Hírmorzsák 2019-07-21 (11:45)

James Harden tagadja, hogy bármi gond lett volna közte és Chris Paul között - szerinte sokat segített neki az irányító. A Spurs és a Knicks közötti kapcsolat Kristaps Porzingis miatt romlott meg. Hamarosan új GM-je lesz a San Antoniónak. Kyle Korver a Bucksnál folytatja. Eric Gordon és CJ McCollum is lemondták a válogatottságot az idei vb-re. 

Kezdjünk a San Antonio Spursszel, miután két hír is tartozik hozzájuk.

Egyrész Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint a Spurs és a New York Knicks között nem Marcus Morris miatt kezdődött az ellentét, hanem jóval korábban, még 2017-ben. A hírek szerint a Knicks úgy érezte, hogy a San Antonio az NBA elfogadott normáin átlépve kezelte Kristaps Porzingist, mielőtt elcserélte volna a Knicks a lett magasembert. Az nem tiszta, hogy mit sérelmezett a New York, és mit követett el ebben az esetben a Spurs, de az biztos, hogy a két klub nem kedvelte meg egymást.

Másrészt az is Gregg Popovich-ékhoz tartozik, hogy Jabari Young (The Athletic) forrásai szerint RC Buford felfelé bukik az együttesnél, helyére pedig Brian Wright kerülhet a GM pozícióba - Wright a hírek szerint közvetlenül Bufordnak jelent majd, tehát Buford továbbra is főszereplő lesz a franchise-nál. Wright 2016-ban kezdett el dolgozni a San Antoniónál, mint segédedző, és két ügynök is dicsérte, hogy okos, megbízható, megnyerő és hiteles.

Volt több szerződtetés. Arról már tegnap este olvashattatok, hogy Kyle Korver a Milwaukee Bucksot választotta 1 évre 2.6 millió dollárért. Frank Mason III szintén a wisconsiniakhoz igazolt, ő two-way megállapodást kötött az együttessel. A Sacramento Kings kitette keretéből BJ Johnsont. A Minnesota Timberwolves two-way kontraktust adott Jordan McLaughlinnak. A Los Angeles Lakers dobóedzőnek szerződtette Mike Penberthy-t a New Orleans Pelicanstől - ő a Shaq-Kobe-féle korszakban játszott is az aranysárga-liláknál.

Van két vb-lemondónk: Eric Gordon és CJ McCollum kikerültek a Team USA keretéből, ők biztosan nem lesznek ott az amerikai válogatottban a kínai világbajnokságon.

A végére pedig a Houston Rockets sztárja, James Harden maradt, aki legutóbbi interjújában tagadta, hogy bármi gondja lett volna Chris Paullal. Harden szerint minden olyan negatívum, ami kettejükkel kapcsolatban jelent meg a sajtóban, nem volt igaz. Csapattársak voltak, így természetes volt, hogy voltak vitáik a pályán, de ez a kosárlabda része, ezt mindenki tudja, aki valaha bármilyen szinten játszott. Folyamatosan beszéltek Paullal, teljesen rendben volt a kapcsolatuk. Sokat segített neki az irányító, vezérként, mentorként, fantasztikus volt az előző két évben. Azt is elmonta, hogy nem sikerült még bajnoki címet nyerni, de nem fog leállni addig, amíg el nem éri a célját - ez egy maraton, és még mindig sokat tanul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus