Hírmorzsák 2019-09-03 (12:30)

Luka Doncic szerint a Mavs be fog kerülni a 2020-as PO-ba, be kell kerülnie. Taj Gibson szerint New York mindig is a Knicks városa marad. Caris LeVert felkészült, hogy a nyári igazolások miatt nagyobb elvárások lesznek a Nets-cel szemben. Taurean Prince-t jobban érdekli a csapat sikere, mint a pontszerzés. Joe Johnsont a Brooklyn és a Pistons is megnézi a jövő hét folyamán. Nick Nurse és Jonas Valanciunas az egymás elleni vb-meccs előtt szólaltak meg. Kemba Walker élvezi, hogy végre a Team USA tagja lehet egy világversenyen. Antawn Jamison új munkaköréről beszélt a Wizardsnál. Lonzo Ball a közösségi médiából tudta meg, hogy elcserélték, de számított rá.

A Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic egy szlovén TV-nek adott interjút. Azt kérdezték tőle, hogy mi a célja a következő szezonra, amire azt válaszolta, hogy mindig a bajnoki cím megszerzését tűzi ki maga elé. A riporter mondta neki, hogy nyugat erősebb lesz, mint valaha, így a terv az lehet, hogy először a PO-ba kell bejutni. Erre Doncic azt mondta, hogy be fognak kerülni, muszáj lesz - ez a terv, és úgy érzi, sikerülni is fog.

Tegnap délelőtt írtunk már arról, hogy Taj Gibson már korábban is gondolt arra, milyen lesz hazaigazolni New Yorkba. Gibson a New York Daily News munkatársának azt is elmondta, hogy New York mindig is a Knicks városa lesz, mindenki ezen a csapaton nőtt fel. Ne értse félre senki, a Nets nagyszerű munkát végez, de ő Knicks-drukkerként, John Starkson nevelkedett. Az idők változnak, de New York örökké a Knicks városa marad.

A Brooklyn Nets nemrég hosszabbítást kapó játékosa, Caris LeVert Bill Bendernek (Sporting News) elmondta, hogy ha egy együttes leigazolja Kyrie Irvinget, Kevin Durantet és DeAndre Jordant, ott érthető módon megnőnek az elvásárok, de várják már ezt, hiszen ezért dolgoztak. Mindenki szeret komoly tétmeccseket játszani nagy nyilvánosság előtt - számítanak a megnövekedett figyelemre és az ezzel együttjáró kihívásokra is. A szintén a Netsnél játszó, nyáron az Atlanta Hawkstól idekerülő Taurean Prince azt nyilatkozta David Yapkowicznak (Basketball Insiders), hogy fontosabb számára a győzelem, mint a pontszerzés. A célja az, hogy a rájátszásba kerüljön, a PO-ban játszhasson.

Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint még két csapat bejelentkezett Joe Johnsonért, a Detroit Pistons és a Brooklyn is megnézi privát edzésen a BIG3 idei szezonjának kiemelkedő alakját. Mint arról augusztus végén szó volt, öt csapat is jelezte, hogy megnézné Johnsont, mire képes jelenleg, nem 3-3 játékban.

A világbajnokságon ma Kanada Litvániával játszik. Az észak-amerikaiak szövetségi kapitánya, Nick Nurse egy fél mosolyyal azt nyilatkozta Donatas Urbonasnak, hogy imádja Jonas Valanciunast, de el fogja páholni a mai napon - Nurse évekig volt Valanciunas segédedzője a Toronto Raptorsnál. A tréner nem is tudja, volt-e olyan játékos, akivel több ideig dolgozott együtt, és akivel ilyen erős, szoros kapcsolata lett volna. A center nem értette annyira a viccet - neki csapata sikere a lényeg, nem az, hogy valakinek szétrúgja a hátsóját. Jó csapatnak tartja Kanadát, úgyhogy kemény mérkőzést vár.

A Team USA vezére, Kemba Walker népszerű a kínai szurkolók körében. Az irányító azt nyilatkozta, hogy rendkívül megtisztelő, nagyszerű érzés, ha az embernek máshol is vannak szurkolói, főleg számára. Különleges dolog, hogy része lehet ennek a csapatnak. Hosszú évek óta ott van a válogatottnál, többször is volt a Select Team tagja, de ilyen messzire soha nem jutott el, ezt pedig nagyon megbecsüli.

A Washington Wizardsnál idén nyáron vezetőségi szerepet kapó Antawn Jamison Candace Bucknerrel (Washington Post) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nagyon élvezi új munkakörét - a kirakós egy darabja lehet, amely próbálja összerakni a megfelelő elemeket a csapatba. Jó, hogy visszatérhetett a fővárosba, és olyan emberek környékén dolgozik, akiket tisztel, és akik tisztelik őt. Azt is hozzátette Jamison, hogy eddig zökkenőmentesen megy az átállása a kosárlabdázás utáni életre.

A végére pedig a New Orleans Pelicans új irányítója, Lonzo Ball maradt, aki a REAL 92.3 LA Big Boy nevű műsorvezetőjének elárulta, hogy a közösségi médiából értesült arról, hogy elcserélték. Épp egy kocsiban ült a családjával, a nagypapája házától mentek LaMelo Drew League meccsére, amikor twitteren olvasta a történteket. Nem volt meglepődve, tudta, hogy el fogják cserélni, hiszen régóta forgott a neve a pletykákban, és Anthony Davisről volt szó - Los Angeles mindent megtesz és a jövőben is meg fog tenni azért, hogy szupersztárokat szerezzen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus