Hírmorzsák 2019-10-01 (09:30)

Klay Thompson az All-Star gáláig biztosan nem játszik, Willie Cauley-Stein kihagyja az edzőtábort. Kristaps Porzingis teljesen felépült. Rick Carlisle senkire nem cserélné el Luka Doncicot. Russell Westbrook a műtött térde miatt nem játszott ma hajnalban. A Magic nem akarja elcserélni Jonathan Isaacet. Terry Rozier nem akarja, hogy állandóan Kemba Walkerhez hasonlítsák. Erik Spoelstra szerint Jimmy Butler Top15 játékos a ligában. A Knicks vezetősége úgy érzi, jó nyáron van túl a csapat. Gregg Popovich úgy érzi, a Marcus Morris esetnél átvágták őket - Davis Bertanst nagyon sajnálja. JaMychal Green pénzről mondott le, hogy a Clippershez szerződhessen. Új játékos a Blazersnél.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers tegnap elmondta, hogy Klay Thompson állapotáról majd az All-Star gálát követően beszélnek legközelebb - a dobóhátvéd tehát addig biztosan nem lép pályára. A Golden State-nél van még egy sérült: Willie Cauley-Stein egy lábfejsérülés miatt kihagyja a teljes előszezont - távollétében Kevon Looney lesz a kezdő center.

A Dallas Mavericks trénere, Rick Carlisle elmondta, hogy Kristaps Porzingis teljesen felépült másfél évvel ezelőtti ACL-szakadásából. A tréner hozzátette, hogy oda fognak figyelni a lett magasember terhelésére, elképzelhető, hogy kiüli a back-to-backek egyik felét. Maga az érintett annyit mondott, hogy a sérülése alatt jött rá, mennyire hiányzik neki ez az élet. Soha nem játszott még együtt olyan játékossal, mint Luka Doncic - nagyon európai a hangulat az öltözőben, olyan, mint a Sevillánál volt, családias. Carlisle is beszélt Doncicról: szerinte még soha nem láttunk olyan játékost a ligában, mint a szlovén, és senkire nem cserélné el.

A Houston Rockets új sztárja, Russell Westbrook nem lépett pályára ma hajnalban a Shanghai Sharks ellen - a jobb térdén artroszkópos beavatkozást végeztek el a nyáron, és csak nemrég kapott engedélyt, hogy teljes intenzitással eddzen. Maga az érintett azt mondta, hogy jól érzi magát, az alapszakasz nyitányára készen fog állni.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy az Orlando Magic minden csapatot visszautasított, amely megpróbált érdeklődni Jonathan Isaac iránt. Isaacet imádja a vezetőség, őt tekinti követendő példának Jeff Weltman és John Hammond is.

Szintén Lowe hozta a hírt, hogy JaMychal Green több zsírosabb szerződést is passzolt annak érdekében, hogy alá tudjon írni a Los Angeles Clippershez. A hírek szerint Kawhi Leonard őt is megkereste, hogy csatlakozzon hozzá új csapatánál.

Arról volt már szó tegnap reggel, hogy Terry Rozier bizonyítani akar a Charlotte Hornetsnél. Rozier azt is elmondta, hogy ő nem Kemba Walker, nem is akar úgy viselkedni. Nagyon tiszteli Walkert, és ha egymás ellen játszanak, a legtöbbet fogják kiadni magukból, de nem akar egyfolytában Kembáról hallani, ne is beszéljenek róla neki.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra arról beszélt, hogy szerinte Jimmy Butler a legjobb 15 játékos közé tartozik a ligában - vezérszerepet szán új sztárjának, és "azonos nyelvet beszélnek". Sokat beszélt Butlerrel a nyáron, többször együtt is vacsoráztak, mert egy edző és a legjobban fizetett játékosa közötti viszony rendkívül fontos.

A New York Knicks elnöke, Steve Mills azt nyilatkozta, hogy James Dolan tulajdonos tudta, hogy sikeresek lesznek a szabadügynökpiacon, és úgy érzik, ezt teljesítették is. A GM, Scott Perry annyit tett ehhez hozzá, hogy nagyszerű,, bizonyítottan sikeres játékosokat sikerült leigazolniuk, akik meglátták a lehetőséget a fejlődésre, és bizonyítani akartak egy csapatban, amely egy nap a végső győzelmet is megszerezheti.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich arról mesélt, hogy Marcus Morris kihátrált a megállapodásukból. Mint ismert, a Spurs már megegyezett DeMarre Carroll-lal - ezt az üzletet újratárgyalták, Davis Bertanst pedig a Washington Wizardshoz cserélték, hogy legyen helyük leszerződtetni Morrist. Popovich úgy érzi, hogy kicsit átvágták őket, Bertanst pedig nagyon sajnálja - fiatal, folyamatosan fejlődő játékos volt, akit nagyon kedvelt, és az ügyét több szinten is amatőr módon kezelték. Megkérdezték Poptól, hogy Morris megkereste-e azóta a klubot, hogy magyarázatot adjon, amire annyit mondott a tréner, hogy nem igazán.

A Portland TrailBlazers meghívta az edzőtáborba Keljin Blevinset - nem kelt el a drafton.

A végére pedig a Philadelphia Sixers egyik új játékosa, Mike Scott maradt. Mint ismert, Scott az NFL szezonnyitó hétvégéjén összeveszett néhány Eagles-drukkerrel, mivel Redskins mez volt rajta. Scott annyit mondott, hogy okosabbnak kellett volna lennie, el kellett volna mennie a helyszínről, mielőtt eszkalálódnak a dolgok. Egyébként nem gondolná, hogy 1-2 drukker egész Philadelphiát képviseli - az esettől függetlenül utána is sok fotót kértek tőle, nem változott semmi a szurkolókkal ápolt kapcsolatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus