Hírmorzsák 2019-09-09 (10:25)

Anthony Davis a tripladobásán dolgozott a nyáron, jócskán 35% fölött akar dobni kintről. Dwyane Wade együtt fog melegíteni LeBron Jamesszel a Lakers meccsek előtt - élvezi, hogy a fiatal játékosok mentora lehet. Nigéria és Irán is kijutott a jövő évi olimpiára. Mike Scott máris összetűzésbe keveredett a philadelphiai szurkolókkal.

Twitteren volt egy kérdezz-felelek, amelyen a Los Angeles Lakers új sztárja, Anthony Davis válaszolt a rajongók kérdéseire. Az aranysárga-lilák magasembere azt mondta, hogy a tripladobásán dolgozott sokat a nyáron, és szeretne jócskán 35% fölött dobni kintről - az elmúlt két évben 33.6% volt a mutatója. Davis úgy érzi, ezzel a lehető legtöbbet teszi a Lakersért, reményei szerint bajnoki címhez tudja segíteni az együttest.

A hétvégén volt arról szó, hogy Dwyane Wade az NBA 2k20 promóján azt válaszolta egy, esetleges visszatérését firtató kérdésre, hogy "soha ne mondd, hogy soha". Wade most Arash Markazinak (Los Angeles Times) azt is elárulta, hogy sokszor lesz ott Los Angelesben a csapat edzőközpontjában és a Staples Centerben is, hogy a meccsek előtt LeBron Jamesszel melegítsen - próbál a játék közelében maradni, amennyire csak lehet. Wade elmondta, hogy befejezte pályafutását, de az erőnléti edzője formában tartja arra az esetre, ha bármi történne. Megint elmondta, hogy soha nem lehet tudni, és soha ne mondd, hogy soha.

Wade egyébként a fiatal játékosokat mentorálja jelenleg. Elmondása szerint az a legjobb, hogy jó viszonyt ápol a többiekkel, ami egyébként eddig is megvolt. Idén nyáron együtt dolgozott többek között Ben Simmonsszal és Josh Harttal is, átadhatta nekik a tudását - nincs szüksége arra, hogy egy csapatnál hivatalos pozícióban legyen, hogy megtehesse ezt. Imádja a kosárlabdát, úgyhogy bármikor lehetősége adódik majd, hogy együtt edszen ezekkel a fiatalokkal, ki fogja használni az alkalmat.

Arról tegnap délután már olvashattatok, hogy Nigéria kijutott az olimpiára: Ike Dioguék a legjobb afrikai országként 3-2-vel megnyerték az M csoport, és bár Tunézia is 3-2-vel végzett az N csoportban, Nigéria +54-es kosáraránya jobb, mint az észak-afrikaiak -9-e. Szintén ott lesz Tokióban Irán. Az irániak 2-3-mal végeztek az N csoport második helyén, csakúgy, mint a kínaiak az M jelű négyesben, ám amíg Kínának -10, addig Iránnak +7 a kosáraránya, így Hamed Haddadiék lehetnek ott a jövő évi ötkarikás játékokon, mint az idei világbajnokság legjobb ázsiai együttese.

Az olimpia házigazdája, Japán, illetve Nigéria és Irán mellett Ausztrália harcolta még ki a részvételt: az ausztrálok a legjobb óceániai csapatként lesznek ott, miután továbbjutottak a csoportból, Új-Zéland pedig nem. A vb 2-2 legjobb európai és amerikai alakulata nyeri még el a jogot a tokiói indulásra, emellett négy válogatott kerül ki az olimpiára a jövő nyári kvalifikációs tornáról, így áll össze a 12-es mezőny.

A végére pedig a Philadelphia Sixers új játékosa, Mike Scott maradt, aki rögtön összetűzésbe keveredett a philadelphiai szurkolókkal, miután tegnap nem az Eagles mezében jelent meg az NFL alapszakaszának első fordulóján, hanem a tegnapi ellenfél, a Washington Redskins színeibe öltözött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus