Hírmorzsák 2019-08-09 (13:00)

Kyle Kuzma úgy érzi, ő lehet a Lakers harmadik sztárja. A Heat úgy gondolja, John Wall újra All-Star szinten játszhat a felépülése után. Kevin Durant azoknak a Raptors szurkolóknak üzent, akik örültek az Achilles-szakadásának. Michael Beasley 5 meccses eltiltást kapott a ligától. Új játékos a Sixersnél. Vb-hírek: argentin keret, Gallinari, Olynyk, magabiztos szerbek. Hétfő este jön az alapszakasz teljes menetrendje.

A Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma azt nyilatkozta Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy egyáltalán nem érez magán nyomást - úgy érzi, hogy ő lehet a gárda harmadik sztárja LeBron James és Anthony Davis mellett. Sokat dolgozik, és az eddigi pályafutása alatt mutatott fejlődése azt jelzi, hogy elérhet erre a szintre. Minden évben javult, és nem hiszi, hogy megállna a jelenlegi játékánál. Tavaly nem dobott jól, mégis majdnem 20 pontot átlagolt. Ha jobban fog menni neki a dobás, védekezésben pedig fejlődik, nem látja, miért ne lehetne ő az a bizonyos harmadik sztár az aranysárga-liláknál.

Ugyanide kapcsolható, hogy a Lakers által a deadline előtt elcserélt, majd szabadlistára tett Michael Beasley megsértette a liga drogellenes szabályzatát, ezért 5 meccses eltiltást kapott. Jelenleg nincs csapata, de ha lesz, az első öt találkozóján, amelyen egészségesnek nyilvánítják, nem szerepelhet.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat hisz abban, hogy John Wall újra All-Star szintű játékos lehet a floridai klubnál, amennyiben a csapat átveszi az irányítót és albatrosz szerződését egy Bradley Beal-féle csere keretein belül. Egyelőre ott tart az ügy, hogy a Washington Wizards nem adja Bealt senkinek, ám a Heatet sokszor emlegették már, mint potenciális cserepartnert.

Tegnap délben volt szó Kevin Durant hosszabb interjújáról is, amit Chris Haynesnek (Yahoo Sports) adott. Az újságíró rákérdezett a játékosnál azokra a torontói nézőkre is, akik örömködtek az ötödik meccsen bekövetkező Achilles-szakadásánál, amire annyit mondott KD, hogy valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, hogy a döntőben szurkolhattak.

Tegnap írtunk arról is, hogy Kelly Olynyk térdsérülést szenvedett a kanadai válogatott Nigéria elleni felkészülési mérkőzésén. Az első diagnózis szerint a térde zúzódott, egy hetet hagy ki, de jelen állás szerint játszani fog a kínai világbajnokságon. Ugyanide, a világbajnoksághoz kapcsolható, hogy az olaszoknál Danilo Gallinari valószínűleg az összes felkészülési összecsapást kihagyja, de a vb-n ő is pályára lép - mint ismert, sürgős vakbélműtétje volt a múlt héten. Kijött az argentin vb-keret, amelyben időtlen idők óta először nincs egyetlen NBA játékos sem, Luis Scola viszont igen.

A szerbeknél még 14 fő van versenyben a 12-es vb-keretért, tele jobbnál jobb nevekkel, az önbizalom is megvan. Sasha Djordjevic szövetségi kapitány azt nyilatkozta az RTS Sportsnak, hogy ha összefutnak a Team USA-jel, akkor hagyják, hadd játssza ellenfelük a saját játékát, ők is ezt fogják tenni, és Isten segítse meg az amerikaiakat, ha a két válogatott tényleg megmérkőzik egymással.

A Philadelphia Sixers nem garantált szerződést adott Isaiah Milesnak - tavaly a francia első osztályban szerepelt, a Limoges-nál 41.4%-os triplamutatója volt.

A végére pedig az alapszakasz kihirdetésének időpontja maradt: magyar idő szerint hétfő este 9 órakor jelentik be a teljes sorsolást a 2019/20-as idényre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus