Hírmorzsák 2019-10-16 (12:00)

Karl-Anthony Towns szerint nyugodtan nézze le mindenki a Minnesotát, PO-ba fognak jutni. LeBron James utoljára beszélt Kínáról. Gerald Green az egész szezont kihagyhatja. Pau Gasol az alapszakasz elejéről is hiányozhat. Brad Stevens még soha nem látott Carsen Edwards 8 triplájához hasonlót. David Fizdale irányítóban is használni fogja RJ Barrettet. Rick Carlisle szerint Luka Doncic és Kristaps Porzingis több szálon is kötődnek egymáshoz. Jusuf Nurkic Rich Paulnál folytatja. Hasheem Thabeet a G-Ligában kapott lehetőséget. Igazolások, elküldések az egész ligából.

Tegnap délelőtt is Kínával és LeBron Jamesszel indítottunk, most is ezt tesszük, a Los Angeles Lakers sztárja ugyanis a tegnapi kommentjei és az azt követően kapott negatív vélemények után elmondta, utoljára beszél erről az esetről. Elmondása szerint ha ő megszólal valamivel kapcsolatban, akkor azt egy nagyon logikus szemszögből teszi - a tegnapi mondandói is abból jöttek, amit a Kínában töltött egy hete alapján tapasztalt. Tegnap több tweetben is válaszolt azoknak, akik nem értették, hogy honnan jött a véleménye, erről viszont több szót nem szeretne ejteni.

Azért van a Lakersnél, hogy bajnoki címet nyerjen. Ők nem politikusok, de vezérek, akik felléphetnek egy-egy ügy mellett, ha ennek szükségességét érzik. Azt nem mondja, hogy erre az esetre is feltétlenül igaz, de ha valaki úgy érzi, hogy nem kell beszélnie valamiről, az ne tegye. Sok probléma van a világon, ami ha megérinti az embert, arról beszélni kell, de ha valaki nem tudja a részleteket, vagy nem tudja átérezni a gondot vagy annak következményeit, akkor úgy gondolja James, hogy nem kell szót ejteni róla, mert nehéz helyzetbe kerülhet az illető. Közben egyébként LeBron-mezeket égetnek a hongkongi tüntetők.

Arról is volt szó tegnap, hogy a Houston Rockets swingmanje, Gerald Green valószínűleg hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni, viszont a tegnap megjelent 2-3 hónap helyett Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy jó eséllyel Green egész szezonjának lőttek, az egész idényben nem fog tudni pályára lépni. Joe Freeman (The Oregonian) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers centere, Pau Gasol nemcsak az előszezon további részétől marad távol, de valószínűleg az alapszakasz elejét is - még az előző idényben elszenvedett lábtöréséből lábadozik.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns arról beszélt Marc J. Spearsnek (ESPN, The Undefeated), hogy mindig mindenki lebecsüli a Minnesotát, mert nem sokat hallani róluk. Towns szerint nincs ezzel semmi gond, nyugodtan nézzenek át rajtuk, mert újra a PO-ba fognak kerülni, ettől függetlenül is. A center úgy érzi, mindegy, mások mit játszanak, nekik a saját stílusukat kell erőltetniük. Ha valaki így is legyőzi őket, az előtt kalapot kell emelni, és készülni kell a következő ellenfélre. Abból azonban, amit eddig látott az edzőtáborban és az elmúlt években, úgy érzi Towns, hogy nem sok csapatnak van esélye ellenük, már ha nem utánozni próbálnak valaki mást, hanem magukat adják.

Arról olvashattatok már, hogy a Boston Celtics újonca, Carsen Edwards nyolc triplát dobott egy negyed alatt ma hajnalban - láthattátok is már ezt a teljesítményt. A csapat vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy soha nem látott még ehhez hasonlót. Stevens szerint Edwards különleges játékos - az ember ránéz, és azon gondolkodik, hogy ilyen magassággal hogyan tud ilyen szinten játszani, márpedig az irányító rendszeresen ezt hozza.

A New York Knicks trénere, David Fizdale elmondta, hogy próbálgatja RJ Barrettet irányító poszton, és jó eséllyel adni fog neki játékidőt egyesben az alapszakasz során is - védekezésben feltűnt neki, hogy a méretbeli előnyei mellett mennyire dinamikusan mozgott az idei draft 1/3-asa. A tréner elmondása szerint látszik Barretten, hogy néha az egyetemen is játszott irányítót, otthonosan mozog ebben a szerepkörben is - szereti, ha nála van a labda, de önzetlen, megtalálja a társait. Barrett tudja, mi a dolga a Knicks rendszerében, úgyhogy nyugodtan beküldheti őt egyes poszton is. Magától az érintettől is megkérdezték, hogy készen áll-e arra, hogy játékmester legyen az NBA-ben, amire annyit mondott, hogy ha nem így lenne, nem lenne most itt.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Dwain Price-szal (nba.com) beszélgetett két európai szupersztárjáról. Carlisle úgy érzi, hogy Luka Doncic és Kristaps Porzingis sokféleképp kötődnek egymáshoz. Az egyik kapocs például az, hogy mindketten játszottak Spanyolországban, folyékonyan beszélnek spanyolul, és néha ezen a nyelven kommunikálnak egymás között. A fiatalon szerzett tapasztalaik és kapcsolatot jelentenek kettejük között, úgyhogy senkinek nem volt kétsége afelöl, hogy jóban lesznek a pályán kívül is. A tréner úgy gondolja, hogy ennek köszönhetően gyorsabban és jobban ki fognak bontakozni a pályán is.

Voltak természetesen rostermozgások, különböző szerződtetések, elküldések is, ezekkel zárunk most. A Brooklyn Nets Devin Cannadynek és CJ Massinburgnek adott nem garantált kontraktust. A San Antonio Spurs Galen Robinsonnal és Kenny Williamsszel írt alá. A Phoenix Suns kitette keretéből David Kramert, Norense Odiasét és Tariq Owenst. A Miami Heat Jeremiah Martintól és Mychal Muldertől búcsúzott, miközben Bubu Palo és Skyler Flatten csatlakozott a kerethez.

A Memphis Grizzlies meghívta az edzőtáborba Ahmad Cavert is. A Dallas Mavericks Dakota Mathiast és Aric Holmant pakolta ki. A Cleveland Cavaliers Daniel Hamiltonnak, Timothé Luwawu-Cabarrot-nak, J.P. Macurának és Sindarius Thornwellnek köszönte meg az eddigi munkát. A Lakers David Stocktont rakta szabadlistára, de egyúttal leigazolta Reggie Hearnt. Hasheem Thabeet végül a G-Ligában kapott szerződést. A Portland TrailBlazers sérült centere, Jusuf Nurkic pedig csatlakozott Rich Paulhoz és a Klutch Sportshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus