Hírmorzsák 2019-09-16 (12:30)

Kobe Bryant szerint nem számít, melyik az NBA legjobb duója - az sokkal inkább, hogy kik vannak körülöttük, és milyen rendszerben játszanak. Sergio Scariolo, Ricky Rubio és Marc Gasol nyilatkoztak a vb-győzelem után. Derrick Rose Marcus Smartot dicsérte. Mike Conleynak számított, hogy milyen ellenértéket kap érte a Grizzlies. JJ Barea teljes értékű edzésmunkát végezhet az edzőtáborban. Hasheem Thabeet még mindig a Knicksnél készül. 10 perc helyett fél órával a meccs előtt kell majd leadni a kezdőcsapatokat.

Tegnap délután Spanyolország győzelmével véget ért az idei világbajnokság, este pedig már olvashattatok néhány nyilatkozatot.

A spanyolok szövetségi kapitánya, Sergio Scariolo azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke csapatára. Nem ők voltak a legmagasabbak vagy a legtehetségesebbek, nem voltak a legnagyobb esélyesek között emlegetve a torna előtt, de keményen dolgoztak, felkészültek, és harcoltak a nehéz pillanatokban. Voltak gondjaik több meccsen is, de soha nem veszítették el a hitüket, a jutalmuk pedig az aranyérem lett ezért. Ricky Rubio szinte ugyanazt mondta, amit edzője: nem ők voltak a legtehetségesebbek és a legnagyobbak, de szívvel játszottak, és örökké egy család lesznek.

Marc Gasol a tegnap írtak mellett azt is elmondta, hogy a vb-győzelemért járó Naismith-trófea nagyon hasonlít az NBA bajnoki címért kapott Larry O'Brien kupához - például lehet belőle inni. Teljesen más az NBA és a világbajnokság, más volt a felállás is, viszont a beteljesülés érzése most is ugyanolyan volt. Rengeteget áldozott mindenki, aki ott volt a vb-n, sokat kockáztattak, és mindent megtettek egymásért. Azt is hozzátette, hogy olyan volt számára, mintha abba sem hagyta volna a játékot egy pillanatra sem - csodálatos éven van túl, rendkívül boldog.

Kobe Bryant is kint volt a vb-n, de nem erről, hanem az NBA-ről kérdezték őt, illetve hogy szerinte melyik a legjobb duó most a ligában. A Los Angeles Lakers ikonja szerint nem ez számít, hanem az, hogy kiket raknak köréjük, illetve hogy milyen támadási és védekezési rendszert játszanak az adott csapatok. Össze lehet rakni ezeket a nagy neveket, és lehet azon polemizálni, hogy tudnak-e együtt játszani, és ha igen, mennyire lesznek jók, de az fog dönteni, hogy ki milyen rendszerben fog játszani, és az a rendszer mit hoz ki a többiekből.

A Detroit Pistons irányítója, Derrick Rose "I'll Show You" című önéletrajzában Marcus Smartot dicsérte. Rose azt írta, hogy mindig is jó játékosnak tartotta magát, és úgy érzi, az ilyen kosarasok bármire képesek. Smartot hozta fel példaként, aki az Analytics számai alapján senkinek nem kellene, de ha valaki megnéz egy mérkőzést, akkor egyből úgy van vele, hogy kell a csapatába. Azt is hozzátette, hogy nagyon szeret a Boston Celtics hátvédjével játszani.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley Marc Giannottóval (Commercial Appeal) beszélgetett arról, hogy nem mindennapi kapcsolata volt a Grizzlieszel - számított neki, hogy mit kap érte cserébe a klub, és szinte ő alkudozott a Utah Jazz-zel, hogy mi legyen az ellenérték, mennyi és milyen pick menjen. Nagyon örül annak, amilyen csomagot kapott érte a Memphis, nagyszerű jövőt lát a franchise előtt - úgy érzi, nemcsak érte, hanem Marc Gasolért is kiváló ellenérték érkezett Memphisbe.

A Dallas Mavericks hátvédje, JJ Barea Brad Townsendnek (Dallas Morning News) elmondta, zöld utat kapott az orvosoktól, megkötések nélkül készülhet majd az edzőtáborban. Mint ismert, a Puerto Rico-i játékos Achillese januárban elszakadt, ebből próbál meg visszatérni a 35 esztendős kosaras.

Hasheem Thabeet ügynöke jelezte, hogy a center ezen a héten is privát edzéseken vesz részt a New York Knicksnél - a Knicksnek 19 játékosa van, egyet még szerződtethet az edzőtáborra.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy ezentúl fél órával a mérkőzés megkezdése előtt le kell majd adni a kezdőcsapatokat az eddigi 10 perc helyett. Ez egyelőre még csak tervezet, a Board of Governors ülésen szavaznak majd róla, de ha minden a terveknek megfelelően halad, ez lesz a kötelező irányelv a szezon kezdetétől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus