Hírmorzsák 2019-09-27 (11:15)

Kyle Kuzma még nem végezhet teljes intenzitású edzéseket, Jayson Tatum, Ja Morant és Andre Roberson viszont készen áll az edzőtáborra. De'Anthony Melton 1-2 hónap kihagyásra kényszerül (hát). Brett Brown szerint bajnokesélyes a Sixers. Gordon Hayward készen áll arra, hogy az a játékos legyen, aki Bostonba érkezésekor akart lenni. Sam Presti válaszolt Kevin Durant Thundert érintő kommentjeire. Joe Johnson meggyőzte Dwane Casey-t. Bradley Beal maradni szeretne a Wizardsnál. Lonzo Ball úgy érzi, tehetséges a Pelicans kerete, jó évük lehet. A G-Ligában bevezetik az 1 büntetős rendszert. Zion Williamson aláírt a Gatorade-hez.

A New Orleans Pelicans irányítója, Lonzo Ball Jim Eichenhofernek (Pelicans.com) elmondta, hogy nagy esélyük van arra, hogy jó csapatuk legyen, rendkívül tehetséges a keret. Teljesen új az együttes, meg kell ismerniük egymást, ezért próbáltak meg együtt készülni a nyáron, hogy a lehető leghamarabb elkezdjék ezt. Jrue Holliday-ről annyit mondott, hogy semmit nem erőltet, abból gazdálkodik, amit a játék enged neki. Ő is szeret védekezni és Holiday is - simán elválthatják az embereiket, így nehezebb lesz őket megverni. Csapatként is sokat vátlhatnak hátul, mert megvan hozzá a magasságuk, erejük és sebességük - minden adott, hogy jól védekezzenek. Vannak jó dobóik, gyors magasembereik, úgyhogy várja már az idényt.

A Pelicans új csillaga, Zion Williamson szponzori szerződést írt alá a Gatorade-del - Paul George, Jayson Tatum és Karl-Anthony Towns mellett ő a negyedik a jelenlegi NBA-ből, aki a sportitalgyártónál van.

A Boston Celtics játékosa, Gordon Hayward saját hivatalos honlapján azt írta, hogy két dolog miatt szeretne nagyon jól teljesíteni a most következő idényben. Az egyik az, ahogyan az előző szezon véget ért, és mert nem tudták teljesíteni az elvárásokat - ezt keserű szájízzel fogadta, és egész nyáron motiválta. Úgy érezte, hogy lassan, de folyamatosan javult a játéka, most pedig egy egész off-szezonja volt felkészülni az évre. Tavaly még bezavart a nyárba a felépülése (tavasszal másodjára is műtötték), még az alapszakasz előtt sem tudtott csak az edzésre figyelni, most viszont az egész idejét a Celtics edzőivel készülve tölthette.

A csapatról annyit mondott, hogy vannak új arcok, egyértelműen más lesz az idei együttes - Kyrie Irving és Al Horford mentek, Kemba Walker és Enes Kanter érkeztek. Most sokan leírják őket, viszont kemény csapatuk lesz. A cél ugyanaz, mint az előző években: megszerezni a franchise 18. bajnoki címét. A csapat szeme előtt ez lebeg, ő pedig készen áll arra, hogy az a játékos legyen, aki Bostonba érkezésekor akart lenni.

Szintén a Celticshez kapcsolódik, hogy Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy a világbajnokságon bokasérülést szenvedő Jayson Tatum jól van - azt nem tudja, hogy ezen a héten edz-e 5-az-5 ellen, de a jövő heti edzőtábor kezdetére készen fog állni, neki legalábbis ez a legutolsó infója. Maradjunk még ennél a témánál: az Oklahoma City Thunder 2018 januárja óta sérült dobóhátvédje, Andre Roberson is készen áll az edzőtáborra. Sam Presti GM annyit mondott az állapotáról, hogy reményeik szerint pályára tud lépni az előszezonban. Oda fognak figyelni a játékperceire, hiszen régóta nem játszott, de keményen dolgozott, hogy teljesen felépüljön.

A Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma az amerikai válogatott edzőtáborában elszenvedett sérülése miatt egyelőre továbbra sem edzhet teljes intenzitással, és természetesen mérkőzéseken sem játszhat (nincs fáradásos törése, de ennek a kezdődő jeleit vélték felfedezni az orvosok, ezért pihennie kell). A következő MRI-t akkor fogják elvégezni az esetében, amikor a Lakers visszatér kínai útjáról. A Memphis Grizzliesnél De'Anthony Melton 4-8 hetes kihagyása kényszerül, miután fáradásos törést észleltek a hátában. A csapat azonban azt is bejelentette emellett, hogy Ja Morant teljesen felépült térdsérülését követően, az edzőtáborban semmilyen megkötést nem kell alkalmazni az esetében.

A Houston Rockets William McDowell-White-ot tette ki keretéből, hogy szerződtethesse Ryan Andersont. A Washington Wizards Phil Booth-t is leigazolta, így megvan az edzőtáborkerete.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown ebéd közben beszélt az újságírókkal. A tréner elmondta, hogy támadásban és védekezésben is használni fogják a magasságukat és a méretbeli előnyüket. Még Tobias Harris is megígérte neki, hogy jobban fog hátul teljesíteni, amire annyit mondott, hogy "majd meglátjuk" - Brown szerint egy olyan karakterű kosaras, mint Harris, mindig képes jól védekezni. Úgy gondolja, hogy a támadójátékkal nem sok gondjuk lesz, mert rengeteg opciójuk van, de a védekezés a legfontosabb számára, ő ezt a fajta kosárlabdát vallja. Azt is hozzátette Brown, hogy érzése szerint bajnokesélyes a keretük.

Nagyjából két és fél hete volt arról szó, hogy Kevin Durant kifakadt a Thunderre. Az előbb már említett Sam Presti Royce Youngnak (ESPN) elmondta, hogy ha bármire szüksége lenne Durantnek tőle vagy bárkitől a klubnál, egy pillanat alatt megkapná. KD 19 évesen került az NBA-be, ő akkor 29 volt - 8 évet dolgoztak együtt, és ennyi idő alatt mindenki sokat változik, de ő csak jót tud mondani Durant thunderes pályafutásáról. Kérdezték már erről korábban is, a cikk miatt most is, és kérdezhetik őt a későbbiek során is, ha megint előkerül valami, ő nem fog változtatni a hangnemen, mert így érez. Presti azt is hozzátette, hogy tényleg mindig ott lesz Durant számára, ha szüksége lesz valamire, és őszintén úgy érzi, hogy ez fordítva is igaz.

A Detroit Pistons trénere, Dwane Casey Rod Beardnek (Detroit News) elmondta, hogy Joe Johnsonnal kapcsolatban egy valami miatt aggódott, a kondijában nem volt biztos, de amit látott eddig a dobóhátvédtől, az meggyőzte. Még 38 évesen is atletikus, gyors.

A Washington Wizards sztárja, Bradley Beal Chris Millersnek (NBC Sports Washington) elárulta, hogy egyáltalán nem gondolkodik a szerződéshosszabbításon - ezt az egészet rábízza Tommy Sheppard GM-re és az ügynökére, ő csak a kosárlabdával foglalkozik. Mindig van valaki, aki megkérdezi tőle, hogy elmegy-e, amire mindig annyit mond, hogy még mindig Washingtonban lakik, nem megy sehova. Örül neki, hogy sokan szeretik a játékát, és sokan akarják a csapatukban tudni, de úgy gondolja, hogy most jó helyen van - nem minden helyzet lenne számára megfelelő, de az, ami a Wizardsnál van, az igen.

A végére pedig a G-Liga maradt: Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a most következő idényben bevezetik, hogy csak egy büntetőt dobjon mindenki, ami 1, 2 vagy 3 pontot ér attól függően, hogy milyen szabálytalanság előzte meg. A rendes játékidő utolsó 2 percében és a hosszabbításban marad az eredeti büntetőszabály, de az egyik illetékes arra számít, hogy 6-8 perccel rövidebbek lesznek így a meccsek. A próba lényege természetesen az, hogy megnézzék, van-e értelme a gyorsabb ritmus fenntartása érdekében ezt használni (hogy később az NBA-ben is be lehessen vezetni) vagy sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus