Hírmorzsák 2019-09-14 (09:15)

Lamar Odom szerint Mark Cuban lenézte, ezért egyszer majdnem nekiment a tulajnak. Spencer Dinwiddie kreatívan próbálja felhasználni szerződését. Adam Silvert idegesíti, hogy nincs kínai játékos az NBA-ben. Draymond Green szívesen játszana a jövő évi olimpián, szerinte sokan lesznek így ezzel. Bob Myers magasztalta Shaun Livingstont. Tacko Fall térde megsérült. Jeff Bzdelik a Pelicansnél, Greg Stiemsma a Timberwolvesnál.

A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie decemberben 3 évre 34.5 millió dollárért hosszabbított a csapattal, most pedig befektetési alapot csinál új szerződéséből. Azok, akik befektetnek, kapnak egy digitális tokent, ami a későbbiek során nemcsak a befektetett pénzt, hanem kamatot is biztosít számukra - erre a kamatra Dinwiddie szerződése a biztosíték. A játékos viszont ezzel egy nagyobb összeghez juthat hozzá most, amit be tud fektetni - alapvető pénzügyi újdonság nincs benne, de az NBA-ben még egyetlen játékos sem alkalmazta ezt.

A liga komisszárja, Adam Silver kint van Kínában a világbajnokságon, ahol elmondta, hogy frusztrálja, hogy jelenleg nincs kínai játékos az NBA-ben - Kínában játsszák legtöbben a játékot, és ott néznek a legtöbben NBA-t is.

Mint ismert, a Team USA gyengén szerepel a vb-n, csak a hetedik helyért játszhat ma, Draymond Green pedig a CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy ő szívesen játszana jövőre az ötkarikás játékokon. Green abban reménykedik, hogy játszhat majd, és szerinte sokan mások is szerepet akarnak majd vállalni a válogatottban. A menetrend egy kicsit húzós volt ebben az évben az NBA szezonnal, utána pedig az ausztrál utazással, Green szerint emiatt mondták le sokan a lehetőséget - Kína messze van.

Arról tegnap este írtunk már, hogy Shaun Livingston visszavonult. Sokan megszólaltak az ügyben, búcsúztatták, méltatták a rendkívül hasznos hátvédet, köztük volt a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers is. Myers a klub által kiadott közleményben azt írta, hogy amit a pályafutása korai szakaszában átélt dolgok után elért Livingston, az pontosan megmutatja, hogy milyen ember volt. Mint ismert, hatalmas tehetségként került az NBA-be, de egy rendkívül súlyos térdsérülést szenvedett a Los Angeles Clippersnél, utána viszont átalakította játékát, és a Warriors legutóbbi három bajnoki címének tevékeny részese volt.

Edzői híreket jelentettek be két csapatnál is. A New Orleans Pelicans felvette védekezésért felelős segétrénernek a nemrég még a Houston Rocketsnél tevékenykedő Jeff Bzdeliket. Chris Finch lesz a jövőben a csapat támadásért felelős segédedzője, és ugyancsak segédedzői posztot kapott Joe Boylan, Michael Ruffin és Jamelle McMillan is. A Minnesota Timberwolvesnál Kevin Hanson és Jeff Newton segédedzők lesznek, Max Lefevre lesz a videokoordinátor, a csapat korábbi centere, Greg Stiemsma pedig a játékosok fejlesztésével fog foglalkozni.

Jared Weiss (The Athletic) jelentette, hogy a Boston Celtics nem garantált szerződéssel rendelkező centere, Tacko Fall egy hetet kihagy, mert van egy kisebb térdproblémája - egy Celtics edzésen szenvedte el a sérülést.

A végére pedig Lamar Odom maradt, aki új könyvében, a Darkness to Lightban a Dallas Mavericks tulajdonosáról, Mark Cubanről írt, nem éppen pozitív hangvételben. Odom egy 2011/12-es meccset hozott fel, amelyen saját bevallása szerint is pocsékul játszott. Rick Carlisle vezetőedző lecserélte - le akart ülni az edzők mellé a kispadra, de ott nem volt hely, csak a végén, Cuban mellett. Erre amikor elment a tulajdonos mellett, Cuban kitette a lábát, gyakorlatilag megrúgta, és hozzátett egy egész profán kifejezést, kérdőre vonva játékosát teljesítményéért. Odom szerint nem csak kicsit ért hozzá Cuban, megérezte a rúgást, és világossá vált előtte, hogy nem tiszteli őt a tulaj - ha nincs ott Vince Carter, hogy lenyugtassa, lehet, hogy nekiment volna Cubannek. A tulaj folyamatosan lenézően beszélt róla mások előtt, állandóan cukkolta. A hazai meccseken rendszeresen azt kiabálta neki, hogy "kibaszott lassú vagy, nem vagy formában, csak pocsékolom rád a pénzt".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus