Hírmorzsák 2019-07-29 (12:30)

Bobby Portis az Év Hatodik Embere akar lenni - hatékony játékosnak tartja magát 20-26 percek alatt is. Sam Presti nyílt levelet írt a szurkolóknak - fájdalmasak voltak az előző hetek változásai, de szükségesek. Presti beszélt Shai Gilgeous-Alexanderről is. Új játékos a Warriorsnál. Változhat a szabadügynökpiac, illetve az előtte lévő időszak szabályozása. Jeremy Lin úgy érzi, lemondott róla az NBA.

A New York Knicks új cserecentere, Bobby Portis Marc Bermannel (New York Post) beszélgetett. Portis azt nyilatkozta, hogy nem érdekli, hogy kezdő lesz vagy csere. Esélyesnek gondolja magát az Év Hatodik Embere díjra - tavaly a szezon elején még a legjobbak között volt a neve, úgyhogy ennek elérését tűzte ki céljául. A magasember szerint a Clippersé mellett a Knicksé lesz a legjobb cseresor, nagyszerű fegyvereik vannak Marcus Morris-szal, Allonzo Trierrel, Taj Gibsonnal, Wayne Ellingtonnal, és a listát lehetne még folytatni. Szenvedéllyel fog játszani, ahogy mindig is, és úgy érzi, hogy sokféleképp tud hatással lenni a mérkőzések alakulására meccsenként 20-26 perc alatt is, Mitchell Robinson cseréjeként.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti nyílt levelet írt a szurkolóknak. A szakvezető szerint átmeneti időszak jön a csapat életében, több olyan játékostól is megváltak, akik az alapot jelentették a klubnál, évekig őket szolgálták, és képviselték a franchise-t a világ színe előtt. Fájdalmas volt ez a lépés, de szükségszerű is - búcsút intettek a múltnak, és elkezdik összerakni a jövőt. Arról is beszélt Presti, hogy a Thunder a második legkisebb piacon van, és bár ez bizonyos előnyökkel is jár, de stratégiai nehézségeket is magában hordoz, és az NBA-ben komoly hátrányban vannak a kispiacú klubok - nincs ok arra, hogy úgy tegyünk, mintha ez nem így lenne. Ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének sikeresek, a saját csapatuk és néhány másik kis vagy közepes piacú klub a legjobb példák arra, hogy a realitást túl lehet szárnyalni.

Presti beszélt Shai Gilgeous-Alexanderről is, akit Paul George-ért szerzett meg a csapat - nagy jövőt látnak benne, büszkék arra, hogy az együttes tagja, és izgatottan várják, mi lesz belőle, látva a benne rejlő tehetséget. Presti azt is elmondta, hogy nemcsak játékosként, de emberként is nagyon tetszik nekik SGA.

A Golden State Warriors two-way szerződést adott Damion Lee-nek - tavaly 32 meccsen 4.9 pontot átlagolt.

Az ESPN forrásai szerint a legutóbbi Board of Governors ülésen Michael Jordan vezetésével rengeteg szó esett a szabadügynökpiacról, illetve annak lebonyolításáról. A lap úgy tudja, hogy a liga fontolgatja, hogy már az NBA döntő utolsó meccs után pár nappal, vagy még korábban beszélhessen a csapatok más klubok szabadügynökeivel - hivatalosan ez most tilos, de szinte biztos, hogy a háttérben ez jelenleg is így működik.

A végére pedig az egyelőre csapat nélkül álló Jeremy Lin maradt, aki a SLAM Online-nak elmondta, hogy minden évben egyre nehezebb az az időszak, amikor szabadügynök. Úgy érzi, hogy egyre mélyebbre kerül, és hogy az NBA lemondott róla.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus