Hírmorzsák 2019-08-02 (19:30)

David Griffin szerint LeBron James már nem annyira éhes a sikerre, mint a clevelandi bajnoki címe előtt - LeBron emberei már kérdőre is vonták Griffint, aki mesélt arról is, mennyire boldogtalan volt a Cavsnél. Alvin Gentry-ék tudták, hogy Anthony Davis cserét fog kérni, miután Rich Paulhoz szerződött - Gentry elmondta azt is, mi a baj a játékosok gondolatmenetével. A Thunder kivásárolta Patrick Pattersont, aki a Clippershez szerződik. Zion Williamson a 2k-vel is szerződést kötött. Klay Thompson szerint korai leírni a Warriorst - játszani akar ebben az idényben, csak nem tudja, mikor fog ez megtörténni. Jayson Tatum szerint nagy szerepe volt abban, hogy Kemba Walker a Celticshez igazolt. RJ Barrett nem lesz ott a kanadai válogatottban a vb-n. A Memphis bemutatta throwback mezeit.

A New Orleans Pelicans GM-je, David Griffin hosszabb interjút adott Jake Fischernek (Sports Illustrated), ami több érdekes pontot is tartalmazott. A Cleveland Cavaliers egykori általános igazgatója azt mondta, hogy amit a Cavsnél csináltak, az élettelen és fenntarthatatlan volt, egyáltalán nem élvezte. Boldogtalannak érezte magát, és abban a pillanatban, hogy megnyerték a bajnoki címet, tudta, hogy nem fog hosszabbítani, semmi pénzért nem marad a gárdánál. Griffin két évig távol volt a ligától, és saját bevallása szerint egyáltalán nem követte, mert már nem szerette a játékot - annyira csak az eredmény volt a fontos, hogy abszolút nem tudta már élvezni ezt az egészet, rágörcsölt arra, hogy mindent jól csináljon, el is sírta magát a bajnoki cím megszerzése után, de nem örömében. A Pelicansnél lesz lehetősége hosszútávra építkezni, amiről annyit mondott, hogy mindig is szeretett volna egy családot felnevelni egy csapatnál.

Másról is beszélt, méghozzá LeBron Jamesről, akiről annyit mondott, hogy mielőtt bajnok lett volna Clevelandben, nem sok minden más érdekelte, azóta azonban már nem szomjazza annyira a sikert, más dolgokkal többet foglalkozik, legalábbis Griffin szerint. Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint LeBron egyik bizalmasa és Griffin beszéltek az interjút követően, mert James környezetét sokkolta az, ahogyan a szakvezető egykori játékosáról beszélt. A New Orleans GM-je azt mondta, hogy kiragadták a szavait a szövegkörnyezetből, nem így értette, amit mondott, mire bátorították, hogy akkor mihamarabb tisztázza ezt.

Ha már a Pelicans szóba került Griffin által, legalább közvetve, akkor itt lehet megemíteni, hogy Zion Williamson 3 éves szerződést írt alá a 2k-val - az összegről nem tudni, de annyi biztos, hogy a Jordan Brandes megállapodásával és újonc szerződésével dől a lé az idei 1/1-eshez.

És még mindig New Orleans: a csapat vezetőedzője, Alvin Gentry Jackie MacMullennek (ESPN) elárulta, hogy amint Anthony Davis aláírt a Klutch Sportshoz és Rich Paulhoz, tudták, hogy cserét fog kérni a magasember. Azt mondták nekik, hogy ez nem így lesz, de tudták, hogy csak idő kérdése. A tréner megérti, hogy vannak olyan játékosok, akiknek kell a környezetváltozás, de Davis esetében lehetett volna másképp kezelni ezt az egészet és máshogy is kellett volna. Ha így történt volna, nem lenne semmi baja. Gentry arra is kitért, hogy sok játékos teszi fel a kérdést, hogy mivel másabb ez, mint mikor egy csapat elcseréli az adott játékost. Szerinte azzal, hogy ez nem az amerikai foci, ahol ha nem játszol jól, akkor kitesznek, és nem kapsz pénzt. Az NBA-ben kifizetik a játékosokat, garantált pénzük van, de mivel amúgy sem számítanak már semmit a szerződések, legyenek 2 éves megállapodások, mert az Gentry szerint sok fejfájástól megkímélne mindenkit.

Patrick Patterson megegyezett az Oklahoma City Thunderrel a kivásárlásáról, Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a magasember a Los Angeles Clippershez ír alá, amint lekerül waiverről.

A Boston Celtics játékosa, Jayson Tatum Tim Bontempsszel (ESPN) beszélgetett, akinek elmondta, hogy úgy érzi, volt köze ahhoz, méghozzá nem is kicsi, hogy Kemba Walker végül Bostonba igazolt. Együtt voltak Párizsban a Jordan Brand körút egyik állomásán, amikor beszélgettek egymással - azt nem mondta neki, hogy igazoljon a Celticshez, de azt igen, hogy szeretné, ha velük együtt játszana. Beszélt neki Boston városáról, a hangulatról, a szurkolókról, a csapatot körülvevő kultúráról és a szakmai stábról is - Walker minden kérdésére választ adott. Ez egyébként ugyanaz, amit Walker elmondott nemrég a bostoni bemutatásakor.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy több különböző véleményt hallott már azzal kapcsolatban, hogy mikor térhet vissza. Nem akar semmit sem siettetni, mert 38-39-40 éves koráig akar játszani. Szeretne a most következő idényben pályára lépni, de azt nem tudja, hogy ez mikor történhet majd meg. Klay szerint elég korai még leírni, hogy vége a Warriors dinasztiának - ott van még a kétszeres MVP Steph Curry, az Év Védője díj győztese, Draymond Green, D'Angelo Russell megszerzése pedig óriási főnyeremény számukra, Thompson szerint szupersztár lesz fiatal csapattársából. Szerinte tudatlanságról árulkodik, ha valaki nem számol velük - ő is jobb és atletikusabb játékosként fog visszatérni, úgyhogy nem okos dolog a Dubst leírni.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Andre Drummond és Montrezl Harrell is visszamondták a válogatottságot az idei kínai világbajnokságra. A kanadaiaknál is lesz legalább egy hiányzó, miután RJ Barrett nem lesz ott a vb-n - meghúzta a vádliját a nyári ligában, ettől függetlenül ott lesz a kanadai válogatott edzőtáborában, segíti a csapat felkészülését.

A CSZKA Moszkva 1 éves szerződést kötött Ron Bakerrel.

A végére pedig a Memphis Grizzlies maradt, amely bemutatta throwback mezeit, amelyek erősen hajaznak még a vancouveri idők mezeire. A csapat bejelentette, hogy a 2020/21-es idényben lesz egy Memphis Classic felszerelése is, amely a Tennessee-be való költözésüknek, illetve az első ottani évüknek állít majd emléket, a következő két idényben pedig más lesz a pálya festése is, hogy összekössék a csapat vancouveri gyökereit a memphisi éra elejével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus