Hírmorzsák 2019-06-19 (09.00)

Al Horford mégsem marad a Celticsnél, ő és Irving is távoznak. A Celtics és a Rockets Clint Capela cseréjéről tárgyaltak. Chris Paul és Daryl Morey is tagadják, hogy az irányító cserét kért volna. Hassan Whiteside lehívja játékosopcióját. Egyre optimistább a Warriors, hogy Kevin Durant marad. A Lakers megpróbál elcserélni mindenkit Kuzmán és Jamesen (és Davisen) kívül a 32 milliós sapka alatti helyért. Magic Johnson ráírt Rob Pelinkára és Jeanie Bussra, hogy cseréljenek Anthony Davisért. A Raptors komoly kompenzációt kér Masai Ujiriért. Ricky Rubio a Pacers első számú nyári célpontja. Frank Ntilikinát továbbra is árulja a Knicks.

A Boston Celticsnél óriási problémák lehetnek még. Arról tegnap este írtunk már, hogy Al Horford kilépett 30.1 millió dolláros szerződéséből, viszont tegnap estig úgy tűnt, hogy a center marad a Bostonnál, csak egy hosszabb szerződéssel. Steve Bulpett (Boston Herald) jelentette azonban, hogy Horford és a csapat között megálltak a tárgyalások, máshova igazol majd 4 évre - Mark Murphy (Boston Herald) forrásai szerint a Celtics úgy gondolja, hogy Horford már azt is tudja, hova fog menni, Marc Stein (New York Times) pedig azt írta, hogy a ligában az a hír járja, hogy Horford már tudja, kitől fog 4 éves, több mint 100 millió dolláros szerződést kapni.

Közben Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a korábbi hírekkel ellentétben az ő értesülései szerint Kyrie Irving világosan kommunikál a Celtics-szel a szezon vége óta: nem marad az együttesnél, távozik.

Arról is volt szó tegnap este, hogy Chris Paul cserét kért a Houston Rocketstől, de ezt maga az érintett is tagadta twitteren (azt írta, hogy ez számára is újdonság), és Daryl Morey GM is elmondta, hogy nem történt ilyen.

A két előbb említett gárdához tartozik, hogy Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Celtics és a Rockets Clint Capela cseréjéről tárgyaltak nemrég - ha Horford lelép, ez a szál újra előkerülhet.

Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside jelen állás szerint le fogja hívni 27.1 millió dolláros játékosopcióját.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Golden State Warriors hónapokig úgy gondolta, hogy Kevin Durant a nyár során távozni fog a New York Knickshez, az újságíró szerint azonban a döntő elejétől kezdve olyan visszhangok érkeznek a csapattól, hogy óvatosan ugyan, de optimistán tekintenek Durant megtartása felé. Állítólag a játékos olyan jeleket közvetít, amelyek azt vetítik elő, hogy van esély arra, hogy meggyőzzék a maradás felöl.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers megpróbálja kiterjeszteni az Anthony Davis-féle cserét, hogy meglegyen a 32 millió dollárnyi sapka alatti helye akkor is, ha már július 6-án végbemegy a tranzakció. A Lakers éppen ezért megpróbálja elsózni Isaac Bongát, Moe Wagnert és Jemerrio Jonest is. Az aranysárga-lilák állítólag nagyon szeretnének második körös pickeket szerezni - azokkal fel lehetne tölteni a keretet LeBron Jamesék körül.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Magic Johnson saját elmondása szerint üzent Rob Pelinkának, Jeanie Bussnak és Kurt Rambisnek, hogy cseréljenek Davisért, mert az jó lesz a franchise-nak a következő 10 évre. Arra vonatkozóan, hogy a múltbéli dolgok után miért tette ezt, annyit mondott, hogy az már a múlt, nem mérges, és azt akarja, hogy sikeres legyen a franchise.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Toronto Raptors és a Washington Wizards beszéltek már egymással Masai Ujiriről - mivel az elnöknek élő szerződése van, a kanadai franchise-nak engedélyt kell adnia, hogy távozzon. Ez az engedély azonban nem lesz ingyen - Windhorst úgy tudja, hogy komoly kompenzációt kér a Raptors, ha végül úgy dönt, hogy Ujiri mehet.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint Ricky Rubio lesz az Indiana Pacers első számú célpontja a szabadügynökpiacon. Az újságíró úgy tudja, hogy a Pacers az 1/4-ről is tárgyalt a New Orleans Pelicansszel.

A végére pedig a New York Knicks maradt, amely Ian Begley (SNY.tv) információi szerint árulja Frank Ntilikinát (ebben nincs új hír, már a deadline előtt is megváltak volna a franciától) - egy kései első köröst vagy korai második köröst várnak érte cserébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus