit mondott, hogy nem az ő estéje volt - a végén volt egy elrontott zsákolása, ami után egy félmosoly is elhagyta az arcát, szerinte az gyakorlatilag le is írta, mit gondolt az egész meccsről. Frusztrált volt amiatt, ahogy az este telt, ezért próbált meg zsákolni a sima ziccer helyett, de ez az elrontott zsákolás nem tartozik a legjobb mozdulatai közé.

A végére pedig a New York Knicks maradt, amely a Westgate Las Vegas SuperBooknál 16 az 1-hez nyitott a 2020-as bajnoki címért - csak a Milwaukee, a Boston és a Philly oddsa kisebb ennél a keleti főcsoportban. Az ok egyszerű: Kevin Durant érkezésére elég komoly esélyt adnak már az oddsmesterek is, vele pedig azonnal javulnak a Knicks lehetőségei. Jeff Sherman, a SuperBook NBA oddsaiért felelős illető szerint akkor sem a New York lesz a legnagyobb favorit a bajnoki címre, ha Durant mellett Kyrie Irving is a Knickshez igazol (ekkor valószínűleg 12 az 1-hez lesz az odds), és ha Durant mégsem kerül a csapathoz, azonnal 300 az 1-hez lesz a klub sansza a bajnoki címre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus