Hírmorzsák 2019-09-26 (10:00)

Ryan Anderson visszatért a Rocketshez. Két új játékos a Netsnél, egy Sixersnél. Kyrie Irving arccsonttörést szenvedett. Joakim Noah mégsem megy a Clippershez. Doc Rivers hat nappal a kinevezése után majdnem felmondott a Clippersnél. Ben Simmonst lehúzták a negatív kritikák az előző idény közben, nyáron újra beleszeretett a játékba. Markelle Fultz szerint nem véletlenül volt 1/1-es.

A szerződéskötéseké volt a főszerep az elmúlt fél napban is, ami nem meglepő, hiszen közeledik az edzőtábor kezdete. Ryan Anderson részlegesen garantált kontraktust kapott a Houston Rocketstől - a texasiak tavaly nyáron cserélték el a Phoenix Sunshoz. A Philadelphia Sixers edzőtábor-meghívót küldött Haywood Highsmithnek - őt nemrég még Susnhoz pletykálták, abból aztán nem lett semmi.

A Brooklyn Nets most is külön blokkot érdemel. Marc Berman (New York Post) még arról számolt be tegnap este, hogy Lance Thomas iránt nagyon érdeklődik a csapat, végül azonban CJ Williams kapott nem garantált szerződést - tavaly a Minnesota Timberwolvesnál kosarazott. John Egbunut is leigazolta a Nets - ő az utolsó egyetemi évét teljes egészsében kihagyta egy térdsérülés miatt. Kyrie Irving pedig hiába van jól, bal arccsonttörést szenvedett a tegnap kapott könyököstől - állapota day-to-day.

Andrew Grief (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a korábban megjelentekkel ellentétben Joakim Noah nem vesz részt privát edzésen a héten a Los Angeles Clippersnél.

Ha már a Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Doc Rivers 6 nappal a kinevezése után majdnem távozott is az együttestől. 2013-ban került a klubhoz, az egyik első lépése pedig JJ Redick leigazolása volt. Mindenki azt mondta, mennyire jó üzletet kötöttek, így hazautazott Orlandóba a családjához, amikor felhívta a franchise akkori elnöke, Andy Roeser, hogy Donald Sterling tulajdonos nem akarja szerződtetni Redicket. Visszakérdezett, hogy ezt hogy érti? Redick szabadügynök, és egy másik megállapodásból hátrált ki, hogy aláírhasson a Clippersszel.

Ha ezt megcsinálják vele, soha egyetlen FA sem fog aláírni hozzájuk, mert a szavuk semmit nem fog érni. Beszélt Sterlinggel is, aki arról beszélt, hogy milyen sokat jelent az ő szava. A vége az volt, hogy Rivers megmondta az akkori tulajnak, hogy vagy meglesz Redick szerződése, vagy ő lemond. Sterlinggel azt válaszolta, hogy nem mondhat le, most írt alá egy 5 éves szerződést, és garantálja, hogy soha sehol nem lesz többet edző. Erre annyit mondott Rivers, hogy nincs ezzel gond, akkor majd csinál valami mást, de ezt nem teheti meg - a szavát adta, kezet fogtak Redickkel.

A Sixers irányítója, Ben Simmons Rob Maaddinak (Associated Press) adott interjút, amelyben azt nyilatkozta, hogy idén nyáron újra beleszeretett a játékba - visszakapta azt, amilyen korábban volt, élvezi a kosárlabdát. Az előző szezon közben elvesztette ezt az érzést, de idén nyáron megint megtalálta. Simmons szerint az ember néha túlságosan is hallgat mások véleményére, amit nem kellene megtennie, maximum akkor, ha pozitív visszajelzést adnak, vagy segíteni akarnak fejlődni, mert alapjában véve nagyon sok a negativitás.

A végére pedig az Orlando Magic irányítója, Markelle Fultz maradt. Tegnap este írtuk, hogy a játékmester teljes értékű edzésmunkát végezhet majd az edzőtáborban, maga Fultz pedig azt nyilatkozta, hogy nem véletlenül volt anno 1/1-es - keményen dolgozott, és tudja, mire képes a pályán, csak ez számít. Gyorsan meg kellett tanulnia, hogy semmit nem vehet készpénznek, úgyhogy nagyon élvezi, hogy a pályán lehet, mert soha nem lehet tudni, mikor veszíti el azt, amit a legjobban szeret.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus