Hírmorzsák 2019-09-22 (18:30)

Pascal Siakam maximum hosszabbítást kap a Raptorstól? Bam Adebayo vezérként is egyre nagyobb szerepet kap a Heatnél - nagyszerű élmény volt számára, hogy a nyáron az amerikai válogatottal készülhetett. Két orvos is azt mondja, hogy Klay Thompson kockáztat, ha még ebben az idényben visszatér. John Wall halad a rehabbal, de csak kis lépésekben. Kevin Knox szerint leszegett fejjel, keményen fognak játszani, ez a Knicks mottója. Dwane Casey még nem döntött, hogy Bruce Brown vagy Luke Kennard legyen a kezdő.

Frank Urbina (HoopsHype) információi szerint több edző és vezető is úgy gondolja, hogy Pascal Siakam maximum szerződés-hosszabbítást kap a Toronto Raptorstól. Egy, nyugati konferenciában dolgozó GM azt mondta, hogy Kawhi Leonard és Danny Green távozása után biztosra mehet a Raptors Siakammal, így benne van, hogy maximum szerződést adnak neki, hogy a franchise-hoz kössék. A meg nem nevezett szakvezető nagyon dicsérte Siakamot a fejlődése miatt - egy rendkívül hasznos, borzasztóan hatékony játékos lett, aki rengeteg mindent hozzá tud tenni a csapathoz. Kívülről úgy tűnik, hogy még tovább is tud fejlődni - motivált és nagyon hálás azért, hogy ilyen helyzetben van, egyáltalán nem veszi készpénznek, hogy az NBA-ben lehet.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey Keith Langlois-val (Pistons.com) beszélgetett, ebből már délben is olvashattatok egy részletet. Casey beszélt arról is, hogy az egyik nagy kérdés, amire választ kell kapnia, az az, hogy Luke Kennard vagy Bruce Brown legyen-e a kezdő. Casey szerint az a gond, vagy inkább kellemes probléma azzal, ha Kennardot beteszi a kezdőötösbe, hogy az egyik erőssége, az elzárás-leválás játék elveszik ezzel. Ott van Blake Griffin és Reggie Jackson is, akik szintén ezt fogják csinálni, de Andre Drummondnak is nagyobb szerepet szánnak elöl, így viszont nem nagyon lesz már labda.

A Miami Heat centere, Bam Adebayo Anthony Chiangnak (Miami Herald) elárulta, hogy a klub azt szeretné, ha egyre inkább vezér lenne - reményei szerint örökre a Heat kötelékébe tartozhat. Egyre jobban bevonják mindenbe, és kezd olyan felelőssége lenni, mint amilyen az elmúlt időszakban Udonis Haslemnek volt. Adebayo arról is beszélt, hogy nagyon jó élmény volt számára, hogy az amerikai válogatottal készülhetett a Select Team tagjaként. A hangulat nagyszerű volt, mert mindenki más-más csapatból érkezett, és a saját klubjánál 1-2. opció volt. Sok-sok történetet hallott a különböző együttesek öltözőiből, megismerte mások nézőpontját, a többiek pedig az övét.

Két térdspecialista, dr. Tim Hewett és dr. Christopher Nagelli úgy gondolja, hogy Klay Thompson hatalmas kockázatot vállal azzal, hogy a most következő idényben pályára akar lépni. A két orvos azt mondta, hogy az emberek nem szeretik hallani a tényeket, de azok ettől még nem változnak meg, a tény pedig az, hogy ha valaki két éven belül újra játszik, az a rásérülést kockáztatja, és az első évében amúgy sem lesz olyan játékos, mint a korábbiak során.

A Washington Wizards irányítója, az Achilles-szakadásából felgyógyulóban lévő John Wall Chris Millernek (NBC Sports Washington) adott interjút, amelyben elmondta, hogy jól van, végzi a rehabját - edz, erősít, kicsit dobál és a labdavezetésén is dolgozik. Korábban is voltak már sérülései, úgyhogy tudja, hogy ha túl hamar, túl korán akar visszatérni, akkor újra megsérülhet, és kezdheti elölről az egészet. Nem akarja, hogy ez így történjen, úgyhogy csak szépen, kis lépésekben halad.

A New York Knicks másodéves játékosa, Kevin Knox Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy eddig hatalmas a versengés az edzéseken, a srácok nagyon éhesek a sikerre, úgyhogy nagyon várja már az edzőtábor kezdetét. Mindenki nagyon meggyőző, és látható rajtuk, hogy végigdolgozták a nyarat. Sokakat látott tavaly játszani a TV-n, és érezhetően jobb játékosok lettek. A Knicks és a Brooklyn Nets közötti rivalizálásról annyit mondott, mindig ez a téma. A Nets persze szerzett két szupersztárt, de ez csak még jobban motiválja őket. David Fizdale vezetőedző is mondta nekik, hogy leszegett fejjel, keményen és egymásért játsszanak - ez volt a mottójuk a nyár során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus