Hírmorzsák 2019-06-27 (10:00)

Kemba Walkerre a Celtics a legesélyesebb - a Knicks csak akkor ad maxot Kembának, ha valaki nagyobb sztár vele akar játszani. A Rockets elcserélné Capelát, Eric Gordont és PJ Tuckert is Jimmy Butlerért. Chris Paul jelezte a Houstonnak, hogy megérti, ha fiatalítani akar a gárda - szóltak neki, hogy nincs így. Több csapat is megpróbálja összerakni Kawhi Leonardot és Butlert. A Knicks nagy, de 1 éves szerződést készül Cousins elé tenni, ha nincs meg Durant. A Warriors tudta, mire számíthat, mikor KD tavaly 1+1 évre írt alá. Ömer Asik 3 milliója kikerült a Bulls sapkája alól. Beverley és a Mavs érdeklődnek egymás iránt. A Nuggets mindenképp megtartja Millsapet, a kérdés az időtartam. QO-k, opciólehívások, érdeklődések az egész ligából.

Kezdjük a sort ma is a Houston Rockets-cel és a Jimmy Butlerért tett erőfeszítéseikkel: Adrian Wojnarowski és Zach Lowe (mindketten ESPN) értesülései szerint a texasiak megpróbálják elpasszolni Clint Capelát, Eric Gordont és PJ Tuckert is. Daryl Morey a legjobb elérhető első köröst akarja ezekért a játékosokért, amiket aztán odaadhat Butlerért egy sign-and-trade csere keretein belül. A két újságíró úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers úgy érzi, jó esélyei vannak Butler megtartására.

Maradjunk a Houstonnál, de más témakörben: Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy Chris Paul tényleg nem kért cserét a Rocketstől a PO-ból való kiesést követően, ám tudatta a texasi együttes vezetőségével, hogy megértené, ha más irányba indulna a franchise, és fiatalítani akarna. A Rockets megmondta a játékmesternek, hogy pont az ellenkező a cél, a csapat meg akarja őt tartani, és a bajnoki cím a cél. A hírek szerint Paul és James Harden pozitív hangvételű beszélgetést folytattak apák napján - voltak problémáik egymással, de a rájátszás vége óta folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint több csapat is megpróbálja összerakni egymással Butlert és Kawhi Leonardot - vannak olyan együttesek, amelyeknek mindkét játékos leigazolására megvan a pénzük. Bár Leonard nem feltétlenül akar másik sztárral összeállni, többen is úgy érzik, hogy szívesen játszana együtt a két kosaras.

Frank Isola (The Athletic) jelentette, hogy a New York Knicks rögtön vasárnap, június 30-án, a piac nyitása után találkozik Leonarddal és Kevin Duranttel is - a csapat képviselői ezt követően Los Angelesbe utaznak, hogy a többi FA-célpontjukkal találkozzanak. Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a Knicks csak Leonardnak, Durantnek és Kyrie Irvingnek akar maxot adni - Kemba Walkert csak akkor tartják maxos kosarasnak, ha mondjuk Durant vagy Leonard vele akar játszani. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, ha Durant nincs meg a Knicksnek, akkor a csapat egy komoly összegről szóló, egyéves ajánlatot akar adni DeMarcus Cousinsnak. Shams Charania értesülései szerint a New York érdeklődik a Boston Celtics korlátozott szabadügynöke, Terry Rozier iránt.

Kemba Walkerhez még egy hír: Brad Townsend (Dallas Morning News) értesülései szerint jelenleg a Boston a legesélyesebb az irányítóra, aztán jön a sorban a Charlotte Hornets, majd Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers.

Maradjunk még a Knicksnél, de térjünk át a QO-kra. A New York nem adta meg a "minősítő ajánlatot" Emmanuel Mudiay-nak és Luke Kornet-nak - nem meglepő, hiszen csak így van helye a csapatnak két maximum szerződést kiosztani. A New Orleans Pelicans Stanley Johnsont és Cheick Diallót engedte el ellentételezés nélkül - náluk így 28 millió dollárnyi sapka alatti hely van a nyárra. A Minnesota Timberwolves megadta a QO-t Tyus Jonesnak, a Phoenix Suns ugyanígy járt el Kelly Oubre Jr., a Memphis Grizzlies Delon Wright, a Washington Wizards Thomas Bryant, Tomas Satoransky és Bobby Portis, a Lakers pedig Alex Caruso és Johnathan Williams esetében - akik QO-t kapnak, azok korlátozott szabadügynökök, minden ajánlatot tarthat rájuk jelenlegi csapatuk.

Térjünk át az opciólehívásokra, innen is van pár hír. Arról már olvashattatok ma reggel, hogy a Toronto Raptors centere, Marc Gasol lehívta szerződése utolsó, 25.6 millió dollárt biztosító évét. Adrian Wojnarowski jelentette, hogy ha a Denver Nuggets nem tud megállapodni egy 2-3 éves olcsóbb szerződésben Paul Millsappel, akkor le fogja hívni a 30 millió dolláros csapatopcióját. Derrick Favors ügynöke, Wallace Prather azt nyilatkozta Shams Charaniának, hogy a magasember már úgy készül, hogy szabadügynök lesz idén nyáron - a Utah Jazznek van rá egy 17 milliós csapatopciója, amiről július 6-ig kell döntenie a csapatnak.

Semmi meglepő nincs benne, de azért említsük meg: a Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant kilépett 31.5 millió dolláros játékosopciójából, korlátozások nélkül igazolhat akárhova. Anthony Slater (The Athletic) forrásai szerint a Warriors pontosan tudta, mit jelentett az tavaly nyáron, hogy Durant csak 1+1 évre írt alá. Egy évvel korábban is megtette ezt, akkor azért, hogy Andre Iguodala és Shaun Livingston hosszabbítani tudjanak, tavaly pedig azért írt alá 5.4 millió dollárral a maximum alatt, mert így tudott 1+1 évet kötni, különben minimum 2 éves kontraktust kellett volna aláírnia. Slater úgy tudja, hogy a Golden State nem akarja azt a késleltetett sign-and-trade-et, amiről korábban cikkeztek - Durant marad a csapatnál, aztán ha felépült, elcserélik, ahova akarja. Az újságíró azt is hozzátette, hogy KD egyelőre nem döntött a folytatásról, de a Brooklyn Netsnek reális esélyei vannak a leigazolására.

Jöjjenek a rövidhírek. Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Enes Kanter iránt a Lakers és a Celtics is érdeklődik jelenlegi csapata, a Portland TrailBlazers mellett. Brad Townsend jelentette, hogy a Dallas Mavericks és Patrick Beverley tökéletes fitnek gondolják egymást - a Mavs mellett a Lakers és a Sixers is meg akarja szerezni Beverley-t. Shams Charania forrásai szerint Tobias Harrisre a Philly, a Clippers, a Dallas, a Grizzlies és a Pelicans is rá akar menni. Ugyancsak Charania hozta a hírt, hogy Cory Joseph-re a Wizards, a Sacramento Kings, a Phoenix Suns és a Chicago Bulls izgultak rá leginkább.

A Chicagónak 3 millió dollárral több sapka alatti helye lesz, miután a liga megállapította, hogy Ömer Asiknak olyan sérülése/betegsége van, ami miatt be kellett fejeznie a pályafutását, így az ő fizetése kikerül a sapka alól. A Bullsnak így 23 millió dollárnyi helye van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus