Hírmorzsák 2019-05-09 (14:45)

Brad Stevens úgy érzi, rosszul végezte a dolgát, Terry Rozier szerint nem segített sokat, hogy többen is saját céljaikat akarták megvalósítani, Kyrie Irving viszont úgy gondolja, nincs miért csalódottnak lenni, a Bucks megérdemelten nyerte meg a párharcot. Nem Tyronn Lue lesz a Lakers vezetőedzője. Kevin Durant vádlija meghúzódott, valószínűleg nem játszik a hatodik meccsen. Steve Kerr szerint Klay Thompson maradni akar a Golden State-nél, és a csapat is meg akarja tartani. Damian Lillard szerint nincs már nagyon választásuk - nem játszottak jól az utóbbi időben. Giannis Antetokounmpo úgy gondolja, továbbra is lesznek, akik kételkednek a Bucksban. Új első számú segédedző van Chicagóban. A csapatok képviselői a lottery-n.

A nap egyik nagy híréről már beszámoltunk: nem Tyronn Lue lesz a Los Angeles Lakers új vezetőedzője - minden részlet ezen a linken.

Ugyanez a témakör, de jóval kisebb horderejű info, hogy a Chicago Bulls első számú segédedzője Chris Fleming lesz - Fleming a Brooklyn Netsnél dolgozott az elmúlt három esztendőben.

A másik komoly hír, hogy bár a Golden State Warriors legyőzte a Houston Rocketset ma hajnalban, ez azonban vezéráldozattal járt: Kevin Durant jobb vádlija meghúzódott. Egyelőre nem tudni, milyen eredményt hozott az MRI, de valószínűnek tűnik, hogy KD kihagyja a texasiak elleni hatodik találkozót. Steve Kerr vezetőedző azt is elmondta, hogy mind csalódottak, mert Durant elképesztő teljesítményt nyújtott a rájátszás során, de büszke a játékosaira, hogy a kiscsatár kiválása után is lehozták a mérkőzést. Kerr hozzátette, hogy annyi legalább jó hír, hogy nem az Achilles szakadt el - egy ideig ettől is lehetett tartani.

Durant jövőjével kapcsolatban rengeteg a találgatás, Klay Thompson távozására viszont sokkal kisebb esélyt ad mindenki, ezért is kevesebb a vele kapcsolatos pletyka. Andrew Bogut szerint ez azért van, mert Thompson soha nem beszélt arról, hogy más csapatba menne, vagy hogy első számú opció akar lenni - bár vannak olyan játékosok, akik a médiában a megfelelő nyilatkozatokat adják, sokan közülük teljesen mást gondolnak privátban, Thompson viszont nem tartozik közéjük. Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy a játékosok, az edzők, a menedzsment és a tulajdonosok is azt szeretnék, ha Thompson maradna, és úgy érzi, Klay is ezt akarja.

A másik nyugati párharcban a Portland TrailBlazers egy vereségre van a kieséstől. Damian Lillard az ESPN munkatársának azt mondta, hogy az elmúlt meccseken nem a legjobb énjüket mutatták, de mivel sarokba vannak szorítva, már nincs választásuk. Egyelőre arra koncentrálnak, hogy a hatodik mérkőzést hazai pályán behúzzák, most csak ez a fontos.

Keleten a Milwaukee Bucks 4-1-gyel búcsúztatta a Boston Celticset, ami után Khris Middleton annyit mondott, hogy nagy pillanat ez számukra, a franchise-nak és a városnak is. Giannis Antetokounmpo úgy érzi, még mindig nagyon sokan lesznek, akik kételkednek majd bennük, de továbbra is nagyon éhesek a sikerre, el akarják érni a céljaikat, és csak ezzel törődik, semmi mással.

A túloldalról Brad Stevens azt mondta, hogy ez volt vezetőedzői karrierje legnehezebb, legembertpróbálóbb szezonja. A tréner úgy érzi, rosszul végezte a dolgát - mivel a csapat nem tudta kihozni magából a maximumot a pályán, ez az ő felelőssége, ezért megpróbálja felmérni azt, hogyan fejlődhet. A gárda nem érte el az elvárásokat, hullamvasút volt az egész idénye, de azt a játékosainak is elmondta, hogy sokszor bizonyítottak, felálltak a gyengébb periódusok után. Amikor az öltözőben egység volt, minden rendben volt, de a pályán egyszerűen nem találták meg azt a játékot, amivel hatékonyak és eredményesek tudtak volna lenni.

A Boston csereirányítója, Terry Rozier is elmondta, hogy rendkívül nehéz volt az év - sok tehetséges játékosuk volt, akik közül sokan akartak a reflektorfénybe kerülni. Úgy érezte, hogy egy közös céljuk van, de az nagyon megnehezítette Stevens dolgát, hogy közben mindenki a saját pecsenyéjét is sütögette.

Rozier korlátozott szabadügynök lesz, Kyrie Irving viszont oda megy, ahova akar. Az irányító a kiesést követően azt nyilatkozta, hogy nem kell csalódottnak lenniük - tanulni kell ebből a vereségből, és tovább kell lépni. Persze szerettek volna továbbjátszani a szezonban, de a Bucks megállította őket, a Milwaukee megérdemelten nyerte meg a sorozatot - úgy játszott ellenfelük, ahogyan eltervezte.

A végére pedig a lottery maradt, amelyet jövő kedden tartanak, a különböző csapatokat pedig az alábbi személyek képviselk majd:

Knicks: Patrick Ewing
Cavs: Nick Gilbert
Suns: Deandre Ayton
Bulls: Horace Grant
Hawks: Jami Gertz
Wizards: Raul Fernandez
Pelicans: Alvin Gentry
Grizzlies: Elliot Perry
Mavs: Cynthia Marshall
Wolves: Gersson Rosas
Lakers: Kyle Kuzma
Celtics: Rich Gotham
Heat: Alonzo Mourning
Hornets: James Borrego

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus