Hírmorzsák 2019-05-24 (11:00)

Chris Paul és James Harden összevesztek a labdák elosztásán a Warriors elleni kiesést követően. Kevin Durant és DeMarcus Cousins valószínűleg a döntő első meccsén sem játszanak. LeBron James már elkezdte puhítani Kawhi Leonardot és Jimmy Butlert, hogy igazoljanak a Lakershez. Kihirdették az All-NBA csapatokat - Klay Thompson inkább bajnoki címet akar nyerni, minthogy a harmadik ötös tagja legyen. Kendrick Perkins szerint ne lepődjön meg senki, ha Durant a Clippershez igazol. Koby Altman ötlete volt John Beilein a Cavsnél. Giannis Antetokounmpo szerint a Bucks a liga legjobb csapata, nem omolhatnak össze. A Milwaukee elpasszolná Tony Snellt. Újabb Suns játékost tartóztattak le Floridában. Michele Roberts szerint semmi baj nincs a szupermax szerződésekkel.

Arról tegnap este beszámoltunk, hogy kihirdették az All-NBA csapatokat - részletek ezen a linken.

Arról is írtunk tegnap, hogy Bradley Beal és Klay Thompson lemaradtak ezzel a szupermax lehetőségről, mellettük egyébként Karl-Anthony Towns is pénztől esett el, azzal, hogy kimaradt a három ötösből, az ő hosszabbítása így 158 millió dollárt ér 191 millió helyett. Thompsont kérdezték a dologról, amire annyit mondott, hogy zsinórban öt döntőhoz több kell, mint pár All-NBA játékos - ő inkább bajnoki címet nyer, minthogy bekerüljön az All-NBA harmadik csapatába. Az újságírók még tovább firtatták a dolgot, amire annyit kérdezett vissza, hogy vajon úgy érzi, ennyi jobb hátvéd van nála a ligában? Meg is válaszolta a kérdést azzal, hogy "nem".

A szupermax elég sok vitát kavart az utóbbi időben, erről beszélt Tim Bontempsnek (ESPN) Michele Roberts, a Játékosok Szakszervetének vezetője. Roberts szerint ez a szupermax olyan játékosok számára adott, akiket egyébként is megfizetnének, és rengeteg lehetőségük lenne ide vagy oda igazolni. A kosarasok szerették volna ezt az opciót a kollektív szerződés előző tárgyalásánál, hiszen pénzügyileg számukra nagyon is megéri. Ő nem látja ennek a lehetőségnek az árnyoldalait, illetve az egyetlen hátulütője az, hogy sok csapat garanciának vélte, hogy ezzel majd meg tudja tartani a saját emberét, miközben ez nincs így, elég Anthony Davis esetét megnézni.

Thompson után maradjunk még a Golden State-nél, miután a csapat bejelentette, hogy valószínűleg sem Kevin Durant, sem DeMarcus Cousins nem lesz bevethető a döntő első mérkőzésén - május 30-án éjszaka lesz az első meccs, akárki lesz az oaklandiek ellenfele, és akárhány mérkőzésen dől el a keleti döntő. A Warriors közleménye alapján mindkét játékosnál reménykednek abban, hogy a sorozat bizonyos részében be tudják vetni őket - Durant még el sem kezdett edzeni a pályán, Cousins már legalább ezt a lépcsőfokot meglépte.

Ha már Durant, akkor térjünk ki rá is egy kicsit. Két napja írtunk már arról, hogy egyes források szerint a Los Angeles Clippersnek egyre nagyobb esélye mutatkozik arra, hogy leigazolja KD-t, a sztár egykori csapattársa, Kendrick Perkins pedig többször is nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Perkins Kristine Leahy-nek a The Fair Game című műsorban azt mondta, hogy senki ne lepődjön meg azon, ha Durant a Clippersbe megy, még ha mindenki New Yorkot kiabál is - a kétszeres döntő MVP állítólag a franchise-t és Doc Riverset is kedveli. Az egykori center Colin Cowherdnek (FS1) elmondta, hogy a Clippers Los Angelesben van, az az ő csapata lenne, és teljesen kibontakozhatna. Perkins nagyon szereti a csapat szakmai stábját, és nagyon szívesen megnézné, hogy mit hoznának ki Durantből.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Houston Rockets több játékosa, leginkább Chris Paul többször is beszélgetett Mike D'Antoni vezetőedzővel a szezon során, hogy legyen több mozgás és több labdajáratás a csapat támadójátékában ahelyett, hogy mindent James Harden old meg. Charania úgy tudja, hogy Paul össze is veszett Hardennel a Warriors elleni hatodik mérkőzés és a kiesés után - már a meccsen is volt feszültség kettejük között a labda elosztásából, utána pedig szóváltásba keveredtek az öltözőben.

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert Terry Plutóval (Cleveland Plain Dealer) beszélgetett John Beilein vezetőedző kinevezéséről - elárulta, hogy az egész Koby Altman ötlete volt. Természetesen hallott Beileinről korábban is, de soha nem találkozott vele ezelőtt. Nyolc vezetőségi tag beszélt Beileinnel, akiket utána külön-külön megkérdeztek, és mind a nyolc azt akarta, hogy szerződtessék a trénert. Gilbert május 10-én találkozott végül Beileinnel, akitől annyit kérdezett, hogy mi az az egy dolog, amin változtatna magában. A legtöbben ilyenkor azt mondják, hogy semmin, de Beilein elmondta, hogy néha túlságosan komplikálja a dolgokat, túl sok játékot használ, ez a válasz pedig nagyon tetszett Gilbertnek.

Brian Windhorst (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James már elkezdte megpróbálni megpuhítani a legnagyobb sztárokat, hogy igazoljanak mellé, Kawhi Leonarddal és Jimmy Butlerrel is beszélt már. Windhorst hozzátette, hogy ez nem tampering, az játékosokra nem vonatkozik, viszont az nagy kérdés, hogy James egy-két üzenete, néhány beszélgetés vagy pár vacsora elég-e ahhoz, hogy a Lakers meglévő problémái a háttérbe kerüljenek. Windhorst hozzátette, hogy nem lehet válogatós az aranysárga-lila alakulat, meg kell néznie majd a cserepiacot is - el kell dönteni, hogy ajánlanak-e csomagot Bradley Bealért, DeMar DeRozanért, vagy hajlandóak-e újabb egy évet várni Anthony Davisre.

Gery Woelfel (Woelfel's Press Box) információi szerint a Milwaukee Bucks szeretné elpasszolni Tony Snellt és a szerződését. Egy, a ligában dolgozó vezető szerint nincs túl nagy értéke Snellnek - a posztjára hozták persze Pat Connaughtont, de alapvetően is visszaesett a teljesítménye a nagyobb konkurenciától függetlenül is. A vezető szerint csak pickkel karöltve lehet majd elpostázni a swingmant, de még úgy sem lesz egyszerű.

Szintén a Buckshoz kapcsolódik, hogy a ma hajnali vereség után a kiesés szélére került a wisconsini alakulat, hiszen a Toronto Raptors 3-2-re vezet, a következő mérkőzésre pedig Kanadában kerül sor. A találkozó végén bokasérülést szenvedő Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta, hogy nem fognak összeomlani, mert szerinte a Milwaukee a liga legjobb csapata - mindent ki fognak adni magukból, és vissza fognak térni hazai pályára a hetedik meccsre.

A végére pedig a kék-fény rovat és egy újabb Phoenix Suns játékos maradt: Richaun Holmest letartóztatták marihuána birtoklás miatt - letette az óvadékot, már nincs börtönben, de egy héten belül ő a második Suns játékos Josh Jackson után, aki rács mögé kerül, ráadásul ő is Floridában, Miamiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus