Hírmorzsák 2019-07-20 (09:00)

Cousins és Anthony Davis sosem akartak szétválni. Danny Green szerint Leonard a saját útját akarta járni. A Lakers és a Raptors úgy érzi, Leonard megvezette őket. Davis szerint a játékosokat igenis érdekli, hogy milyen mutatóik vannak a 2k sorozatban. Shaq sem a Lakersnél, sem a Clippersnél nem játszana most. James Ennis szerint a Sixers be fog gyalogolni a döntőbe. Nick Young szerint Steve Kerr tekeri a legjobb füves cigit a ligában. A Clippers 3 évre 41 milliót ajánlott Marcus Morrisnak a szabadügynökpiac kezdetén. Harden nem játszik a világbajnokságon - garantálta, hogy szórakoztató szezon elé nézünk. Ainge szerint Kemba Walker és Kanter voltak a Celtics A tervei a nyárra. Koufos Európában folytatja. Megvan a Wizards új GM-je. Halálos fenyegetéseket kapott a Thunder vezetősége.

Jonathan Feigen (Houston Chronicles) értesülései szerint a Houston Rockets sztárja, James Harden közölte a Team USA szövetségi kapitányával, Gregg Popovich-csal, hogy nem vesz részt az idei világbajnokságon. Ugyanitt megemlíthető, hogy Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint JJ Barea sem lesz ott Puerto Ricóval a kínai vb-n.

Harden még Russell Westbrook megszerzése után elmondta, hogy 10 éves kora óta ismeri az irányítót, együtt nőttek fel. Szomorú volt, amikor el kellett hagynia Oklahoma City-t, de Houstonban otthonra talált. Most Westbrook volt elégedetlen a helyzetével, így adódott egy lehetőség, és újra együtt játszhatnak. Harden szerint szórakozta idény lesz a most következő, ezt garantálja, nagyon izgalmas szezon elé nézünk.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt mondta Enes Kanter és Kemba Walker bemutatásán, hogy nagyon szerencsések, hogy ez a két játékos őket választotta. Tetszett nekik az, amit a játék bizonyos szegmenseiben hozzá tudnak tenni a Celtics eredményességéhez, ugyanakkor az is fontos volt, hogy milyen emberek. Az ugyanolyan lényeges, hogy kik ők, mint az, hogy a pályán mire képesek, vagy hogy mit képviselnek. Ainge azt is elmondta, hogy Walker és Kanter volt a Boston A terve a nyárra.

Jöjjenek a szerződések. Amile Jefferson 1 éves two-way megállapodást kötött az Orlando Magickel. Az Indiana Pacers 1 évre 4.8 millió dollárért, a room MLE-ért leszerződtette Justin Holiday-t. A Utah Jazz 3 évre 4.8 millió dollárt adott a 2017-es draft második körének 55. helyén draftolt Nigel Williams-Gossnak - első két profi évét a Partizannál és az Olympiakosnál töltötte. A Philadelphia Sixers 1 éves kontraktusban állapodott meg Christ Koumadjével. Naz Reid 4 évre 6.1 millió dollárért a Minnesota Timberwolvesé - az első év teljesen garantált.

Josh Gray two-way kontraktust kapott a New Orleans Pelicanstől. A Sacramento Kings részlegesen garantált szerződést adott Isaiah Pineirónak. A Kings segédedzőt is szerződtetett Lindsey Harding személyében. A Dallas Mavericks kitette keretéből a two-way szerződéssel bíró Kostas Antetokounmpót - Nikos Varlas (EuroHoops) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors le fogja hívni waiverről. Kosta Koufos is elkelt, de nem az NBA-ben kell keresni: a görög center a CSZKA Moszkvánál folytatja 2 évre 6 millió dollárért, NBA kilépési lehetőséggel.

Ide kapcsolódik, de teljesen más szempontból: megvan a Washington Wizards új GM-je, aki az eddigi ideiglenes általános igazgató, Tommy Sheppard. Több név is felmerült a fővárosi alakulatnál a nyáron, leginkább a Denver Nuggetset vezető Tim Connelly vagy a Torontóval bajnoki címet szerző Masai Ujiri, de végül senkit nem sikerült megszerezni, így Ted Leonsis házon belül oldotta meg a dolgokat.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a Los Angeles Clippers 3 évre 41 millió dollárt ajánlott Marcus Morrisnak a szabadügynökpiac nyitásakor - a fizetése 50%-át megkapta volna október 1-jén. Morris azonban 2 évre 40 millió dollárt akart, amit a Clippers nem tudott neki megadni, mert tartalékolták a capspace-t Kawhi Leonardra, így a csapat végül Maurice Harklesst szerezte meg egy csere keretein belül. Egy csapatközeli forrás szerint nem igaz az a pletyka, hogy Rich Paul soha nem beszélt Morrisnak a Clippers ajánlatáról. Paul és Morris útjai azután váltak el egymástól, hogy a játékos visszamondta megegyezését a San Antonio Spursszel - Isola úgy tudja az egyik GM-től, hogy a Spurs eléggé ki van akadva a játékosra.

Arról írtunk már a héten, hogy kijöttek az első NBA 2k20 mutatók. Ezzel kapcsolatban a Los Angeles Lakers új sztárja, Anthony Davis annyit mondott Ryan Wardnak (Clutch Points), hogy a játékosokat nagyon is érdekli, hogy milyen jók a 2k-ban - mint ismert, Davis lesz a játék borítóján (a másik verzióban a Miami Vice-os színekben Dwyane Wade).

Davis régi-úk csapattársa, DeMarcus Cousins is Ryan Warddal beszélgetett. A center elmondása szerint sokszor beszélgettek AD-vel arról, hogy megint egy klubnál kosarazzanak. Soha nem akartak szétválni, de minden okkal történik - most volt egy lehetőség, ő pedig azt választotta, hogy újra összeálljanak. Cousins teljesen felépült a combsérüléséből a döntő óta, és úgy érzi, hogy nagyon kemény duót fognak alkotni Davisszel, ezért is akartak megint együtt játszani. Látták, hogy mennyivel jobbá tették egymást, és mennyire megkönnyítették egymásnak a játékot - nagyra becsülik a másik jelenlétét, ráadásul melléjük jön még LeBron James, akinek az eredményei önmagukért beszélnek.

Danny Green is a Lakersél folytatja, ő még kedden beszélt Kawhi Leonard döntéséről. Green saját elmondása szerint meglepődött Leonard választásán, de ha már Los Angeles, akkor azt érezte, hogy Kawhi nem akar a Lakershez menni - úgy érezte a dobóhátvéd, hogy a döntő MVP-je a saját útját akarja járni. Green szerint a Clippers és a Raptors között dőlt el végül a dolog. Nehéz volt Leonardnek távoznia Kanadából az előző szezon után, amit a klub és a szurkolók tettek érte, de tudta, hogy Kawhi közelebb szeretne lenni az otthonához. Saját magáról annyit mondott, hogy nehéz döntést kellett hoznia. Egy bajnoki cím után az ember mindig szeretné megpróbálni megismételni azt, de erre most nem volt lehetőség, a Raptorsnak pedig nem is volt rá helye. Megnézte, hogy mi a következő legjobb megoldás, és James, valamint Davis miatt az aranysárga-lilák mellett döntött.

Szorosan Green mondandójához kapcsolódik, hogy Brian Windhorst a Hoop Collective podcastben azt mondta, információi szerint a Lakers úgy érzi, Leonard megvezette a csapatot, csak játszott velük, a Raptors pedig szintén nem örül. Állítólag amikor Kawhi visszatért Torontóba, hogy leüljön beszélgetni Masai Ujirivel, a napot, a holdat és a csillagokat is szerette volna a franchise-tól.

Shaquille O'Nealt Jimmy Kimmel műsorában arról kérdezték, hogy a Lakersben vagy a Clippersben játszana most inkább, mire Shaq azt mondta, hogy egyikben sem. Ő abból a korszakból jött, ahol a játékosok még egymás ellen szerettek játszani, és az volt a cél, hogy legyőzzék egymást. Megvárná, hogy hol állnak össze a nagy nevek, aztán oda igazolna, ahol a leginkább szükség lenne egy szupersztárra, és megmutatná, hogyan kell legyőzni az ilyen szupercsapatokat. Felmerült a kérdés, hogy melyik lesz a jobb Los Angeles-i csapat, amire azt válaszolta, hogy a Lakerst kell mondania. O'Neal szerint LA-ben mindig nagyon izgalmas volt a kosárlabda, a most következő idényben pedig még inkább igaz lesz ez. Ő azonban mindig is Laker marad, így az aranysárga-lilákat mondja.

Tegnap délután írtunk már arról, hogy Tobias Harris szerint a Sixers a legjobb csapat keleten - nem sokkal korábban csapattársa, James Ennis is erről elmélkedett Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer). A kiscsatár azzal kezdte, hogy szerinte nagyon nyílt lesz a főcsoport - tavaly jó esélyük volt, Kawhi Leonard pedig elment a Raptorstól, nyugatra igazolt, úgyhogy be fognak sétálni a döntőbe keleten.

Nick Youngot a 97.5 The Game The Damon Bruce Show című műsorában arról faggatták, hogy ki tekeri a legjobb füves cigit a ligában, mire Swaggy P azt választolta, hogy Steve Kerr. Arra is kitértek az interjúban, hogy megbocsájtott-e már D'Angelo Russellnek - mint ismert, a két játékos a Lakersnél csapattársak voltak, de Russell kirakott egy videót, amiben Young bevallotta, hogy megcsalta akkori mennyasszonyát, Iggy Azaleát. Young azt mondta erre, hogy innen nincs visszaút, továbbra sincsenek jóban.

A végére pedig egy szomorú eset maradt: a rendőrség vizsgálja azokat a halálos fenyegetéseket, amelyeket a Thunder GM-je, Sam Presti, vezetőedzője, Billy Donovan, valamint a vezetőség más tagjai kaptak, miután Paul George-ot elcserélték a Clippershez. Az egyelőre ismeretlen gyanúsított két hangüzenetben fenyegette meg a nevezetteket, és azt is elmondta, hogy felrobbant mindent, ha egyszer Oklahoma City-ben jár. "Elcseréltétek Paul George-ot, de megtartottátok Raymond Feltont és Andre Robersont. Nem szeretitek Russell Westbrookot? Remélem, kicsinál titeket. Ki akarok nyírni mindenkit." - áll az egyik üzenetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus