Hírmorzsák 2019-06-26 (15:00)

A Sunsnál leginkább csak Booker akarja D'Angelo Russellt, a Lakersnél viszont ő az első számú célpont. JR Smith a Lakers játékosa lesz, ha kirakja a Cavs? A Rockets mindent megtesz Jimmy Butlerért. A Mavs 5 éves maxot ad Porzingisnek. A Celtics Kemba Walkert és Steven Adamst is nézegeti. Irving közel a Netshez. Durant egyáltalán nem haragszik a Golden State-re. Kawhi Leonard még a Lakerst is nézegeti, de a Raptors és a Clippers a legesélyesebbek rá. Gallinari poénkodott Leonarddal. Klay Thompson a Clippers felé kacsingat, ha nem kapja meg a maxot a Warriorstól? Hét új név a Knicksnél a második vonalból. Fultz egyelőre nem egészséges. Wall két héten belül elkezdhet kocogni. Beal kivár a hosszabbítással. Ujiri maradni akar a Raptorsnál, és mindenkit meg akar tartani.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Houston Rockets mindent megtesz azért, hogy sign-and-trade útján megszerezze Jimmy Butlert - a csapatnak nem lesz elég helye simán leigazolni Butlert, ezért kell a csere. A hírek szerint többcsapatos tranzakcióra van a legnagyobb esély, hogy a fizetésbeli szabályoknak megfeleljen majd a trade, Clint Capelának és Eric Gordonnak pedig távoznia kell, már ha összejön Butler megszerzése. Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy nagyon kevés esély van arra, hogy Butler bennmaradjon a szerződése utolsó évében, és úgy kérjen cserét, mint ahogy Chris Paul tette 2017-ben a Los Angeles Clippersnél. A Rockets tavaly négy első köröst ajánlott a Minnesota Timberwolvesnak Butlerért, most ezek a pickek újra előkerülhetnek.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Dallas Mavericks rögtön a szabadügynökpiac nyitása után találkozni fog Kristaps Porzingisszel, és be fogja ajánlani a lett magasembernek az 5 éves maximumot, 158 millió dollárt.

Marc Stein (New York Times) megerősítette, amit korábban mások is megírtak már: Kemba Walker iránt is érdeklődik a Mavs, Stein pedig úgy tudja, hogy a Boston Celtics is rá fog menni Kembára, miután Kyrie Irving valószínűleg távozik.

A Boston centerposzton is nézelődik, az NBC Sports úgy tudja, hogy Danny Ainge az Oklahoma City Thunder játékosa, Steven Adams iránt érdeklődik. Az kérdés, hogy érte mit ad a Celtics, mivel még két évig szerződése van - igaz, az OKC spórolni szeretne, és ezt akár 25 milliós centerével is megteheti, ha talál olcsóbb pótlást.

Zach Lowe értesülései szerint az előbb említett Kyrie Irving továbbra is a Brooklyn Netshez szeretne igazolni - volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy akarja-e a Nets Irvinget, ha a sztárok közül csak őt tudja megszerezni. Adrian Wojnarwoski forrásai szerint Irvingnek a Brooklyn infrastruktúrája tetszett meg - az, hogy ha például kiesik 10-15-20 meccsre, a csapat akkor sem fog összeesni, emellett nagyszerű a vezetőség, és kiváló a szakmai stáb is, míg a vele szintén sokszor szóba hozott New York Knicksnél leginkább a körülötte lévő roster lenne nagyon kérdőjeles akkor is, ha érkezne még esetleg Kevin Durant is. Wojnarowski szerint a Nets nagyszerű helyzetben van, nagyon közel van ahhoz, hogy Irving elkötelezze magát a klubhoz, és ezzel Sean Marksék elkezdhetnek "házalni" más nagynevű szabadügynököknél.

Ha már Kevin Durant, akkor folytassuk vele: Wojnarowski jelentette, hogy semmiféle bizalomvesztés nincs a játékos és a Golden State Warriors között - voltak arról pletykák, hogy mennyire erőltette a gárda azt, hogy Durant idő előtt visszatérjen vagy mennyire nem, de nagyon úgy néz ki, hogy semmilyen tüske nincs KD-ben ezzel kapcsolatosan.

Térjünk még vissza kicsit Irvinghez, az ő Brooklynba szerződése ugyanis D'Angelo Russell távozását jelentheti a Netsnél. Lowe úgy tudja, hogy a Phoenix Sunsnál Devin Booker nagyon kampányol azért, hogy az arizonai alakulat menjen rá Russellre, szerezze meg jó barátját egyes posztra, mások a Sunsnál azonban nem igazán osztják Booker lelkesedését Russell irányába. A hátvéd iránt előző együttese, a Los Angeles Lakers is érdeklődik, ezt Lowe és Wojnarowski is megerősítette - pikáns fordulat lenne, ha Russell visszatérne előző kenyéradójához, ahonnan két éve cserélték el. Wojnarowski szerint a Lakers már ott tart, hogy annak drukkol, hogy Irving menjen Brooklynba, mert Rob Pelinkáék első számú célpontja Russell.

Ha már a Lakers: Chris Haynes (Yahoo Sports) szerint JR Smith az aranysárga-lilák játékosa lesz, ha a Cleveland Cavaliers kiteszi őt a keretéből - az ohióiak így sokat spórolhatnak, ez reális forgatókönyv, Smith pedig visszamehet LeBron James mellé. Érdekesség, hogy Jordan Clarkson is aláírt Rich Paulhoz és a Klutch Sportshoz - ő játszott már James mellett és a Lakersnél is.

Szintén a Lakershez kapcsolódik közvetve, hogy Wojnarowski forrásai szerint még az aranysárga-lilákat is nézegeti Kawhi Leonard, hogy végülis mi lesz a helyzet az Anthony Davis-féle csere után pénzügyileg. Azt is hozzátette azonban az újságíró, hogy leginkább a Toronto Raptors és a Los Angeles Clippers harcol egymással Kawhiért. A Raptorsnak jár az elismerés Woj szerint, mert amikor Leonard Torontóba került, esze ágában sem volt hosszabbítani, most viszont teljesen reális ez az opció. A klub két dolgot kiválóan csinált Wojnarowski szerint: megmutatta Leonardnak, hogy sikeres tud lenni és egészséges tud maradni a csapatnál, márpedig ez a két legfontosabb pont a kétszeres döntő MVP számára.

Maradjunk még a Clippersnél. Danilo Gallinari poénkodott - a csapat jelenlegi kiscsatárát kérdezték Leonardról, mire azt mondta, hogy szerinte nem akarhat senki inkább hazatérni ahelyett, hogy maradna annál a csapatnál, amellyel épp NBA bajnoki címet nyert. Kis hatásszünet után hozzátette, hogy csak viccel, biztos abban, hogy Kawhi a Clipperszhez szerződik. Közben Wojnarowski megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint Klay Thompson leül beszélgetni más együttesekkel is, amennyiben a Golden State nem ajánl neki 5 évre maximum szerződést, ebben az esetben pedig Thompson egyik első számú célpontja a Clippers lesz. A dobóhátvéd esetében azért nagyon valószínű, hogy marad a Warriorsnál.

Volt már szó a New Yorkról, ugorjunk vissza az együtteshez, hozzájuk több hír is köthető. A napokban előkerült már többször is, hogy ha a Knicks nem tud elsővonalas sztárt igazolni, akkor másodvonalas játékosokra nem megy rá, csak rövidtávú szerződéseket akar kiosztani, hogy megtartsa flexibilitását a sapka alatt. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) azonban úgy tudja, hogy Julius Randle és a franchise között kölcsönös az érdeklődés, a csapat ráadásul Tobias Harrisszel és Nik Vucevic-csel is szemez. Spears még négy nevet említett a Knicksnél, akik azonban valószínűleg kevesebb pénzt fognak kérni/kapni: DeMarcus Cousins, DeAndre Jordan, Markieff Morris és Marcus Morris is szóba került, mint olyan kosarasok, akikre rámehet a New York, mert a csapat oldaláról megvan az érdeklődés.

Az Orlando Magic QO-t adott Amile Jeffersonnak és Khem Birch-nek, a Toronto Raptors Pat McCaw-nak és Nando De Colónak, a Portland TrailBlazers pedig ugyanezt megtette Jake Layman esetében.

Ha már a Magic: John Hammond GM Dan Feldmannak (Pro Basketball Talk) elmondta, hogy Markelle Fultz nem fog játszani a nyári ligában, de soha nem is számoltak azzal, hogy az irányító ott lesz az SL-ben. A szakvezető hozzátette, hogy nem tudják még, mikorra épül fel vállsérüléséből Fultz - reményeik szerint inkább előbb, mint utóbb, de a kulcsszó most a türelem.

A Washington Wizardsnál két hír van. Egyrészt John Wall Jack Pilgrimnek (Kentucky Sports Radio) elmondta, hogy két héten belül elkezd lassabb tempóban futni - most kerékpározik, állva végzi végre a gyakorlatokat, nem kell leülnie már, de nem akar siettetni semmmit. Azt is elmondta, hogy motiválja az, hogy mindenki úgy gondolja, közel sem lesz olyan játékos, mint volt a sérülése előtt - mindenkinek joga van a saját véleményéhez, és kérte is, hogy nyugodtan folytassa ezt mindenki.

Bradley Beal pedig Ben Golliverrel (Washington Post) a hosszabbításról beszélt. A dobóhátvéd azt mondta, hogy elgondolkodott már ezen, de nem sieti el döntését - látni akarja, hogy ki lesz a GM, illetve hogyan épül fel a keret további része, ráadásul van még két éve jelenlegi kontraktusából. Leginkább győzni akar, és az a legfontosabb, hogy ehhez a legnagyobb esélyt adja meg magának.

A Toronto elnöke, Masai Ujiri a szezon utolsó médiamegjelenésén újságírói kérdésre kategorikusan kijelentette, hogy maradni akar a Raptorsnál hosszútávon is, mivel a családja imádja a várost, ő pedig nyerni akar, amit ennél a klubnál el tud érni. Ujiritól megkérdezték, hogy mi lesz Danny Greennel és Marc Gasollal, amire annyit mondott, hogy mindenkit meg akarnak tartani, őket is. Az elnök bevallotta, hogy addig kivárnak, amíg Leonard nem dönt, hiszen ő a gárda szupersztárja, de bármi is lesz a vége, tiszteletben tartják a döntő MVP-jének választását, akár megy, akár marad.

A végére pedig lássunk néhány segédedzőhöz köthető hírt. A Sunsnál Willie Green lett a szakmai stáb tagja, míg a Minnesota Timberwolvesnál hivatalosan is kinevezték Pablo Prigionit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus